5x ICE International naar Duitsland

Weekendje weg of op vakantie? Kies voor de trein naar het buitenland! Steeds meer mensen kiezen bewust voor deze duurzame en groene manier van reizen. Daarbij is een treinreis ook nog eens comfortabel, ontspannen en snel. Daarbij hoeft een treinkaartje helemaal niet duur te zijn. Reis bijvoorbeeld eens naar Duitsland met de trein en ontdek de mooiste bestemmingen. Om het makkelijker te maken hebben wij alvast 5 tips voor jou. Allemaal uitstekend bereikbaar met de trein en een prima locatie voor jouw volgende vakantie of stedentrip.

Hamburg: metropool en upcoming

Hamburg

Misschien wel één van de meest ‘up-coming’ steden in Duitsland. Hamburg is een veelzijdige en hippe havenstad en tevens de op één na grootste stad van het land. Met één overstap reis je in ongeveer 4,5 uur per ICE International naar Hamburg. Eenmaal aangekomen kan jouw korte vakantie of stedentrip beginnen!

Eindeloos shoppen of maak een wandeling langs de oevers van rivier de Elbe.  Ook in het havengebied is van alles te beleven. Maak hier een korte wandeling, boek een rondvaart of strijk neer bij één van de restaurantjes in het gebied. Verder kent de regio een prachtig landschap met meer dan 2000 bruggen! Bezienswaardigheden in de stad zijn natuurlijk het Stadhuis, de Michaeliskerk, Vismarkt en de enorme schepen die op de Elbe langs varen.

München: veelzijdige voor elke gelegenheid

Munchen

Wil je wat langer weg? Dan is München een prachtige veelzijdige bestemming. Naast het prachtige stadshart tref je in de regio diverse meertjes ter ontspanning en wandelroutes langs steile bergwanden. München is een veelzijdige bestemming en dat zie je in alles terug. Ontdek het historische centrum, ga winkelen in de grote winkelgebieden of geniet van activiteiten in de regio.

Ook in het najaar is er van alles te beleven. Bezoek bijvoorbeeld het Oktoberfest of bezoek een kerstmarkt in november of december. Natuurlijk reis je per trein naar München. De ICE International naar München brengt je in ongeveer 7 uur met één overstap naar het centrum van de stad.

Bremen: hanzestad in Duitsland

Bremen

Al bij het instappen begint jouw vakantie. Zodra je de zitplaats hebt gevonden kan je volledig in ruststand genieten van het voorbijrazende landschap. Bremen is één van de mooie bestemmingen in Duitsland. Per ICE International reis je vanaf Amsterdam via, Utrecht en Arnhem naar station Osnabruck. Vervolgen stap je hier over op de ICE International naar Bremen, waarna je in ongeveer 4,5 uur aankomt in het centrum van deze mooie Hanzestad.

Ben jij al klaar om de St. Petri Dom te beklimmen? Bovenop deze bezienswaardigheid in Bremen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Naast het panoramapunt in Bremen mag je de Marktplatz natuurlijk niet overslaan. Een centraalgelegen plein in het hart van het centrum omringt door gezellige terrasjes en het stadhuis (Rathaus) dat behoort tot UNESCO Werelderfgoed.

Oberhausen: dagje of weekendje winkelen

Treinreis Oberhausen

Wil je er even tussenuit en een dagje winkelen? Bezoek Oberhausen met de trein! In de stad is een enorm winkelcentrum gebouwd met de naam CentrO. Het gebouw behuisd 200 winkels, talloze restaurants en een promenade.

Oberhausen is het eerste station in Duitsland waar de ICE International stopt. Vanaf Amsterdam CS arriveer je dan ook al in 1.50 uur in het centrum. Overstappen is hierbij niet nodig. De ICE International naar Oberhausen stopt in Nederland ook op station Utrecht en Arnhem.

Keulen: romantisch weekendje weg

Trein Keulen

Compact, maar verrassend! Keulen heeft iets magisch en dat zie je al bij het uitlopen van het treinstation. Je loopt vrijwel direct tegen de imposante Dom van Keulen aan. Met leuke winkelstraten en restaurantjes in het centrum, heb je alles binnen handbereik. Combineer een middagje shoppen met een bezoek aan de Dom van Keulen en een avondwandeling langs de Rijn en de spoorbrug.

Wanneer je kiest voor Keulen, dan is er eigenlijk maar één optie. Je reist duurzaam en snel met de trein naar Keulen Hbf. Ook om de prijs hoef je het niet te laten, want voor 20 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas). Wanneer vertrek jij?

 

 

 

 

Boekingen

5x Trein en Fietsen in België

5x Trein en Fietsen in België

Het land van onze zuiderburen kent prachtige natuurgebieden, gebergten en historische citadellen en belforten. Er zijn dan ook verschillende fietsroutes in België te vinden die je per trein eenvoudig kan bereiken. Ook een dagje weg met de trein en fietsen in België?...

ÖBB Nightjet: nachttrein van Amsterdam naar Zürich v.a. 38 euro

ÖBB Nightjet: nachttrein van Amsterdam naar Zürich v.a. 38 euro

☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro ☑️ ICE International of Nachttrein ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet Zoek tickets Reizen terwijl je slaapt? Met de rechtstreekse ÖBB Nightjet nachttrein reis je in één keer vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Zürich in...

Fietsen in België: Trein naar Fietsroute de Vennbahn in Troisvierges

Fietsen in België: Trein naar Fietsroute de Vennbahn in Troisvierges

☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro ☑️ ICE International of Nachttrein ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet Zoek tickets Opzoek naar een mooie fietsroute in België? De Vennbahn of Vennbahnweg is een unieke route van maar liefst 125 kilometer. Je fiets langs en over...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders