5x ICE International naar Duitsland

Weekendje weg of op vakantie? Kies voor de trein naar het buitenland! Steeds meer mensen kiezen bewust voor deze duurzame en groene manier van reizen. Daarbij is een treinreis ook nog eens comfortabel, ontspannen en snel. Daarbij hoeft een treinkaartje helemaal niet duur te zijn. Reis bijvoorbeeld eens naar Duitsland met de trein en ontdek de mooiste bestemmingen. Om het makkelijker te maken hebben wij alvast 5 tips voor jou. Allemaal uitstekend bereikbaar met de trein en een prima locatie voor jouw volgende vakantie of stedentrip.

Hamburg: metropool en upcoming

Hamburg

Misschien wel één van de meest ‘up-coming’ steden in Duitsland. Hamburg is een veelzijdige en hippe havenstad en tevens de op één na grootste stad van het land. Met één overstap reis je in ongeveer 4,5 uur per ICE International naar Hamburg. Eenmaal aangekomen kan jouw korte vakantie of stedentrip beginnen!

Eindeloos shoppen of maak een wandeling langs de oevers van rivier de Elbe.  Ook in het havengebied is van alles te beleven. Maak hier een korte wandeling, boek een rondvaart of strijk neer bij één van de restaurantjes in het gebied. Verder kent de regio een prachtig landschap met meer dan 2000 bruggen! Bezienswaardigheden in de stad zijn natuurlijk het Stadhuis, de Michaeliskerk, Vismarkt en de enorme schepen die op de Elbe langs varen.

München: veelzijdige voor elke gelegenheid

Munchen

Wil je wat langer weg? Dan is München een prachtige veelzijdige bestemming. Naast het prachtige stadshart tref je in de regio diverse meertjes ter ontspanning en wandelroutes langs steile bergwanden. München is een veelzijdige bestemming en dat zie je in alles terug. Ontdek het historische centrum, ga winkelen in de grote winkelgebieden of geniet van activiteiten in de regio.

Ook in het najaar is er van alles te beleven. Bezoek bijvoorbeeld het Oktoberfest of bezoek een kerstmarkt in november of december. Natuurlijk reis je per trein naar München. De ICE International naar München brengt je in ongeveer 7 uur met één overstap naar het centrum van de stad.

Bremen: hanzestad in Duitsland

Bremen

Al bij het instappen begint jouw vakantie. Zodra je de zitplaats hebt gevonden kan je volledig in ruststand genieten van het voorbijrazende landschap. Bremen is één van de mooie bestemmingen in Duitsland. Per ICE International reis je vanaf Amsterdam via, Utrecht en Arnhem naar station Osnabruck. Vervolgen stap je hier over op de ICE International naar Bremen, waarna je in ongeveer 4,5 uur aankomt in het centrum van deze mooie Hanzestad.

Ben jij al klaar om de St. Petri Dom te beklimmen? Bovenop deze bezienswaardigheid in Bremen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Naast het panoramapunt in Bremen mag je de Marktplatz natuurlijk niet overslaan. Een centraalgelegen plein in het hart van het centrum omringt door gezellige terrasjes en het stadhuis (Rathaus) dat behoort tot UNESCO Werelderfgoed.

Oberhausen: dagje of weekendje winkelen

Treinreis Oberhausen

Wil je er even tussenuit en een dagje winkelen? Bezoek Oberhausen met de trein! In de stad is een enorm winkelcentrum gebouwd met de naam CentrO. Het gebouw behuisd 200 winkels, talloze restaurants en een promenade.

Oberhausen is het eerste station in Duitsland waar de ICE International stopt. Vanaf Amsterdam CS arriveer je dan ook al in 1.50 uur in het centrum. Overstappen is hierbij niet nodig. De ICE International naar Oberhausen stopt in Nederland ook op station Utrecht en Arnhem.

Keulen: romantisch weekendje weg

Trein Keulen

Compact, maar verrassend! Keulen heeft iets magisch en dat zie je al bij het uitlopen van het treinstation. Je loopt vrijwel direct tegen de imposante Dom van Keulen aan. Met leuke winkelstraten en restaurantjes in het centrum, heb je alles binnen handbereik. Combineer een middagje shoppen met een bezoek aan de Dom van Keulen en een avondwandeling langs de Rijn en de spoorbrug.

Wanneer je kiest voor Keulen, dan is er eigenlijk maar één optie. Je reist duurzaam en snel met de trein naar Keulen Hbf. Ook om de prijs hoef je het niet te laten, want voor 20 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas). Wanneer vertrek jij?

 

 

 

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest