5x Hotel en Trein in Berlijn

Kan je ook niet wachten om weer een stedentrip te maken? Een van de populairste bestemmingen van de afgelopen periode was Berlijn. De stad beschikt over alle benodigdheden voor een één of meerdaagse stedentrip. Uiteraard reis je met de trein naar Berlijn en kies je een hotel in de buurt van Berlin Hbf. Zo verhoog je het reisgemak en ben je direct in het centrum voor jouw wandelingen langs bezienswaardigheden en door winkelstraten.

Naar Berlijn?

De treinreis naar Berlijn verloopt per InterCity Berlijn (IC Berlin) die je al in 6.20 uur van Amsterdam CS naar Berlin Hbf vervoert. Terwijl er in de komende jaren wordt gewerkt aan een snellere verbinding naar de hoofdstad van Duitsland is de reis ondertussen goed te doen. Je kan onderweg de benen strekken, een hapje en drankje scoren in het bistrorijtuig en natuurlijk lekker uitrusten op je eigen zitplaats. Treintickets zijn al verkrijgbaar vanaf 39 euro (2e klas) en 60 euro (1e klas).

Een fiets meenemen kan voor ongeveer 16 euro per enkele reis. Hiervoor dien je telefonisch te reserveren voor aanvang van de reis bij NS International. Er is namelijk maar een beperkt aantal fietsplaatsen beschikbaar in het fietsrijtuig van de trein.

Trein Berlijn

Meininger Hotel Berlijn: direct aan het station

Tegen een minimale prijs kan je hier overnachten direct aan het station van Berlijn. Zo kan je bij aankomst de koffers droppen en direct verdwalen in het stadshart. Het hotel is centraal gelegen met tal van lange afstandswandelingen die bij de het centraal station samen komen. Geschikt voor families, groepen, zakenreizigers en backpackers.

Ella-Trebe-Straße 9
10557 Berlijn

InterCity Hotel Berlijn Hbf: Ontspannen en Modern

Met aangename ruimtes, gratis wifi en een 24/7 receptie is dit een zeer geschikte uitvalsbasis voor jouw bezoek aan Berlijn. Gelegen in het belangrijke toeristische gebied Tiergarten kan je hier direct op pad. Denk aan de Bundestag, het Spreebogenpark en de Brandenburger Tor die op enkele minuten loopafstand zijn.

Katharina-Paulus-Str. 5
10557 Berlijn

Steigenberger Hotel am Kanzleramt

Perfect gelegen voor zowel de zakelijke als toeristische reiziger is hotel Steigenberger am Kanzleramt in Berlijn. Een modern, hip en uiterst comfortabel hotel met een heerlijk ontbijt. Het is dan ook niet voor niets dat het hotel met ruim 7 duizend beoordelingen gemiddeld een 9.1 scoort.

Ella Trebe-Strasse 5
10557 Berlijn

IBIS Berlijn Hauptbahnhof: Hotel in het bruisende centrum

Aan de rand van het centrum en nabij het centraal station van Berlijn vind je hotel IBIS Berlijn Haubtbahnhof. In één van de 172 kamers geniet je van heerlijke Sweet Bed by IBIS bedden, geluidsisolatie en airco voor optimaal comfort. Verder ben je vanuit dit hotel op minimale loopafstand van belangrijke bezienswaardigheden en is een avondwandeling langs de Spree goed te doen.

Invalidenstrasse 53
10557 Berlijn

Aparthotel Berlijn: Residenz am Deutschen Theater

Het hotel ligt nabij belangrijke bezienswaardigheden en is op loopafstand van hippe boetiekjes. Natuurlijk zijn de kamers van alle gemakken voorzien en staat de klant centraal. Het vriendelijke personeel, het ontbijt en de toplocatie maken dit een zeer aantrekkelijk hotel voor een bezoek aan Berlijn.

Reinhardtstraße 27a-31
10117 Berlijn

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te...

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdamse ondernemers, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS, hebben de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te introduceren voor het probleem van wegwerpbekers. Vanaf 18 maart wordt een proef gelanceerd waarbij reizigers op station Rotterdam...

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Ontdek wereldstad Londen! Deze bruisende bestemming met iconische bezienswaardigheden is populair, vanwege zijn lange winkelstraten, warenhuizen, cultuur van magie en ontdek de bruisende energie, de iconische bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis van Londen,...

Pin It on Pinterest