5 x uitgaan in Keulen per trein

Uitgaan in Keulen? Boek dan zeker een weekend want deze Duitse stad kent ongelooflijk veel mooie uitgaansgelegenheden. Van gezellige bierbrouwerijen en bruine kroegen, tot aan hippe nachtclubs en discotheken. Keulen combineert de historie van de oude binnenstad geraffineerd met moderne architectuur. Dat maakt de stad tot hét uitgaans walhalla van Duitsland. Ook vanuit Nederland is Keulen makkelijk te bereiken. Zeker met de trein!

Natuurlijk kies je voor de trein naar Keulen voor een avondje stappen of uitgaan in het centrum. Goedkope treinkaartjes boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek vanaf 20 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas). Met een reistijd van ongeveer 2.38 uur arriveer je in het centrum van de stad, waarna het avondje uitgaan in Keulen direct van start gaat.

  1. Bierhaus am Rhein
  2. Empire Club
  3. Brusseler Cologne
  4. Bierbrouwerij Gaffel
  5. Club Ein und Funfzig

Als je met de trein naar Keulen reist voor een weekendje weg, dan stap je uit op het imposante treinstation midden in de stad. Dichtbij de welbekende Keulse kathedraal.
Wil jij deze mooie stad én al zijn bars en nachtclubs ook verkennen? Wij hebben de mooiste uitgaansgelegenheden in Keulen alvast voor je op een rijtje gezet. Dat wordt zeker genieten!

Trein Keulen

5x uitgaan in Keulen: leukste uitgaansgelegenheden

Ook een keer stappen of uitgaan in Keulen per trein? De trein naar Duitsland is comfortabel en snel. Stap in op station Amsterdam, Utrecht of Arnhem, waarna je rechtstreeks naar het centrum van de stad afreist, waarna bars, cafés en kroegen op loopafstand bereikbaar zijn. Hieronder vind je een overzicht van bruisende en misschien wel de leukste wijken boordevol uitgaansgelegenheden.

1.) Bierhaus am Rhein

Het Bierhaus am Rhein heeft een terras waarop je uitkijkt over rivier de Rijn. Deze gezellige bar schenkt natuurlijk Kölsch bier, maar ook heel veel andere lekkere Duitse tapbieren.
Ook kun je hier gerechten uit de typische Duitse keuken proeven. Niet alleen de locatie is mooi, maar ook het historische gebouw zelf. Bierhaus am Rhein vind je aan de Frankenwerft. Dat is ook dichtbij de Sint Martinuskerk die hoog boven de stad uittorent.

Tip! Combineer een bezoek aan Bierhaus am Rhein met een bezichtiging van de Sint Martinuskerk. Dit is één van de 12 grootste kerken die de stad rijk is. Je kunt kiezen voor een rondleiding met gids, maar ook zelf diverse Romeinse opgravingen bekijken.

2.) Empire Club

Als je een liefhebber bent van nachtclubs maar het wél intiem en overzichtelijk wilt houden, dan is Empire Club de uitgaansgelegenheid bij uitstek. Deze hippe club is tevens een loungebar en restaurant. In de avond wordt de locatie omgetoverd tot één van de leukste danslocaties van Keulen. De sfeer is hier ontspannen en gemoedelijk.

In de Empire Club kun je genieten van goede loungemuziek, lekkere biertjes, cocktails én champagne. Deze kleine maar sfeervolle uitgaansgelegenheid in Keulen vind je aan de Limburger Strasse.

3.) Brüsseler Cologne

Voor Duitse gastvrijheid en een gezellig avondje uit ga je naar Brüsseler Cologne aan de Brüsseler Platz. Deze charmante bar is authentiek, maar tegelijkertijd ook modern en eigentijds. In elk geval is dit een fijne plek om te genieten van een diverse soorten lokale bieren én goede muziek. Heb je tussen de drankjes door trek gekregen? Hier serveren ze ook het lekkerste fingerfood en de smakelijkste broodjes van de stad. Aanrader dus!

Tip! Wil je uitgaan in Keulen maar heb je toch zin in iets Mediterraans? Loop dan vanuit de Brüsseler Cologne richting de Brüsseler Strasse. Hier vind je Mediterraans tapas restaurant Ouzeria. De gerechtjes zijn echte kunstwerkjes om te zien en garanderen een ware smaaksensatie. Kom op tijd, want het knusse restaurantje is geliefd en klein van formaat.

4.) Bierbrouwerij Gaffel am Dom

De Gaffel am Dom is de brouwerij waar het bekende Kölsch wordt gebrouwen. Dit is één van de meest gedronken bieren in Keulen. De brouwerij heeft ook een bar met een hippe uitstraling. Het is de perfecte combinatie tussen modern en industrieel. Een heerlijke ambiance voor een avondje uit. En zoals het een goede uitgaansgelegenheid in Keulen betreft, kun je hier ook lekker eten. Vooral de braadworst is hier zeker een aanrader. Je vindt deze brouwerij aan de Bahnhofsvorplatz, vlakbij het treinstation van Keulen.

Tip! Heb je na de nodige biertjes zin in een cocktail? Loop dan iets verder door naar Die Kunstbar aan de Chargesheimer Platz. Hier geniet je van hippe muziek en dj’s, maar ook van diverse shows. Ondertussen nip je aan de lekkerste cocktails van de stad.

5.) Club Ein Und Fünfzig

Deze club is eigenlijk al een bezienswaardigheid an sich. Als je wilt uitgaan en met de trein naar Keulen reist, dan is Club Ein Und Fünfzig zeker een aanrader. Hier kun je lekker loungen op comfortabele zithoeken, onder het genot van een goede cocktail.

De bar is ook populair bij een wat ouder publiek tussen de 30 en 40 jaar. De muziek is lekker afwisselend. Ook worden er regelmatig optredens verzorgd. Door bekende en onbekende bands of dj’s. Je kunt deze heerlijke uitgaansgelegenheid in Keulen vinden aan de Hohenzollernring 51.

Ook een avondje uitgaan in Keulen per trein? Reis via Amsterdam, Utrecht en Arnhem rechtstreekse naar deze Duitse bestemming voor slechts 20 euro 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest