5 Mooiste Vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben jij van plan om binnenkort een reisje te plannen? Dan sta je voor een moeilijke keuze, want Fankrijk heeft enorm veel te bieden. De ene vakantiebestemming is nog mooier dan de andere. Je vindt er de meest unieke steden en dorpjes. Dus wat is dan de mooiste vakantiebestemming in Frankrijk?



Ga jij voor de charme van Parijs, de historische architectuur van Mont Saint-Michel of drink je toch liever een heerlijk wijntje in Bordeaux? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook Nice en Marseille zijn populaire bestemmingen gebleken onder toeristen uit verschillende landen.

Benieuwd welke vakantiebestemming het beste aansluit bij jouw wensen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel vertellen we jou namelijk alles wat je moet weten. We bespreken 5 mooiste vakantiebestemmingen in Frankrijk die jij absoluut in overweging moet nemen. Deze unieke top 5 wil jij zeker niet missen!

  1. Parijs: liefde, romantiek, fashion en heerlijk eten
  2. Mont Saint-Michel: drijvend eilanddorp in Normandië
  3. Nice: mooie vakantiebestemming in Frankrijk
  4. Bordeaux: wijn, Atlantische Oceaan, winkelen en fietsen
  5. Marseille: cultuur, winkelgelegenheden en prachtige natuur

De vijf mooiste vakantiebestemmingen Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land dat van alle markten thuis is. Er is dan ook voor ieder wat wils op het gebied van vakantiebestemmingen. Om jou te helpen de beste bestemming uit te kiezen, bespreken we onderstaand 5 vakantiebestemmingen in Frankrijk die momenteel razend populair zijn.

1.) Parijs: liefde, romantiek, fashion en heerlijk eten

Parijs Per Trein

Het is natuurlijk niet zo vreemd dat Parijs bij ons op nummer 1 terecht is gekomen. Het is immers dé stad van Frankrijk. De stad van liefde, romantiek, fashion en heerlijk eten. De stad zit bomvol unieke bezienswaardigheden die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. De Eiffeltoren, het Louvre of de Notre-Dame, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Verder staat Parijs natuurlijk bekend om zijn heerlijke croissants en soortgelijke lekkernijen.

Naast de prachtige uitstraling van de stad en de unieke bezienswaardigheden, heeft Parijs ook een enorm gunstige ligging. Met de Thalys zit je immers binnen enkele uurtjes al in hartje Parijs. Absoluut een stedentrip die het overwegen waard is!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Parijs

2.) Mont Saint-Michel: drijvend eilanddorp in Normandië

Trein Mont Saint Michel

De nummer twee uit onze lijst is het historische dorp Mont Saint-Michel. Met meer dan drie miljoen vakantiegangers per jaar kunnen we wel spreken van een toeristische trekpleister. Mont Saint-Michel ligt op de grens van Bretagne en Normandië.

Dit prachtige eilanddorp is niet voor niets één van de mooiste vakantiebestemmingen in Frankrijk. Geniet van de prachtige middeleeuwse gebouwen of maak een unieke wandeling langs het water. Het kan allemaal!

Het kleine rotsachtige eiland is absoluut het overwegen waard. Zowel natuurliefhebbers als cultuurfanaten zullen genieten van de unieke belevenissen die het eiland te bieden heeft. Van een bezoekje zal je dan ook zeker geen spijt krijgen.

3.) Nice: mooie vakantiebestemming in Frankrijk

Trein Nice

Nice is geliefd onder veel reizigers. Het betreft een prachtige stad aan het water in het zuidelijke deel van Frankrijk. Ben jij iemand die wel een heerlijke wandeling op de boulevard kan waarderen? Dan is Nice een onmisbare vakantiebestemming in Frankrijk. Naast uitwaaien op het strand, heeft de binnenstad ook veel moois te bieden. Je kunt cultuur opsnuiven door middel van een bezoek aan musea en kathedralen, of genieten van de prachtige natuur in de regio.

Kamperen of toch liever verblijven in een luxe hotel? In Nice vind je een geschikte slaapplaats voor iedereen. Als toerist kun je bovendien genieten van diverse feesten en festivals die het hele jaar door worden georganiseerd.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Nice

4.) Bordeaux: wijn, Atlantische Oceaan, winkelen en fietsen

Treinkaartje Bordeaux

Bordeaux is een populaire stad in het zuidwesten van Frankrijk. Wellicht vraag je je af wat deze stad zo populair maakt. Om te beginnen staat Bordeaux bekend om zijn heerlijke wijnen. De wijnproductie in deze stad is absoluut de grootste trekpleister van het toerisme in Bordeaux.

Naast de culinaire hoogstandjes op het gebied van wijn, is er ook geen gebrek aan historische cultuur. Van unieke gebouwen tot indrukwekkende standbeelden, in Bordeaux vind je het allemaal. De stad maakt zich extra aantrekkelijk voor ons als Nederlanders met zijn vele fietspaden. Je kunt alle bezienswaardigheden dan ook per fiets ontdekken. Deze unieke kans krijg je zeker niet overal in Frankrijk.

Ben jij een echte wijnkenner, en wil je zelf ervaren of de populaire wijnen aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen? Dan mag een reisje naar Bordeaux niet ontbreken op jouw bucket-list!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Bordeaux

5.) Marseille: cultuur, winkelgelegenheden en prachtige natuur

Trein Marseille

De oudste stad van Frankrijk, dat belooft wat! Marseille is naast de oudste stad ook één van de grootste steden. Alleen Parijs overtreft deze stad qua inwoneraantal.

Cultuur, winkelgelegenheden en prachtige natuur wisselen zich af in deze unieke stad. Aangezien Marseille van alle markten thuis is, biedt het unieke mogelijkheden om met het hele gezin op vakantie te gaan. Aan ieders behoefte is namelijk gedacht. In de ochtend de Notre-Dame bezoeken en in de middag het centrum in voor een lange shoptour. Terwijl je dit doet zal je bovendien kunnen genieten van alle prachtige gebouwen die de oudste stad van het land rijk is.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Marseille

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest