5 Mooiste Hikes in Duitsland

Ben je een liefhebber van wandelen? laat je dan verrassen door de 5 mooiste hikes in Duitsland. Daarvoor hoef je niet eens ver of lang te reizen. De mooiste Duitse wandelroutes bereik je namelijk eenvoudig met de auto of beter nog, met de trein. Dat is pas zorgeloos genieten. Tijdens de treinreis kun je lekker uitrusten en je voorbereiden op het bewandelen van 1 of meer van de onderstaande tochten. Dit zijn de 5 mooiste hikes van Duitsland.

  1. Malerweg bij Dresden
  2. Rennsteig in het Thüringer Woud
  3. Johan von Goethe pad in het Thüringer Woud
  4. Schluchtensteig in het Thüringer Woud
  5. König Ludwig pad nabij München

De mooiste hikes en wandelroutes in Duitsland

Buurland Duitsland herbergt prachtige wandelroutes en -gebieden. Natuurlijk bezoek je één van deze regio’s per trein. De trein is duurzaam, comfortabel en treinkaartjes zijn met vroegboekkorting nog betaalbaar ook! De onderstaande wandelgebieden zijn vele kilometers lang, waarbij je logischerwijs slechts een deel of meerdere delen van de route bewandelt.

1.)    Malerweg – 112 kilometer

Treinreizen naar Brilon

Wil je een paar dagen wandelen of een deel van deze hike trotseren? Dan is de Malerweg wandelroute in Duitsland iets voor jou. Sterker nog, deze wandeling behoort tot één van de mooiste hikes die Europa rijk is. Deze wandelroute staat ook wel bekend als de Schildersroute en dat is niet voor niets. Je wandelt namelijk door schilderachtige dorpjes en landschappen die iets weg hebben van een stilleven.

Met slechts één keer overstappen reis je per trein naar deze regio. Treinkaartjes naar Dresden of een nabijgelegen treinstation zijn al verkrijgbaar vanaf 39 euro (2e klas). De meest logische route verloopt per IC Berlijn naar Hannover Hbf, waarna je per ICE international naar Dresden afreist.

Deze hike in Duitsland is uitdagend en bevat een aantal behoorlijke afdalingen en klimmetjes. Ondertussen geniet je van de geweldige uitzichten die de streek rondom de Tsjechië te bieden heeft. Rotsen, bergen en indrukwekkende ravijnen zijn geen uitzondering tijdens deze mooie hike in Duitsland.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Dresden

2.)    Rennsteig – 170 kilometer

Rennsteig Thuringer Woud

In het Thüringer Woud in Duitsland ligt een prachtige hike met de naam Rennsteig. Deze wandelroute is maar liefst 170 kilometer lang. Natuurlijk kun je ook een deel van de route lopen of de hike verdelen over meerdere dagen. Je loopt voornamelijk over een pad langs ravijnen en kloven. Tijdens deze mooie hike in Duitsland bezoek je tevens de welbekende Drakenkloof.

De Rennsteig hike biedt voldoende uitdaging voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars. Vergeet vooral niet te genieten van de prachtige omgeving die deze wandelroute op de grens tussen noord en west Duitsland te bieden heeft. Een must see!

3.)    Johann Wolfgang von Goethe pad – 8 kilometer

Goethe weg Pad Mooiste HikeDuitsland

De hike Goethe pad heeft een lengte van 8 kilometer lang en is dus ook geschikt voor onervaren hikers. Deze wandelroute in Nationaal Park Harz is vernoemd Johann Wolfgang Goethe. Door deze route regelmatig te bewandelen, deed hij voldoende inspiratie op om zijn werk als wetenschapper voort te kunnen zetten. En dat begrijpen we helemaal!

Goethe’s pad is namelijk één van de mooiste hikes in het noorden van Duitsland. Onderweg loop je door adembenemend mooie landschappen met beekjes, riviertjes en imposante bergen.

4.)    Schluchtensteig – 119 kilometer

Loop deze hike in zijn geheel over 3 of 4 dagen of bewandel slechts een deel van de route. Feit blijft dat dit één van de mooiste routes in het Zwarte Woud is. De hike staat bol van de mooie kloven en landschappen. Onderweg maak je wellicht ook kennis met de in overvloed aanwezige fauna.

Het Zwarte Woud is namelijk de thuishaven van veel wilde dieren. De Schluchtensteig hike in Duitsland is geschikt voor ervaren en onervaren wandelaars. Voor één van deze wandelingen kan je kiezen uit verschillende startpunten in zowel het Zwarte Woud, als Koblenz, Frankfurt of Mannheim.

5.)    König Ludwig pad – 106 kilometer

Deze prachtige hike in Duitsland is 106 kilometer lang en brengt je van Starnberg naar Füssen. Deze indrukwekkende wandeling nabij München voert je door de mooiste landschappen, maar bevat ook een flinke portie geschiedenis en mysterie. Je wandelt namelijk langs de Starnberger See waar de koning  op raadselachtige wijze om het leven kwam.

Dit gebeurde nadat hij ontoerekeningsvatbaar was verklaart. Mede door zijn voorliefde voor extravagante bouwwerken. Deze hike in Duitsland voert je via het Alpenvorland naar de Starnberger See. Onderweg geniet je van landschappen met meertjes, pittoreske dorpjes en de Peissenberg met een hoogte van 1000 meter. Als afsluiter wandel je langs kasteel Neuschwanstein. Deze plek speelde een belangrijke rol in het leven van König Ludwig.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar München

De mooiste Hikes in Duitsland bezoeken per trein

Of je nu wilt hiken van Starnberg naar Füssen, het Goethe pad wilt bewandelen of liever ronddoolt in het Zwarte Woud. De mooiste hikes van Duitsland bezoek je bij uitstek met de trein. Er is altijd wel een treinstation in de buurt. Reizen met de trein is niet alleen voordeliger, maar geeft je ook de kans om ontspannen na te genieten van jouw hike.

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

5 mooiste kastelen in Frankrijk

5 mooiste kastelen in Frankrijk

Frankrijk herbergt ontzettend veel kastelen, vestingen en burchten. Elk met hun eigen unieke historie. Ze werden bewoond door adel, vorsten of andere vooraanstaande personen. Sommige kastelen zijn zelfs nog in eigendom van deze families. Anderen zijn zelfs aangemerkt...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders