5 Mooiste Hikes in Duitsland

Ben je een liefhebber van wandelen? laat je dan verrassen door de 5 mooiste hikes in Duitsland. Daarvoor hoef je niet eens ver of lang te reizen. De mooiste Duitse wandelroutes bereik je namelijk eenvoudig met de auto of beter nog, met de trein. Dat is pas zorgeloos genieten. Tijdens de treinreis kun je lekker uitrusten en je voorbereiden op het bewandelen van 1 of meer van de onderstaande tochten. Dit zijn de 5 mooiste hikes van Duitsland.

  1. Malerweg bij Dresden
  2. Rennsteig in het Thüringer Woud
  3. Johan von Goethe pad in het Thüringer Woud
  4. Schluchtensteig in het Thüringer Woud
  5. König Ludwig pad nabij München

De mooiste hikes en wandelroutes in Duitsland

Buurland Duitsland herbergt prachtige wandelroutes en -gebieden. Natuurlijk bezoek je één van deze regio’s per trein. De trein is duurzaam, comfortabel en treinkaartjes zijn met vroegboekkorting nog betaalbaar ook! De onderstaande wandelgebieden zijn vele kilometers lang, waarbij je logischerwijs slechts een deel of meerdere delen van de route bewandelt.

1.)    Malerweg – 112 kilometer

Treinreizen naar Brilon

Wil je een paar dagen wandelen of een deel van deze hike trotseren? Dan is de Malerweg wandelroute in Duitsland iets voor jou. Sterker nog, deze wandeling behoort tot één van de mooiste hikes die Europa rijk is. Deze wandelroute staat ook wel bekend als de Schildersroute en dat is niet voor niets. Je wandelt namelijk door schilderachtige dorpjes en landschappen die iets weg hebben van een stilleven.

Met slechts één keer overstappen reis je per trein naar deze regio. Treinkaartjes naar Dresden of een nabijgelegen treinstation zijn al verkrijgbaar vanaf 39 euro (2e klas). De meest logische route verloopt per IC Berlijn naar Hannover Hbf, waarna je per ICE international naar Dresden afreist.

Deze hike in Duitsland is uitdagend en bevat een aantal behoorlijke afdalingen en klimmetjes. Ondertussen geniet je van de geweldige uitzichten die de streek rondom de Tsjechië te bieden heeft. Rotsen, bergen en indrukwekkende ravijnen zijn geen uitzondering tijdens deze mooie hike in Duitsland.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Dresden

2.)    Rennsteig – 170 kilometer

Rennsteig Thuringer Woud

In het Thüringer Woud in Duitsland ligt een prachtige hike met de naam Rennsteig. Deze wandelroute is maar liefst 170 kilometer lang. Natuurlijk kun je ook een deel van de route lopen of de hike verdelen over meerdere dagen. Je loopt voornamelijk over een pad langs ravijnen en kloven. Tijdens deze mooie hike in Duitsland bezoek je tevens de welbekende Drakenkloof.

De Rennsteig hike biedt voldoende uitdaging voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars. Vergeet vooral niet te genieten van de prachtige omgeving die deze wandelroute op de grens tussen noord en west Duitsland te bieden heeft. Een must see!

3.)    Johann Wolfgang von Goethe pad – 8 kilometer

Goethe weg Pad Mooiste HikeDuitsland

De hike Goethe pad heeft een lengte van 8 kilometer lang en is dus ook geschikt voor onervaren hikers. Deze wandelroute in Nationaal Park Harz is vernoemd Johann Wolfgang Goethe. Door deze route regelmatig te bewandelen, deed hij voldoende inspiratie op om zijn werk als wetenschapper voort te kunnen zetten. En dat begrijpen we helemaal!

Goethe’s pad is namelijk één van de mooiste hikes in het noorden van Duitsland. Onderweg loop je door adembenemend mooie landschappen met beekjes, riviertjes en imposante bergen.

4.)    Schluchtensteig – 119 kilometer

Loop deze hike in zijn geheel over 3 of 4 dagen of bewandel slechts een deel van de route. Feit blijft dat dit één van de mooiste routes in het Zwarte Woud is. De hike staat bol van de mooie kloven en landschappen. Onderweg maak je wellicht ook kennis met de in overvloed aanwezige fauna.

Het Zwarte Woud is namelijk de thuishaven van veel wilde dieren. De Schluchtensteig hike in Duitsland is geschikt voor ervaren en onervaren wandelaars. Voor één van deze wandelingen kan je kiezen uit verschillende startpunten in zowel het Zwarte Woud, als Koblenz, Frankfurt of Mannheim.

5.)    König Ludwig pad – 106 kilometer

Deze prachtige hike in Duitsland is 106 kilometer lang en brengt je van Starnberg naar Füssen. Deze indrukwekkende wandeling nabij München voert je door de mooiste landschappen, maar bevat ook een flinke portie geschiedenis en mysterie. Je wandelt namelijk langs de Starnberger See waar de koning  op raadselachtige wijze om het leven kwam.

Dit gebeurde nadat hij ontoerekeningsvatbaar was verklaart. Mede door zijn voorliefde voor extravagante bouwwerken. Deze hike in Duitsland voert je via het Alpenvorland naar de Starnberger See. Onderweg geniet je van landschappen met meertjes, pittoreske dorpjes en de Peissenberg met een hoogte van 1000 meter. Als afsluiter wandel je langs kasteel Neuschwanstein. Deze plek speelde een belangrijke rol in het leven van König Ludwig.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar München

De mooiste Hikes in Duitsland bezoeken per trein

Of je nu wilt hiken van Starnberg naar Füssen, het Goethe pad wilt bewandelen of liever ronddoolt in het Zwarte Woud. De mooiste hikes van Duitsland bezoek je bij uitstek met de trein. Er is altijd wel een treinstation in de buurt. Reizen met de trein is niet alleen voordeliger, maar geeft je ook de kans om ontspannen na te genieten van jouw hike.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest