5 Mooiste Dorpjes in Oostenrijk

Oostenrijk is een populaire vakantiebestemming voor zowel wintersportfanaten als vakantiegangers in de zomerse maanden. Het land is van alle markten thuis en heeft toeristen veel te bieden. In dit populaire vakantieland kom je de meest indrukwekkende steden en dorpjes tegen. Maar wat zijn nu echt de mooiste dorpjes in Oostenrijk?



Aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk vindt men het prachtige dorp Heiligenblut. Nog meer indrukwekkend berglandschap is te vinden in Hallstatt en Alpbach. Voor de sportieveling mag een bezoekje aan Zell am See niet ontbreken, en Radstadt is een absolute aanrader voor de geschiedenisliefhebbers.

Zijn de grote steden jou net even wat te druk, en geef je de voorkeur aan vakantie in één van de unieke dorpjes die het land rijk is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel behandelen wij namelijk de 5 mooiste dorpjes in Oostenrijk. Wellicht zit jouw volgende bestemming er ook wel tussen! Laten we dus snel van start gaan.

  1. Hallstatt: schitterende Hallstätter See
  2. Zell am See: skiën, fietsen en wandelen
  3. Heiligenblut: hoogste berg in Oostenrijk; de Grossglockner
  4. Alpbach: sfeervol Alpendorp
  5. Radstadt: klein, historisch en wintersport

Dit zijn de mooiste dorpjes in Oostenrijk – Onze Top 5

Van prachtig groene natuur tot drukke culturele centra, in Oostenrijk vind je het allemaal. Het kan dan ook nog best een uitdaging zijn om de perfecte plek voor jouw vakantiebestemming uit te kiezen. Wij hopen je hierbij te helpen door de 5 mooiste dorpjes in Oostenrijk onder de loep te nemen.

1.) Hallstatt: schitterende Hallstätter See

Hallstatt: mooiste dorpje Oostenrijk

Toen we begonnen met het opstellen van deze lijst, was er geen twijfel mogelijk over het dorp dat de eerste plaats zou innemen; Hallstatt. Dit dorpje is zo indrukwekkend, dat het zelfs op de werelderfgoedlijst staat!
Hallstatt is zonder twijfel het mooiste dorpje van Oostenrijk. Het dorp ligt aan een prachtig meer genaamd Hallstätter See.

Hallstat is een oud dorpje met een indrukwekkend berglandschap. Je kunt hiervan genieten door bijvoorbeeld deel te nemen aan een boottocht. Ook kun je de indrukwekkende zoutmijnen bezoeken of met een treintje naar het topje van de hoge bergen afreizen. Kortom, genoeg te beleven in dit prachtige dorp.

2.) Zell am See: skiën, fietsen en wandelen

Zell am See

Zell am See is een bekend toeristisch dorpje in Salzburgerland. Het is een knus dorpje waar van alles te beleven is. Het dorp ligt aan een prachtig meer wat zorgt voor unieke taferelen. De meeste mensen komen hier om op een sportieve manier van het prachtige landschap te genieten.

Je kunt hier namelijk heerlijk skiën, maar in de zomermaanden ook genieten van een mooie fiets- of wandeltocht. Voor de sportieve vakantiegangers onder ons die graag genieten van de prachtige natuur, is Zell am See absoluut een aanrader.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Zell am See

3.) Heiligenblut: hoogste berg in Oostenrijk; de Grossglockner

Heiligenblut

Het derde dorpje dat we graag nader onder de loep willen nemen is de plaats Heiligenblut. Het dorp ligt aan de voet van de allerhoogste berg in Oostenrijk; de Grossglockner. Je kunt je dus wel voorstellen wat een indrukwekkende uitstraling dit geeft aan het knusse dorpje.

Niet alleen de prachtige bergen maar ook de imposante kerktoren maken deze plaats een lust voor het oog. Durf jij het misschien wel aan om de gevreesde Grossglockner berg te betreden? Dat zou absoluut een prestatie zijn waar je nog lang over navertelt.

4.) Alpbach: sfeervol Alpendorp

Alpbach

Kun jij de sfeer van de prachtige Alpen wel waarderen? Dan is het dorpje Alpbach misschien wel een bezoekje waard. Het dorpje ligt in het mooie Tirol en biedt zijn bezoekers een unieke sfeer. Alpbach neemt je mee terug in de tijd, maar dan wel op een heel bijzondere manier.

De houten chalets en de vele boerderijen zorgen ervoor dat jij je waant in een historisch alpengebied. Voor de echte liefhebber overtreft niets deze unieke sfeerbeleving.

5.) Radstadt: klein, historisch en wintersport

Radstadt

Het laatste dorpje uit onze top vijf is zeker niet de minste. We kijken namelijk naar het unieke dorpje Radstadt, gelegen in de Pongau regio. Het is een klein historisch plaatsje dat zich absoluut onderscheidt van de overige dorpjes in de regio.

Radstadt wordt gedeeltelijk nog omringd door een oude stadsmuur. Het is in de winter een populaire skibestemming, maar toeristen komen er ook met grote regelmaat cultuur opsnuiven. Een bezoekje aan de oude gotische kerk uit het jaar 1417, een wandeling over het oude marktplein of een bezoek aan de ‘Walk of Fame’ met daarop lokale skihelden. Er is van alles te beleven in dit historische dorpje.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest