5 mooie wandelroutes in De Eifel

In het westen van Duitsland vind je het prachtige gebied de Eifel. Het betreft een adembenemend mooi natuurgebied. Hoge bergtoppen, unieke landschappen en romantische meren, de Eifel heeft zijn bezoekers veel te bieden. Het gebied kent diverse populaire wandelroutes. Op dergelijke routes kijken toeristen hun ogen uit naar al het moois dat Duitsland te bieden heeft.

Beginners kunnen de Struffeltroute in Noord-Eifel of de Dauner Maare in de Vulkaaneifel betreden. De gevorderde wandelaar kan kiezen voor een hoge klim op de Klosterroute. Ook een meerdaagse wandelroute in de Eifel is mogelijk. De Eifelleiter is hiervan een goed voorbeeld.

  1. Struffeltroute
  2. Dauner Maare
  3. Klosterroute
  4. Eifelleiter
  5. Römerpfad

Kun jij een mooie wandelroute wel waarderen? Trek jij graag je wandelschoenen aan, en ben je benieuwd welke pareltjes de Eifel jou te bieden heeft? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel grondig te lezen. Wij delen hier namelijk onze favoriete wandelroutes in dit veelzijdige natuurgebied. Dit wil jij absoluut niet missen!

Mooie Wandelroutes De Eifel

Wandelroutes in de Eifel – Onze top 5

In de prachtige gebergtes van de Duitse Eifel vind je de meest fantastische wandelroutes. Zowel beginners als ervaren wandelaars kunnen zichzelf hier uitdagen. Van dagtochten tot meerdaagse wandelroutes, alles is mogelijk. Onderstaand zetten we een top 5 uiteen met daarin onze favoriete wandelroutes in de Eifel. Wij hopen dat deze jou zullen inspireren om ook een bezoekje te brengen aan dit prachtige natuurgebied.

Bekijk ook: treinkaartjes naar De Eifel

1.) Struffeltroute

We beginnen onze lijst met wandelroutes in de Eifel in het noordelijke gedeelte. Hier kun je de Struffeltroute bewandelen. Als wandelaar geniet je van een prachtig uitzicht. Je zult onderweg diverse informatieborden tegenkomen die jou meer vertellen over de bijzonderheden van het landschap. Het is dus ook nog een educatief uitstapje.

De Struffeltroute kan in principe met het hele gezin worden gelopen. Het is een redelijk eenvoudige dagtocht van 10 kilometer. Wanneer de pas er lekker in zit doet men gemiddeld 3 uur over deze tocht. De wandelroute loopt door prachtige heide en rond een indrukwekkend stuwmeer. Jij kijkt zonder twijfel je ogen uit.

Treinreis naar Wittlich

2.) Dauner Maare

In de Vulkaaneifel kom je diverse prachtige wandelroutes tegen die absoluut de moeite waard zijn. Dauner Maare is hier één van. Het betreft een achtvormige tocht langs diverse prachtige meren. Ook kom je een schattig oud kerkje tegen dat vroeger dienstdeed in het inmiddels verwoeste dorpje Weinfeld.

De Dauner Maare is wederom een dagtocht die het hele gezin samen kan uitlopen. Met een afstand van 8,5 kilometer ben je in 3 uurtjes klaar met deze tocht. Heb jij nog niet heel veel wandel ervaring? Dan is dit absoluut een mooi begin!

3.) Klosterroute

Voor de wandelaar met iets meer ervaring, is er de prachtige Klosterroute. Dit is een uitdagende dagtocht in de Noord-Eifel. De route is afwisselend, en er is dan ook veel moois te zien. Grote hoogtes en diepe dalen in combinatie met een prachtig uitzicht. Vooral in de lente is het een charmante route met veel prachtige wilde narcissen.

De Klosterroute is maar liefst 22 kilometer lang, en je zult ongeveer 7 uur onderweg zijn wanneer je deze route wenst uit te lopen. Tijdens de tocht heb je te maken met zowel hoge klimmen als lange afdalingen. Het kan dus geen kwaad om eerst wat ervaring op te doen bij de gemakkelijke wandelroutes, voordat jij je waagt aan deze heftige doch zeer interessante tocht.

4.) Eifelleiter

In de Oost-Eifel vind je diverse meerdaagse wandelroutes. De Eifelleiter is zo een tocht. Gedurende deze tocht klim je vanaf de oevers van de Rijn door het prachtige vulkaanlandschap naar de Hohe Acht. Deze hoge berg wordt ook wel het dak van de Eifel genoemd.

De Eifelleiter is een driedaagse wandeltocht van maar liefst 53 kilometer. We kunnen dus absoluut spreken van een groot avontuur. Zie jij het zitten om een dergelijke wandelroute aan te gaan? Aan prachtige uitzichten zal in ieder geval geen gebrek zijn, dat is zeker!

5.) Römerpfad

De laatste wandelroute uit onze top vijf loopt door de Zuid-Eifel. Het is een tocht van gemiddeld niveau die voor de meeste geoefende wandelaars goed te doen is. Het Römerpfad voert langs diverse grotten en steengroeve. Deze grotten kennen een rijke geschiedenis, en er gaan dan ook veel verhalen de ronde over vroegere inwoners van deze schuilplaatsen.

De wandelroute is allesbehalve saai. Met een afstand van 9,5 kilometer ben je ongeveer 4 uurtjes onderweg. Wil jij de unieke sfeer die rond de populaire grotten hangt zelf ervaren? Voeg dan het Römerpfad toe aan jouw bucketlist.

12 mooie bloemenroutes in Nederland

12 mooie bloemenroutes in Nederland

In de lente transformeren bloemen in de prachtigste kleuren: roze, wit, paars en geel. Vlinders en bijen worden aangetrokken door de kleur, vorm en geur van de bloemen. Het is een genot om te wandelen of te fietsen langs kleurrijke bloemenvelden. De boswachters hebben...

8 Leuke boswandelingen in Nederland

8 Leuke boswandelingen in Nederland

Ben je op zoek naar een wandeling in het bos? Ontdek hier de top 10 van boswandelingen samengesteld door onze boswachters. Zij hebben korte en lange routes uitgezet die je naar de meest prachtige plekjes brengen. Er is altijd wel een mooi wandelgebied in de buurt te...

5 Bloesem Wandelroutes in Nederland

5 Bloesem Wandelroutes in Nederland

Zodra de vogels beginnen te fluiten en de zon zich vaker laat zien, is het duidelijk dat de lente in aantocht is. In april en mei verschijnt de bloesem aan de fruitbomen en dat is het teken dat de lente in volle gang is. Boswachters hebben de meest prachtige fiets- en...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders