5 mooie wandelroutes in De Eifel

In het westen van Duitsland vind je het prachtige gebied de Eifel. Het betreft een adembenemend mooi natuurgebied. Hoge bergtoppen, unieke landschappen en romantische meren, de Eifel heeft zijn bezoekers veel te bieden. Het gebied kent diverse populaire wandelroutes. Op dergelijke routes kijken toeristen hun ogen uit naar al het moois dat Duitsland te bieden heeft.

Beginners kunnen de Struffeltroute in Noord-Eifel of de Dauner Maare in de Vulkaaneifel betreden. De gevorderde wandelaar kan kiezen voor een hoge klim op de Klosterroute. Ook een meerdaagse wandelroute in de Eifel is mogelijk. De Eifelleiter is hiervan een goed voorbeeld.

  1. Struffeltroute
  2. Dauner Maare
  3. Klosterroute
  4. Eifelleiter
  5. Römerpfad

Kun jij een mooie wandelroute wel waarderen? Trek jij graag je wandelschoenen aan, en ben je benieuwd welke pareltjes de Eifel jou te bieden heeft? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel grondig te lezen. Wij delen hier namelijk onze favoriete wandelroutes in dit veelzijdige natuurgebied. Dit wil jij absoluut niet missen!

Mooie Wandelroutes De Eifel

Wandelroutes in de Eifel – Onze top 5

In de prachtige gebergtes van de Duitse Eifel vind je de meest fantastische wandelroutes. Zowel beginners als ervaren wandelaars kunnen zichzelf hier uitdagen. Van dagtochten tot meerdaagse wandelroutes, alles is mogelijk. Onderstaand zetten we een top 5 uiteen met daarin onze favoriete wandelroutes in de Eifel. Wij hopen dat deze jou zullen inspireren om ook een bezoekje te brengen aan dit prachtige natuurgebied.

Bekijk ook: treinkaartjes naar De Eifel

1.) Struffeltroute

We beginnen onze lijst met wandelroutes in de Eifel in het noordelijke gedeelte. Hier kun je de Struffeltroute bewandelen. Als wandelaar geniet je van een prachtig uitzicht. Je zult onderweg diverse informatieborden tegenkomen die jou meer vertellen over de bijzonderheden van het landschap. Het is dus ook nog een educatief uitstapje.

De Struffeltroute kan in principe met het hele gezin worden gelopen. Het is een redelijk eenvoudige dagtocht van 10 kilometer. Wanneer de pas er lekker in zit doet men gemiddeld 3 uur over deze tocht. De wandelroute loopt door prachtige heide en rond een indrukwekkend stuwmeer. Jij kijkt zonder twijfel je ogen uit.

Treinreis naar Wittlich

2.) Dauner Maare

In de Vulkaaneifel kom je diverse prachtige wandelroutes tegen die absoluut de moeite waard zijn. Dauner Maare is hier één van. Het betreft een achtvormige tocht langs diverse prachtige meren. Ook kom je een schattig oud kerkje tegen dat vroeger dienstdeed in het inmiddels verwoeste dorpje Weinfeld.

De Dauner Maare is wederom een dagtocht die het hele gezin samen kan uitlopen. Met een afstand van 8,5 kilometer ben je in 3 uurtjes klaar met deze tocht. Heb jij nog niet heel veel wandel ervaring? Dan is dit absoluut een mooi begin!

3.) Klosterroute

Voor de wandelaar met iets meer ervaring, is er de prachtige Klosterroute. Dit is een uitdagende dagtocht in de Noord-Eifel. De route is afwisselend, en er is dan ook veel moois te zien. Grote hoogtes en diepe dalen in combinatie met een prachtig uitzicht. Vooral in de lente is het een charmante route met veel prachtige wilde narcissen.

De Klosterroute is maar liefst 22 kilometer lang, en je zult ongeveer 7 uur onderweg zijn wanneer je deze route wenst uit te lopen. Tijdens de tocht heb je te maken met zowel hoge klimmen als lange afdalingen. Het kan dus geen kwaad om eerst wat ervaring op te doen bij de gemakkelijke wandelroutes, voordat jij je waagt aan deze heftige doch zeer interessante tocht.

4.) Eifelleiter

In de Oost-Eifel vind je diverse meerdaagse wandelroutes. De Eifelleiter is zo een tocht. Gedurende deze tocht klim je vanaf de oevers van de Rijn door het prachtige vulkaanlandschap naar de Hohe Acht. Deze hoge berg wordt ook wel het dak van de Eifel genoemd.

De Eifelleiter is een driedaagse wandeltocht van maar liefst 53 kilometer. We kunnen dus absoluut spreken van een groot avontuur. Zie jij het zitten om een dergelijke wandelroute aan te gaan? Aan prachtige uitzichten zal in ieder geval geen gebrek zijn, dat is zeker!

5.) Römerpfad

De laatste wandelroute uit onze top vijf loopt door de Zuid-Eifel. Het is een tocht van gemiddeld niveau die voor de meeste geoefende wandelaars goed te doen is. Het Römerpfad voert langs diverse grotten en steengroeve. Deze grotten kennen een rijke geschiedenis, en er gaan dan ook veel verhalen de ronde over vroegere inwoners van deze schuilplaatsen.

De wandelroute is allesbehalve saai. Met een afstand van 9,5 kilometer ben je ongeveer 4 uurtjes onderweg. Wil jij de unieke sfeer die rond de populaire grotten hangt zelf ervaren? Voeg dan het Römerpfad toe aan jouw bucketlist.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Citytrip Berlijn & trein in lente 2024

Citytrip Berlijn & trein in lente 2024

Berlijn, de bruisende hoofdstad van Duitsland, trekt reizigers aan met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en moderne flair. Voor een onvergetelijke citytrip biedt Berlijn een overvloed aan wandeltochten, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en winkelstraten....

Citytrip Londen per trein plannen?

Londen, een stad doordrenkt van geschiedenis en bruisende energie, is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke citytrip. Met iconische bezienswaardigheden, diverse culinaire hoogstandjes en trendy winkelstraten biedt Londen voor elk wat wils. In deze gids...

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Parijs, de stad van liefde en licht, blijft een onweerstaanbare bestemming voor reizigers over de hele wereld. Met zijn iconische bezienswaardigheden, gastronomische hoogstandjes en elegante boetieks biedt Parijs een onvergetelijke citytrip. In deze gids nemen we je...

Pin It on Pinterest