4 leuke bezienswaardigheden in Parijs

Trein Parijs
Heb je eindelijk de stedentrip naar Parijs gepland en benieuwd wat je allemaal kan doen? De stad enorm, maar er zijn een aantal high-lights die je zeker niet mag missen. Bezoek je Parijs voor de tweede of derde keer? Neem dan even een kijkje bij deze 4 leuke dingen om te doen in Parijs. Ga je voor het eerst? Dan mag je deze 4 leuke bezienswaardigheden in Parijs zeker niet missen!Uiteraard reis je altijd met de trein naar Parijs. Dit is veruit de meest voordelige, snelle en comfortabele manier van reizen. Met dagelijks 10 directe treinen vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam reis je in 3.18 uur naar de hoofdstad van Frankrijk. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar voor een prijs van 35 euro (2e klas) en 77 euro (1e klas).

Eiffeltoren: 324 meter hoge stalen toren

Het is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid ter wereld. De Eiffeltoren in Parijs is 324 meter hoog en een bezienswaardigheid in Parijs die je zeker een keer moet hebben gezien. Iets wat je eigenlijk zeker niet mag overslaan is het betreden van de Eiffeltoren. Je kan namelijk met een lift helemaal naar de top van de Eiffeltoren.Bovenin heb je een waanzinnig uitzicht over stad. Ook zie je hier een kamertje dat toebehoorde aan Gustave Eiffel. Het appartement was de rustplaats voor meneer Eiffel en bevindt zich op 285 meter hoogte.Naar boven in de Eiffeltoren is een absoluut hoogtepunt van jouw reis!
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

Een bericht gedeeld door Visit Paris (@visitpariscity) op

Arc de Triomphe: Triomfboog en nationaal monument

Een monument dat je kent van televisie, verschillende films, verhalen of nieuwsberichten is natuurlijk de Arc de Triomphe. De triomfboog bevindt zich aan het eind van de Champs-Élysées (bekende winkelstraat) en werd gebouwd van 1806 t/m 1836 ter ere van Napoleons overwinning bij Austerlitz.Ook de Arc de Triomphe kan je beklimmen. Voor de toegang betaal je ongeveer 9 euro, waarna je naar boven mag. Je hebt hier misschien wel het mooiste uitzicht van de stad, omdat nu ook de Eiffeltoren in het uitzicht staat. Zeker de moeite waard!
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

Een bericht gedeeld door Visit Paris (@visitpariscity) op

Sacré-Cœur: Witte basiliek op de heuvel in Parijs

De Sacré-Cœur is een leuke bezienswaardigheid in Parijs om de dag mee te beginnen. Wanneer Parijs langzaam ontwaakt en de zon opkomt heb je hier een prachtig uitzicht. Aanrader is om een croissantje en koffie mee te nemen naar de trappen van de Sacré-Cœur. Vervolgens kan je samen met Parijs langzaam ontwaken.Later neem je natuurlijk nog even een kijkje bij de Witte basiliek boven op heuvel de Montmarte.
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

Een bericht gedeeld door Visit Paris (@visitpariscity) op

Louvre: Museum in Parijs

Het Louvre in Parijs is een leuke bezienswaardigheid voor iedere bezoeker. Het is één van de grootste musea ter wereld en bekend van vele films. Het Louvre kent een ondergronds gedeelte, maar is tevens gekoppeld aan de oude panden rondom de glazenpiramide. Je vind hier werken van vele bekende kunstenaars met als topstuk de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

Een bericht gedeeld door Visit Paris (@visitpariscity) op

BONUS: Seine en Notre Dame

Heb je de grote bezienswaardigheden in Parijs gezien? Dan moet je zeker nog even langs de Notre Dame. Dit beroemde bouwwerk staat langs rivier de Seine en is eentje die je zeker niet mag overslaan.
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

Een bericht gedeeld door ᴋᴀʀɪɴᴀ sʜᴀɴᴛsᴇᴠᴀʟᴏᴠᴀ (@animafelis) op

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!