10 Leukste Steden in Nederland

Wist jij dat je voor een unieke stedentrip helemaal het land niet uit hoeft? Ons kleine kikkerlandje heeft ons namelijk meer te bieden dan je wellicht zou denken. Van knusse dorpjes tot grote steden met de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, Nederland is werkelijk waar van alle markten thuis. Maar wat zijn nu écht de leukste steden in Nederland?


Van de mooie studentenstad Groningen in het noorden tot het sfeervolle Maastricht in het zuiden, Nederland heeft ons veel mooie steden te bieden. Snuif cultuur op in onze prachtige hoofdstad Amsterdam of geniet van de bijzondere natuur in Vlissingen

  1. Amsterdam
  2. Maastricht
  3. Amersfoort
  4. Rotterdam
  5. Groningen
  6. Utrecht
  7. Den Haag
  8. Nijmegen
  9. Vlissingen
  10. Zwolle

Benieuwd welke steden in Nederland het bezoeken waard zijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel voorzien we jou namelijk van onze persoonlijke favorieten. Hierin vind je de allerleukste steden in Nederland. Dat wil jij echt niet missen!

Allerleukste Steden Nederland

De allerleukste steden van Nederland – Dit is Onze Top 10

Nederland is een klein land, maar toch zit het vol met bruisende steden. Iedere stad typeert zich met zijn eigen unieke eigenschappen, activiteiten en bezienswaardigheden. Onderstaand bespreken we onze top 10 met daarin de leukste steden in Nederland. Van Noord tot Zuid en van Oost tot West, geen plekje werd overgeslagen in onze zoektocht naar de mooiste steden van het land.

1)    Amsterdam

Trein Amsterdam

Onze bruisende hoofdstad heeft als eerste een plekje in onze top 10 weten te bemachtigen. Dit kan ook eigenlijk niet anders. Op een lijst met de leukste steden van Nederland mag Amsterdam natuurlijk niet ontbreken. Daarom bijten wij het spits af met onze unieke hoofdstad.

De stad Amsterdam kenmerkt zich met diverse eigenschappen. De unieke architectuur van de klassieke gebouwen is absoluut adembenemend. Verder is het een multiculturele stad waar je veel verschillende culturen tegenkomt. Kortom, het is een bruisende stad waar van alles gebeurt. Geen moment is saai en iedere dag is er wel weer iets nieuws te beleven. Dit maakt het bij uitstek natuurlijk een fantastische stad om heerlijk op stedentrip te gaan.

Welke bezienswaardigheden maken Amsterdam interessant voor toeristen uit eigen land? Onderstaand enkele ideeën ter inspiratie. Uiteraard is dit slechts een greep uit alle wilde avonturen die men in Amsterdam kan beleven.

  • Bezoek één van de vele populaire musea
  • Bewonder het paleis op de Dam
  • Shop till you drop in de gezellige negen straatjes
  • Stap op de rondvaartboot door de Amsterdamse grachten
  • Geniet van een zonnig dagje in het Vondelpark
  • Bezoek gezellige restaurants en cafés in de Pijp

Het is goed om in gedachte te houden dat Amsterdam een zeer drukke toeristische trekpleister is. Dit maakt dat het in sommige periodes immens druk kan zijn in de smalle straten van de stad. Denk jij; hoe meer zielen hoe meer vreugd? Dan zit dat wel goed. Houd je echter niet van de drukte? Dan raden wij je af om in het hoogseizoen onze hoofdstad te bezoeken. Kies een rustiger moment, zodat je toch kunt genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Amsterdam

2)    Maastricht

Maastricht

Helemaal in het zuiden van ons land vind je de prachtige stad Maastricht. Alhoewel Amsterdam natuurlijk de hoofdstad van ons land is, wordt Maastricht ook door velen bestempeld als dé stad van Nederland. De populariteit die deze stad de laatste jaren heeft ontwikkeld is zeker niet onterecht en Maastricht staat daarom op een verdiende tweede plaats in de lijst met leukste steden van Nederland.

Maastricht is een stad met enorm veel karakter. Zijn ligging aan de Maas zorgt voor een sfeervolle bestemming. Het levendige centrum zit vol met gezellige winkels, restaurant en de meest indrukwekkende gebouwen. Je kijkt werkelijk waar je ogen uit in deze fantastische stad.

Wanneer je een stedentrip in Maastricht besluit te boeken, zijn er een aantal activiteiten die absoluut niet mogen ontbreken op jouw planning. Onderstaand laten we je zien wat onze persoonlijke favorieten zijn.

  • Boekhandel Dominicanen (indrukwekkende boekwinkel in een oude kerk)
  • Bonnefantenmuseum (museum voor beeldende kunst)
  • Dineren aan de Maas
  • Bekijk de historische gebouwen en pleinen (vrijthof, basilica saint servatius)

Wellicht dat deze bezienswaardigheden ook jouw aankomende stedentrip naar een hoger niveau tillen. Maak er wat moois van!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Maastricht

3)    Amersfoort

De nummer drie uit onze lijst is het kleine doch charmante stadje Amersfoort. De stad is niet groot maar wel ontzettend mooi. Ben jij nog nooit in deze stad geweest? Dan zal dit historische stadje jou absoluut verrassen met zijn unieke sfeer en prachtige bezienswaardigheden.

Amersfoort is voornamelijk populair vanwege zijn historische panden en gebouwen. Wist je dat het centrum van de stad beschikt over goed behouden stadsmuren en unieke stadspoorten? Dit kom je zeker niet overal in ons land tegen.

Kan jij een mooi stukje historie dus wel waarderen? Dan mag een bezoekje aan Amersfoort niet ontbreken op jouw bucketlist. Welke historische bezienswaardigheden mag je absoluut niet overslaan? Naar onze mening zijn dat de volgende.

  • Sint Joriskerk
  • Onze lieve Vrouwetoren
  • De Koppelpoort
  • En alle unieke historische huizen en panden die de stad rijk is

Kan jij een goed museum wel op prijs stellen? Ook dan kun je terecht in Amersfoort. Ga jij voor een kunstmuseum, het bekende cavaleriemuseum of toch het Nationaal Monument Kamp? Er is in ieder geval genoeg om uit te kiezen.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Amersfoort

4)    Rotterdam

Trein Rotterdam

Ook deze stad mag natuurlijk niet ontbreken in onze top tien. Rotterdam staat bekend als onze havenstad. Alhoewel de stad vroeger niet echt werd gezien als een toeristische trekpleister, komen er nu steeds meer mensen hun kant op voor een lekker weekendje weg. En wij geven ze geen ongelijk, er is namelijk genoeg te beleven in deze bruisende stad.

De unieke architectuur die je overal in de stad tegenkomt is absoluut kenmerkend. De moderne uitstraling van de stad is ook zeer aantrekkelijk. Benieuwd welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag overslaan wanneer je deze moderne stad bezoekt? Onderstaand alvast wat ideetjes om je op weg te helpen.

Bekijk de volgende indrukwekkende bouwwerken:

  • Euromast
  • Erasmusbrug
  • Kubuswoningen
  • De Kuip
  • Sint Laurenskerk
  • Stoomschip de SS

Enkele activiteiten die je in Rotterdam kan ondernemen:

  • Musea bezoek
  • De Foodhallen
  • Dierentuin Diergaarde Blijdorp
  • Wandeling in het Zuiderpark

Zoals je kunt zien is er genoeg te zien en te beleven in Rotterdam. Heb jij je stedentrip naar deze moderne stad al op de agenda staan?

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Rotterdam

5)    Groningen

Trein Groningen

De meest noordelijke stad uit onze top tien is Groningen. Deze studentenstad heeft een prachtig historisch centrum, maar biedt ook veel moois voor de natuurliefhebber. Ook het nachtleven is hier fantastisch. Dit maakt het ook voor jongeren een aantrekkelijke stad om naar toe te komen.

Bezoek jij tijdens een stedentrip graag veel horecagelegenheden? Dan is Groningen zeker een aanrader. De stad zit er namelijk bomvol mee. Ieder café een andere sfeer en ieder restaurant zijn eigen culinaire hoogstandje, er is voor ieder wat wils verkrijgbaar.

Ook zijn er veel bezienswaardigheden in de stad te vinden. Zo moet je tijdens een bezoekje aan Groningen absoluut De Grote Markt opzoeken. Dit is het grootste plein van de stad, waar je bovendien veel prachtige gebouwen kunt bekijken. Het oude Stadhuis, de Martinitoren en het unieke Prinsenhof, om slechts enkele indrukwekkende voorbeelden te noemen.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Groningen

6)    Utrecht

De centraal gelegen stad Utrecht mag niet ontbreken in onze lijst met leukste steden van Nederland. Deze stad is voor mensen vanuit het hele land een geliefde bestemming. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de fijne centrale ligging. Dit maakt dat de stad voor veel mensen eenvoudig te bereiken is.

Het prachtige centrum vol unieke pleinen, grachten en winkelstraatjes zal jou ongetwijfeld verrassen. Over de stad verspreid vind je diverse unieke kunstwerken, en ook barst het centrum van gezellige horecagelegenheden. Geef toe, dit klinkt toch als een stad waar je je redelijk goed kunt vermaken?

Jij bent ongetwijfeld benieuwd wat er verder te beleven valt tijdens een stedentrip in Utrecht. Ook hier hebben we weer enkele mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet.

  • Bezoek de populaire Domtoren
  • Kijk je ogen uit in het Spoorwegmuseum
  • Maak een wandeling in het Wilhelminapark
  • Ga een middagje shoppen in Hoog Catherijne
  • Bewonder kasteel de Haar

Dit was slechts een greep uit enkele unieke activiteiten die Utrecht te bieden heeft. Wij twijfelen er niet aan dat jij je uitermate goed zult vermaken tijdens een weekje Utrecht. Ben jij een feestbeest? Bezoek dan ook zeker het uitgaanscomplex TivoliVredenburg!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Utrecht

7)    Den Haag

Trein Den Haag

Een veelzijdige stad als Den Haag moet je absoluut een keer bezocht hebben. Deze multiculturele stad, die bovendien ook onze politieke hoofdstad is, heeft toeristen veel te bieden. Net als in de andere grote steden is ook hier geen gebrek aan winkelgelegenheid en horeca. Den Haag is daarnaast een modern doch ook historische stad. Dat zijn dus twee vliegen in één klap.

Ben jij benieuwd naar de werkplek van onze politici, dan mag een bezoekje aan het Binnenhof en het Buitenhof natuurlijk niet ontbreken. Op een warme zomerdag zou je een bezoekje aan Den Haag bovendien kunnen combineren met een strandwandeling. Je zit namelijk op nog geen half uurtje bij het strand vandaan. Zoals we eerder al zeiden, Den Haag is absoluut een veelzijdige stad waar je veel van kunt verwachten.

Wanneer je een stedentrip naar Den Haag gaat plannen, zijn er diverse bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Wij hebben zo onze persoonlijke favorieten. Benieuwd welke dat zijn? Wij doen hieronder een boekje open!

  • Het Vredespaleis
  • Madurodam
  • Paleis Noordeinde
  • De Haagse Toren
  • Panorama Mesdag
  • De Grote Markt

Breng jij binnenkort ook een bezoekje aan Den Haag? Dan zijn we benieuwd welke bezienswaardigheid jouw persoonlijke favoriet zal worden.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Den Haag

8)    Nijmegen

Stationspiano

De nummer acht op onze lijst is een indrukwekkende stad die helaas nog niet bij iedereen bekend is. We hebben het over het mooie Nijmegen. Diverse historische gebouwen in de stad zorgen voor een unieke sfeerbeleving. Ook de ligging van het centrum draagt hiertoe bij. Het centrum van Nijmegen wordt gekenmerkt door gedeeltelijk schuine winkelstraten. Dit gedeelte van de stad ligt namelijk op een heuvel. We kunnen dus wel zeggen dat het een stad met karakter is.

Ben jij een shopfanaat? Dan ga jij je absoluut vermaken in het centrum van Nijmegen met zijn vele winkels. Deze shoptour kun je bovendien combineren met een heerlijke lunch of diner. Aan restaurantjes en cafés is namelijk geen gebrek. Je kunt er heerlijk eten en het aanbod is divers.

Ook voor de cultuurliefhebber zijn er prachtige dingen te bewonderen in Nijmegen. Je vraagt je ongetwijfeld af welke bezienswaardigheden nu echt niet mogen ontbreken tijdens jouw stedentrip. Geen paniek, wij helpen je op weg.

  • Valkhof Museum
  • Stadsbrouwerij de Hemel
  • Waalbrug
  • Nationaal Fietsmuseum
  • Stevenskerk
  • Kronenburgerpark

Dit zijn enkele van onze persoonlijke favorieten. We kunnen wel concluderen dat er genoeg te zien en te beleven valt in deze unieke stad. Wat ons betreft kun je een bezoek aan Nijmegen zeker toevoegen aan jouw wensenlijstje.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Nijmegen

9)    Vlissingen

Wij willen de populaire provincie Zeeland natuurlijk niet overslaan in dit artikel. Daarom heeft ook de stad Vlissingen een mooi plekje gekregen in onze top tien. Het ligt voor veel mensen misschien wat uit de richting, maar wij kunnen je verzekeren dat een stedentrip naar Vlissingen absoluut de moeite waard zal zijn.

Alhoewel Vlissingen niet een heel grote stad is, is er toch veel te beleven. Deze plek is een interessante combinatie van strand en stad. Het is een veelzijdige plek waar ieder in principe zijn draai zou kunnen vinden. Het historische deel van het centrum bevat veel winkels, cafés en bezienswaardigheden.

Wens jij dus een stedentrip te plannen naar een stad waar je tegelijkertijd kan genieten van een heerlijk dagje aan het strand? Dan is Vlissingen absoluut the place to be en de kleinste bestemming uit onze lijst met leukste steden in Nederland.

10) Zwolle

De laatste stad die we in dit artikel nader onder de loep willen nemen is zeker niet de minste uit onze lijst van leukste steden in Nederland. Het is namelijk de sfeervolle stad Zwolle. Deze gezellige stad zit vol met prachtige historische gebouwen en grachtenpanden. Ook aan unieke horecagelegenheden is geen gebrek.

Zwolle is dan ook voornamelijk populair vanwege het sfeervolle centrum. Deze moet je minstens één dagje hebben bezocht. Echter heeft Zwolle meer te bieden dan alleen een gezellig centrum. Er zijn tientallen bezienswaardigheden te bewonderen. Onderstaand enkele mogelijkheden die je in overweging zou kunnen nemen.

  • Kunstmuseum de Fundatie
  • Herman Brood Experience
  • Beeldenpark Anningahof
  • Poppen- en kinderwagen museum
  • Toren de Peperbus
  • Wandel door één van de prachtige parken

Wist je dat Zwolle ook beschikt over een historische stadspoort? Deze stad is absoluut een historisch pareltje te noemen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest