Nieuwe internationale treindiensten van GoVolta vanaf januari 2027

Het nieuwe spoorbedrijf GoVolta heeft plannen ingediend om vanaf januari 2027 drie nieuwe internationale treindiensten te starten. Het bedrijf, onderdeel van Flywise Travel en opgericht door ondernemers Hessel Winkelman en Maarten Bastian, heeft bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vergunningen aangevraagd voor treinroutes naar Brugge in België en bestemmingen in Duitsland als Hamburg en Frankfurt.

Nieuwe verbindingen met Amsterdam Centraal

GoVolta is voornemens om dagelijks twee treindiensten tussen Amsterdam Centraal en Frankfurt te laten rijden, in beide richtingen. Daarnaast komen er twee nieuwe dagelijkse treindiensten naar Hamburg en naar Brugge, eveneens vertrekkend van Amsterdam Centraal. Deze diensten komen bovenop reeds eerder aangevraagde routes naar München (via Frankfurt), Kopenhagen (via Hamburg) en Parijs (via Brugge). Hiermee zou het aantal treinen dat dagelijks tussen Amsterdam en deze internationale bestemmingen rijdt, oplopen tot drie.

Internationale focus

Opvallend is dat reizigers geen gebruik kunnen maken van de nieuwe treindiensten voor binnenlandse reizen binnen Nederland, aldus GoVolta in de ingediende aanvragen. Hoewel de geplande startdatum januari 2027 is, sluit GoVolta niet uit dat de diensten mogelijk eerder van start gaan, maar in elk geval niet vóór april 2026.

Toekomstige uitbreidingsplannen

Volgens medeoprichter Hessel Winkelman dient GoVolta de aanvragen vroegtijdig in om op termijn de mogelijkheid te hebben het aantal verbindingen uit te breiden. “Nederland is een van de weinige landen waar nieuwe treindiensten vooraf openbaar moeten worden aangemeld”, verklaart Winkelman. Hij benadrukt dat de daadwerkelijke lancering van de diensten afhankelijk is van de beschikbaarheid van geschikt materieel en dienstverlening. Daarnaast geeft hij aan dat er regelmatig nieuwe aanvragen zullen volgen.

Uitbreiding naar Basel en Berlijn

Naast de geplande verbindingen naar Brugge, Hamburg en Frankfurt, heeft GoVolta ook ambities om treinroutes naar Basel en Berlijn aan te bieden. De treinverbinding naar Berlijn staat gepland om in september 2025 van start te gaan, met de kaartverkoop die begin volgend jaar van start gaat. De treinen naar Kopenhagen en Basel zullen kort na de lancering van de Berlijnse route volgen.

GoVolta, dat zich momenteel richt op het ontwikkelen van een netwerk van lowbudget treindiensten, biedt naar verwachting zeer betaalbare tickets aan. Zo zouden kaartjes voor de trein naar Berlijn al verkrijgbaar moeten zijn vanaf 10 euro.

Ontvang acties

ProRail start aanbesteding voor ERTMS op spoortrajecten Friesland

ProRail start aanbesteding voor ERTMS op spoortrajecten Friesland

Spoorbeheerder ProRail heeft de aanbesteding geopend voor een aannemer die twee spoortrajecten in Friesland moet voorzien van het ERTMS-signaleringssysteem. Het betreft de trajecten Harlingen Haven - Leeuwarden en Leeuwarden - Stavoren. De aanleg van het systeem staat...

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Ontdek de schoonheid van België met de trein! Of je nu een dagje Antwerpen wilt verkennen, een weekendje in Mechelen of Leuven plant, of gewoon wilt genieten van een prachtige wandeling langs de Belgische kust, met de Early Bird-tickets reis je voordelig naar je...

Pin It on Pinterest