Arriva: videohulpzuil voor reizigers in Roermond en Winschoten

Arriva zet een belangrijke stap in het verbeteren van de klantenservice met de introductie van een innovatieve videohulpzuil op de stations Roermond en Winschoten. De zuil biedt reizigers de mogelijkheid om ‘live’ contact te leggen met de klantenservice van Arriva, waardoor ze direct hulp en ondersteuning kunnen krijgen bij reisinformatie, vragen en problemen tijdens hun reis.

De videohulpzuil is onlangs feestelijk onthuld op station Winschoten en zal de komende zes maanden op proef worden ingezet op beide stations. Arriva wil hiermee onderzoeken of er op stations zonder OV-servicepunt behoefte is aan directe contactmogelijkheden met de klantenservice. Zowel station Winschoten als Roermond kennen een aanzienlijk overstappersaantal, waardoor de videohulpzuil een waardevolle toevoeging kan zijn voor reizigers.

Trein Arriva 2024

24/7 bereikbaarheid en uitgebreide ondersteuning

De videohulpzuil is dag en nacht beschikbaar, wat een groot voordeel is ten opzichte van de bemande servicepunten die beperkte openingstijden hebben (van 07.15 tot 19.00 uur). Via de zuil kunnen reizigers direct contact leggen met een klantenservicemedewerker via een livebeeld- en geluidsverbinding. De medewerker kan vervolgens reisinformatie tonen, een online link delen via een QR-code of zelfs een reisadvies op klein formaat afdrukken. De focus ligt op communicatie en ondersteuning; kaartverkoop is via de videohulpzuil niet mogelijk en dient te geschieden via de ticketautomaat.

Waardevolle bijdrage aan serviceverlening

Arriva is enthousiast over de mogelijkheden van de videohulpzuil en hoopt hiermee een waardevolle bijdrage te leveren aan de serviceverlening aan reizigers. “We streven ernaar om onze reizigers een optimale reiservaring te bieden,” aldus [naam woordvoerder Arriva]. “De videohulpzuil is een innovatieve manier om reizigers op stations zonder OV-servicepunt toch de directe ondersteuning te bieden die ze nodig hebben.”

De proef met de videohulpzuil is niet uniek in de Nederlandse spoorbranche. Vorig jaar plaatste NS al een soortgelijke zuil op proef op station Alkmaar. De resultaten van die proef zijn echter niet bekendgemaakt. Arriva zal de eigen proef nauwkeurig evalueren en de feedback van reizigers meenemen in de verdere ontwikkeling van de service.

Over Arriva

Arriva is een leidende mobiliteitsaanbieder in Nederland met een uitgebreid netwerk van bus- en treinverbindingen. Het bedrijf zet zich in om reizigers een veilige, comfortabele en betrouwbare reiservaring te bieden. Arriva investeert voortdurend in innovatieve oplossingen om de serviceverlening te verbeteren en de mobiliteit van mensen te bevorderen.

Ontvang acties

Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Het Rode Kruis en de NS hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd, waarbij vrijwilligers van het Rode Kruis reizigers gaan ondersteunen tijdens langdurige treinverstoringen. Deze pilot draait een jaar en is ter ondersteuning van gestrande reizigers bij langdurige...

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Vanaf juli 2024 introduceert NS de tweede fase van de NS PrijsTijd Deals. Dit initiatief biedt reizigers de mogelijkheid om voordelig een treinticket te kopen voor een enkele reis bij NS, met kortingen die oplopen tot wel 60%. Deze korting is afhankelijk van hoe ver...

Trein naar België v.a. € 8

Trein naar België v.a. € 8

Wist je eigenlijk al dat een treinkaartje voor de trein naar België al verkrijgbaar is vanaf 8 euro? De InterCity Brussel vertrekt dagelijks 16 keer vanaf Nederlandse bodem en stopt daarbij op station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Vervolgens rijdt de trein...

Pin It on Pinterest