Treinkaartjes voor trein naar Hallstatt

  • ☑️ Trein Hallstatt v.a. 49 euro
  • ☑️ ICE International of ÖBB Nightjet (nachttrein)
  • ☑️ Reistijd: 12.44 uur

Het is misschien wel het mooiste dorpje ter wereld; Hallstatt in Oostenrijk. Het pittoreske dorp is gelegen tussen de Halstättersee en de Dachsteinbergen, met de Hallstatt-gletsjer en is een inspiratie voor velen. Zo is het dorp populair onder fotografen, op social media en staat het op de lijst van UNESCO-Werelderfgoed. Per trein naar Hallstatt in Oostenrijk? Dat kan per nachttrein met slechts één overstap! Bestel goedkope treinkaartjes naar Hallstatt eenvoudig online en begin met plannen.

Naast de treinen van NS International vertrekt elk wintersportseizoen ook een speciale TUI Ski Express nachttrein naar Hallstatt, waarvoor je hier losse tickets kunt bestellen of zelfs complete vakanties (treinreis en hotel).

De bestemming in Oostenrijk is goed bereikbaar per trein en nog duurzaam ook! Onderweg geniet je van catering en kan je heerlijk ontspannen. Goedkope treinkaartjes naar Hallstatt zijn verkrijgbaar vanaf 49 euro (2e klas) en 99 euro (1e klas) zonder extra boekingskosten. Tickets zijn te bestellen bij diverse aanbieders, zoals  NS International, TheTrainLine, DeutscheBahn en B-Europe. Vanzelfsprekend hebben wij de beste keus voor jou geselecteerd.

Treinkaartjes Voor Trein Hallstatt

Route: trein naar Hallstatt, Oostenrijk

Voor de treinreis vertrekken dagelijks treinen van ICE International en ÖBB Nightjet. De treinen vertrekken vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem, waarna ze stoppen op treinstations in Duitsland. Overdag kan je per ICE International reizen en dien je over te stappen op Keulen, Düsseldorf of Frankfurt voor de naar station Wels hbf. Vanuit Wels vertrekken er rechtstreekse treinen naar Hallstatt en arriveer je in hartje centrum.

Reis je liever in de nacht? Dan vertrekt er in de avonduren een nachttrein vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Wels. Eenmaal aangekomen op station Wels dien je de overstap te maken op de trein naar Hallstatt.

Prijs treinkaartjes naar Hallstatt

Uiteraard wil je natuurlijk niet teveel betalen voor een treinkaartje naar Hallstatt. De prijs van treinkaartjes hangt af van diverse factoren, zoals het boekingsmoment, de reisklasse, route en flexibiliteit. Kaartjes zijn tot 180 dagen voor vertrek verkrijgbaar tegen het voordeligste tarief en zijn vaak tot 2 maanden voor vertrek nog beschikbaar. Daarna kan het tarief forst stijgen.

Verder is de gekozen route, de reisklasse en flexibiliteit bepalend.

Reisklasse: type zitplaats

  • Zitplaats vanaf 39 tot 109 euro
  • Ligplaats vanaf 59,90 tot 139 euro
  • Slaapplaats vanaf 89,90 tot 169 euro

Flexibiliteit

  • Non-flex: geen annulering of wijziging van de boeking mogelijk.
  • Mid-flex: het wijzigen of annuleren is beperkt mogelijk, tegen meerprijs.
  • Full-flex: wijzigen of annuleren is toegestaan tegen voltarief.

Vakantie: Hallstatt

Het schilderachtige en fotogenieke gebied is zeer populair onder toeristen en kent dan ook vele activiteiten, panorama punten en bezienswaardigheden. Verken het water bijvoorbeeld per rondvaartboot of waterfiets, bezoek de zoutmijn, katholieke kerk van Hallstatt en het Welterbemuseum. Een leuke wandeling maken? Bezoek dan het Skywalk uitkijkpunt op 300 meter hoogte of het vijf-vingers-uitkijkpunt in Hallstatt.

Ook leent Hallstatt zich prima als uitvalsbasis om bijvoorbeeld Salzburg te bezoeken.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest