Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders.

Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International rekening gehouden met kinderen. Zo zijn er kortingsmogelijkheden en voorzieningen aan boord van de trein.

Internationale trein

Kinderen in InterCity Berlijn naar Duitsland

Kinderen tot en met 3 jaar: Reizen gratis onder begeleiding van een volwassene en hebben geen kaartje nodig.

Kinderen van 4 tot en met 14 jaar: Ook zij reizen gratis mee onder begeleiding van een persoon vanaf 15 jaar. Voor hen is wel een ticket nodig, dat u kunt aangeven tijdens het boeken. De kinderen worden dan op uw ticket vermeld. Let op: het toevoegen van kinderen na het boeken is niet mogelijk. Een begeleider jonger dan 18 heeft een toestemmingsformulier van de ouders nodig. Alleenreizende kinderen van 12 tot en met 14 jaar krijgen in Duitsland 50% korting. Let op: kinderen tot en met 14 jaar reizen niet gratis met Sparpreis Europa Gruppe en Supersparpreis Europa Gruppe tarieven.

Kinderen vanaf 15 jaar: Er zijn geen leeftijdskortingen van toepassing in Intercity Berlijn. Jongeren van 15 jaar en ouder reizen tegen het reguliere tarief.

Voorzieningen aan boord van de IC Berlijn

Speciaal voor reizigers met baby’s en/of kinderen tot en met 3 jaar is er een kindercoupé. In de meeste kindercoupés vindt u een tafel om op te tekenen of spelen, een stopcontact en een uitklapbare babycommode. Daarnaast heeft de trein een Familienbereich in de 2e klasse, in rijtuig 10 (plaats 25 tot en met 34), met 12 zitplaatsen, geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen, naast de Kinderafdeling.

U mag uw kinderwagen kosteloos meenemen. Er is voldoende ruimte om uw kinderwagen te stallen, zowel in de kindercoupé als in de buurt ervan. Opvouwbare kinderwagens passen in het reguliere bagagerek van de trein. In Intercity Berlijn mag u uw kinderwagen in het fietsrijtuig plaatsen. Hierbij raden wij aan om opvouwbare buggy’s mee te nemen op reis.

Kinderen in ICE International door Duitsland

  • Kinderen tot en met 3 jaar: Reizen gratis onder begeleiding van een volwassene en hebben geen kaartje nodig.
  • Kinderen van 4 tot en met 14 jaar: Ook zij reizen gratis mee onder begeleiding van een persoon vanaf 15 jaar, maar dienen wel over een ticket te beschikken. U kunt dit aangeven tijdens het boeken, waarbij de kinderen op uw ticket worden vermeld. Let op: het toevoegen van kinderen na het boeken is niet mogelijk. Een begeleider jonger dan 18 jaar heeft een toestemmingsformulier van de ouders nodig. Alleenreizende kinderen van 12 tot en met 14 jaar krijgen in Duitsland 50% korting. Let op: kinderen tot en met 14 jaar reizen niet gratis met Sparpreis Europa Gruppe en Supersparpreis Europa Gruppe tarieven.
  • Kinderen vanaf 15 jaar: In ICE International gelden geen leeftijdskortingen. Zij reizen tegen reguliere tarieven. Een uitzondering geldt in Zwitserland, waar kinderen tot en met 15 jaar gratis reizen onder begeleiding van een (groot/stief)ouder, of met 50% korting als ze met een andere volwassene reizen.

Voorzieningen voor kinderen in de ICE International

  • Babyverzorging: Er is een speciale kindercoupé voor reizigers met baby’s en/of kinderen tot en met 3 jaar. In de meeste kindercoupés vindt u een tafel om op te tekenen of spelen, een stopcontact en een uitklapbare babycommode. Daarnaast zijn er in 2e klasse in rijtuig 25 (ICE Frankfurt) en rijtuig 35 (ICE Basel) babyverzorgingsruimtes beschikbaar.
  • Kinderwagen: U kunt uw kinderwagen kosteloos meenemen. Er is voldoende ruimte om uw kinderwagen te stallen, zowel in de kindercoupé als in de buurt ervan. Opvouwbare kinderwagens passen in het reguliere bagagerek van de trein. In Intercity Berlijn kunt u uw kinderwagen ook in het fietsenrijtuig plaatsen.
  • Speciaal voor kinderen: ‘De kleine ICE’ is een kindvriendelijk treinfiguurtje dat treinreizen voor kinderen leuker maakt. Het entertainment wordt aangeboden door ‘De kleine ICE’ en zijn vrienden Benni IC Bus en Ida IC, die gratis verkrijgbaar zijn aan boord van ICE International in Duitsland bij de Bord Bistro. Het personeel van de Bistro deelt ze graag uit aan kinderen. Daarnaast ontvangen de allerkleinsten een tijdschrift, LeseLok, met kleurpotloden voor onderweg.
  • Familiezones in ICE International: De Kindercoupé (Kleinkindabteil) en Familiezone in ICE International treinen zijn bedoeld voor gezinnen die reizen met kinderen. De Kindercoupé is specifiek voor gezinnen met baby’s en kinderen tot 3 jaar, terwijl de Familiezone geschikt is voor gezinnen met oudere kinderen, tot en met 14 jaar. Beide zones bieden nabijheid tot faciliteiten zoals uitgangen, bagageruimtes en toiletten, en reserveringen kunnen online worden gemaakt. U kunt deze voorkeur opgeven bij uw online boeking.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Albrandswaard:verrassend fietsparadijs tussen stad en groen

Albrandswaard:verrassend fietsparadijs tussen stad en groen

De gemeente Albrandswaard bestaat uit de oude dorpskernen Rhoon en Poortugaal, de Vinex-wijk Portland en enkele bijzondere natuurgebieden. Het is op steenworp afstand van Rotterdam en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De oude en gezellige dorpscentra, de...

Pin It on Pinterest