Mogen kinderen gratis mee in de trein?

OV Vragen

Regelmatig wordt er aan de redactie gevraagd of kinderen gratis mee mogen in de trein. Dit is inderdaad mogelijk, maar hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Daarbij is het niet alleen binnen Nederland mogelijk om kinderen gratis mee te nemen in de trein, maar ook naar Duitsland en België zijn er mogelijkheden!

Gratis in de trein binnen Nederland

Zo is het mogelijk om kinderen tot en met 3 jaar gratis mee te nemen in de trein, tenzij ze gebruik moeten maken van een zitplaats in de trein. In dit geval dient u een Railrunner kaartje te kopen via het internet of een automaat op een treinstation. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar oud is er een gratis Kids Vrij abonnement verkrijgbaar via de website van de NS. Hiermee kunnen kinderen gratis meereizen met een volwassene, waardoor zij kennis kunnen maken met de trein en u bespaart op de reiskosten. Hiervoor dient u een persoonlijke OV chipkaart aan te vragen voor uw kind, zodat het Kids Vrij reisproduct hierop kan worden geladen.

Gratis in de trein naar België en Duitsland

Via NS International is het mogelijk om kinderen gratis mee te nemen in de trein naar België of Duitsland. Voor beschikbare tickets maakt u gebruik van onze handige tool in de rechterkolom van onze website. Hier kunt u een begin- en eindstation invoeren en aangeven in welke periode u wilt reizen.

OV Vragen

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!