Blijven trein acties bestaan?

NS dagkaart

Sinds de invoering van de OV-chipkaart is er een hoop verwarring ontstaan onder de kopers van NS dagkaart acties. Terwijl dit helemaal niet nodig is! De datum van de reisperiode blijft gewoon geldig en daarmee blijft de trein actie gewoon een geldig vervoersbewijs. Ook in de toekomst zullen de NS dagkaarten nog gewoon worden verkocht tegen een actieprijs, maar hoe het inchecken zal verlopen is nog niet helemaal duidelijk.

NS dagkaart

Zijn de huidige NS dagkaart acties eigenlijk nog wel geldig?

Verschillende mogelijkheden voor de NS

Er zijn eigenlijk 2 opties, waaruit aanbieders van de OV-chipkaart acties kunnen kiezen.

Wegwerp OV-chipkaart

Wellicht dat de NS kiest voor een wegwerp OV-chipkaart, zodat reizigers het actie reisproduct na één keer mag weggooien. Dit zal niet door elke aanbieder worden gewaardeerd, omdat het vervoersbewijs dan moet worden opgestuurd naar de klanten. Dit zorgt voor veel administratie en extra problemen, waardoor aanbieders van de goedkope dagkaarten eerder voor een alternatief zullen kiezen.

Barcode of Couponcode

Op het huidige moment kunt u een e-ticket uitprinten met daarop een barcode/couponcode die kan worden gescand. Mogelijk zal dit een optie worden voor in de toekomst, zodat reizigers en toeristen het vervoersbewijs thuis kunnen uitprinten. Hiervoor zal de NS de OV-poortjes moeten aanpassen met een scanner of NS personeel moeten inzetten op de codes te activeren.

Met het oog op de toekomst zullen alle OV-poortjes waarschijnlijk worden voorzien van een scanner, zodat reisproducten met een barcode/couponcode gewoon kunnen worden geactiveerd door de reizigers.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!