Trein naar hoogste stad van Frankrijk; Briançon

Per trein ontdek je de mooiste bestemmingen van Europa. Denk bijvoorbeeld aan één van de hoogste steden van ons continent; Briançon. Ooit behoorde de stad tot een belangrijke vesting van de Romeinen, wat je op diverse plaatsen terugziet. Zo is de stad omringt door vestingwerken en forten. Momenteel telt de stad ongeveer 11 duizend inwoners en is gelegen op 1330 meter boven de zeespiegel.

Wanneer je per trein naar Briançon reist, doe je dit met één overstap op station Brussel-Zuid of Parijs. Het eerste deel van de reis verloopt per Thalys naar Brussel of Parijs, waarna je overstapt op de TGV naar Valence. Vervolgens dien je nog over te stappen op de rechtstreekse trein van Valence naar Briançon. Goedkope treinkaartjes bestel je eenvoudig online 3 tot 4 maanden voor vertrek. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 68 tot ongeveer 200 euro. De reistijd per trein naar Briançon bedraagt ongeveer 11 uur, afhankelijk van de gekozen route, aantal keer overstappen en reisdatum.

Voor de treinreis zijn dagelijks meermaals verbindingen vanaf Amsterdam en Rotterdam Centraal. Kom je vanuit een andere richting in Nederland? Dat is geen probleem. Voer bij het boekingsproces gewoon het dichtstbijzijnde treinstation in, waarna de meest logische route wordt berekend

Treinkaartje Briançon Frankrijk

Treinkaartje voor trein naar Briançon

Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor jouw treinkaartje naar Brianço die al vanaf 68 euro verkrijgbaar zijn. Helaas zijn deze vroegboektickets beperkt verkrijgbaar. Naar mate de reisdatum dichterbij komt, zal de prijs van een treinkaartje naar Briançon stijgen.

Tarieven zijn vanafprijzen en niet vast gelegd. In de regel zijn deze 90 tot 120 dagen voor vertrek verkrijgbaar, waarna de vroegboektickets uitverkocht raken en de prijs van tickets stijgt. Wees er daarom snel bij en reserveer zitplaatsen direct door een treinticket te boeken.

Vakantie in Briançon

Oorspronkelijk werd Briançon gesticht onder de naam Brigantium, wat een belangrijke plaats op de handelsroute van de Romeinen in Gallië was. De invloeden uit deze tijd zijn nog door de hele stad en omgeving te bewonderen. Tijdens jouw vakantie in Briançon ontkom je er niet aan om deze bezienswaardigheden en high-lights te bezichtigen.

Samen met een schitterende wandelroute langs de rotswanden en de gezellige straatjes met terrasjes is Briançon een ultieme vakantiebestemming en uitstekend bereikbaar per trein.

Ontdek Briançon per trein en bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Deze bestemming in Frankrijk is absoluut de moeite waard.

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest