Trein naar hoogste stad van Frankrijk; Briançon

Per trein ontdek je de mooiste bestemmingen van Europa. Denk bijvoorbeeld aan één van de hoogste steden van ons continent; Briançon. Ooit behoorde de stad tot een belangrijke vesting van de Romeinen, wat je op diverse plaatsen terugziet. Zo is de stad omringt door vestingwerken en forten. Momenteel telt de stad ongeveer 11 duizend inwoners en is gelegen op 1330 meter boven de zeespiegel.

Wanneer je per trein naar Briançon reist, doe je dit met één overstap op station Brussel-Zuid of Parijs. Het eerste deel van de reis verloopt per Thalys naar Brussel of Parijs, waarna je overstapt op de TGV naar Valence. Vervolgens dien je nog over te stappen op de rechtstreekse trein van Valence naar Briançon. Goedkope treinkaartjes bestel je eenvoudig online 3 tot 4 maanden voor vertrek. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 68 tot ongeveer 200 euro. De reistijd per trein naar Briançon bedraagt ongeveer 11 uur, afhankelijk van de gekozen route, aantal keer overstappen en reisdatum.

Voor de treinreis zijn dagelijks meermaals verbindingen vanaf Amsterdam en Rotterdam Centraal. Kom je vanuit een andere richting in Nederland? Dat is geen probleem. Voer bij het boekingsproces gewoon het dichtstbijzijnde treinstation in, waarna de meest logische route wordt berekend

Treinkaartje Briançon Frankrijk

Treinkaartje voor trein naar Briançon

Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor jouw treinkaartje naar Brianço die al vanaf 68 euro verkrijgbaar zijn. Helaas zijn deze vroegboektickets beperkt verkrijgbaar. Naar mate de reisdatum dichterbij komt, zal de prijs van een treinkaartje naar Briançon stijgen.

Tarieven zijn vanafprijzen en niet vast gelegd. In de regel zijn deze 90 tot 120 dagen voor vertrek verkrijgbaar, waarna de vroegboektickets uitverkocht raken en de prijs van tickets stijgt. Wees er daarom snel bij en reserveer zitplaatsen direct door een treinticket te boeken.

Vakantie in Briançon

Oorspronkelijk werd Briançon gesticht onder de naam Brigantium, wat een belangrijke plaats op de handelsroute van de Romeinen in Gallië was. De invloeden uit deze tijd zijn nog door de hele stad en omgeving te bewonderen. Tijdens jouw vakantie in Briançon ontkom je er niet aan om deze bezienswaardigheden en high-lights te bezichtigen.

Samen met een schitterende wandelroute langs de rotswanden en de gezellige straatjes met terrasjes is Briançon een ultieme vakantiebestemming en uitstekend bereikbaar per trein.

Ontdek Briançon per trein en bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Deze bestemming in Frankrijk is absoluut de moeite waard.

 

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders