5 Herfst tips voor goedkope treinkaartjes

Bespaar tips voor treinkaartjes

Sinds de invoering van de OV Chipkaart in 2008 zijn tarieven van treinkaartjes explosief gestegen. Retourkaartjes zijn met ongeveer 30% gestegen en jaar- en maandabonnementen 25 tot 30%. Volgens de NS is de prijsstijging in lijn met de gestelde normen en worden er geen regels gebroken. De prijsstijgingen zijn echter substantieel hoger dan de huidige inflatie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de inflatie sinds 2008 slechts 15,1%, terwijl treinkaartjes met 25 tot 30% duurder zijn geworden. NS geeft aan dat de prijsstijging een combinatie is van inflatie en hogere gebruiksvergoeding aan ProRail voor gebruik van het spoor.

Bespaar tips voor treinkaartjes

1. Voorkom een euro toeslag

Bij aanschaf van een eenmalige OV Chipkaart (treinkaartje enkele reis of retour) betaalt u € 1 toeslag voor de chip in het vervoersbewijs, terwijl u net zo goed online een e-ticket kunt bestellen en deze uitgeprint meeneemt op reis. Met de barcode op uw e-ticket kunt u in- en uitchecken bij de poortjes met barcode scanner.

2. Dal Voordeel actie (najaar 2017)

Reist u komend jaar minimaal 3 keer met de trein in de daluren en/of het weekend? T/m 26 november is het Dal Voordeel abonnement slechts € 29! Dit heeft u vaak al binnen 3 retour reizen terugverdiend. Daarbij reizen 3 medepassagiers met 40% samenreiskorting met u mee. 

Voorbeeld:

Een retourtje op het traject van Amsterdam Centraal naar Rotterdam Centraal kost € 30,40. Met het NS Dalvoordeel abonnement ontvangt u 40% korting, waardoor u nog maar € 18,20 betaald. Hiermee bespaart u € 12,20 en met 3 van dezelfde reizen bespaart u € 36,60. U heeft het binnen 3 retour reizen weer terugverdiend, waarna u een heel jaar geniet van 40% korting.

Meer hierover of direct bestellen met korting? Kijk op: Goedkoop-treinkaartje.nl/DalVoordeel

3. NS Groepsretour

Voor groepen vanaf 4 personen is er de NS Groepsretour. Hiermee reist u tegen een vast tarief door Nederland ongeacht de begin- en eindbestemming. Voor slechts € 55,- koopt u de NS groepsretour voor 4 personen. Daarnaast kunt u de groep uitbreiden tot 10 personen, waarbij u voor elke persoon € 2,50 extra betaald. Bij groepen van 10 personen kost een NS Groepsretour slechts € 7 per persoon. In de onderstaande tabel die wij hebben opgesteld is goed te zien hoe uw korting kan oplopen met groepskorting.

Reizigers Prijs Per Persoon
4 € 55,- € 13,75
5 € 57,50 € 11,50
6 € 60,- € 10,-
7 € 62,50 € 8,93-
8 € 65,- € 8.13,-
9 € 67.50 € 7.50-
10 € 70,- € 7,-

4. Goedkoop naar België en Duitsland

Duizenden Nederlanders reizen elke maand naar Antwerpen, Brussel of andere Belgische steden. Naast vroegboekkorting/aanbiedingen is het mogelijk om met de trein tot station Roosendaal te reizen en vanaf daar een internationaal treinticket te boeken. Deze is vooraf te bestellen via: Goedkoop-treinkaartje.nl/treintickets

Voor de treinreis naar Duitsland geldt hetzelfde voor station Arnhem Centraal. Dit kan in sommige gevallen tientallen euro’s schelen.

Voorbeeld:

Treinkaartje Amsterdam – Brussel is met vroegboekkorting € 29 (kan oplopen tot € 100+)

Treinkaartjes Amsterdam – Roosendaal € 10,25 (met een actieticket) + NMBS ticket Roosendaal – Brussel € 13,60 = € 23,85

5. Besparen met kortingsacties

In 2017 is er nog geen week voorbij gegaan zonder kortingsactie. Via Goedkoop-treinkaartje.nl/ns-korting-actie vindt u een overzicht van aanbiedingen, waarmee u tot wel 70% kunt besparen. Zo zijn er nu dagkaarten bij Etos verkrijgbaar voor € 9,95 per Dagkaart, 2 treinkaartjes (enkele reis) voor € 20,50 bij ActieVanDeDag en 25 treinuitjes (entree + treinreis) bij de Spoordeelwinkel.

Op de hoogte blijven van acties kan via Facebook, de nieuwsbrief, mobiele app en de website.

Vergelijk aanbiedingen

Afgelopen jaar heeft Goedkoop-treinkaartje.nl een treinkaartjes vergelijker gelanceerd, waarmee aanbiedingen worden vergeleken met de retourprijs van het gewenste traject. Zo krijgen reizigers advies op maat en zien zij precies welke aanbieding het voordeligst is voor hun treinreis.

Vergelijker is te vinden op: https://vergelijker.goedkoop-treinkaartje.nl

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!