Gemeente Den Haag kiest voor internationale trein

Dankzij de vele klimaatdiscussies m.b.t. uitstoot en gevolgen voor het milieu kiezen steeds meer bedrijven voor de (internationale) trein. Zo ziet NS een groei op zowel alle nationale als internationale bestemmingen. Ook op lokaal niveau lijken organisaties zich nu te interesseren voor de trein. Zo heeft Gemeente Den Haag besloten om dienstreizen naar het buitenland voortaan met de trein af te leggen in plaats van het sterk vervuilende vliegtuig.

0 keer trein naar Londen

Het idee kwam vanuit de Partij voor de Dieren. Zij analyseerde gegevens uit 2018, waaruit bleek dat ambtenaren 29 keer heen en weer gingen naar Londen. In 0 gevallen werd de trein naar Londen gebruikt, terwijl de verbinding prima is.

Dinsdag 14 juli is daarom besloten om voor dienstreizen die binnen 8 uur bereikbaar zijn met de trein, niet voor het vliegtuig te kiezen. Zo zullen de burgermeester, wethouders en ambtenaren voor bestemmingen als, Antwerpen, Brussel, Berlijn, Londen en Parijs voor de internationale trein kiezen.

Uitzondering en rapportage

Uitzonderingen op de regel zijn spoedsituaties, zoals een crisis. Hiervoor mogen ambtenaren alsnog het vliegtuig verkiezen boven de trein. Om alles te controleren dient het college jaarlijks te rapporteren over de gemaakte reizen en het vervoermiddel dat daarbij is gebruikt. Tevens moet het college met een uitleg komen als er is afgeweken van de ‘nieuwe regels’.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders