Trein nieuws van Nederland

Trein nieuws

Grootschalig onderhoud aan spoor tussen Leeuwarden - Akkrum - Meppel

In de periode van 25 mei tot en met 01 juni wordt er door ProRail grootschalig onderhoud aan het spoor tussen Leeuwarden, Akkrum en Meppel uitgevoerd. Zo wordt het spoorgrind, de dwarsliggers, wissels, seinen, overwegen en sporen vervangen. Verder wordt er op station Heerenveen gewerkt aan de verbetering van perrons. Het onderhoud is nodig om het treinverkeer op het traject veilig te houden.

Lees meer: Grootschalig onderhoud aan spoor tussen Leeuwarden - Akkrum - Meppel

 • Aangemaakt op .

Stijgende punctualiteit in 2019

Het treinverkeer in Nederland lijkt dit jaar een goede start te hebben gemaakt. De punctualiteit begon dit jaar boven de norm van 89,9% op 91% en is daarna enkel gestegen. Hierbij hebben wij gekeken naar de punctualiteit met een stiptheid met maximaal 3 minuten vertraging. Op het huidige moment is er zelfs een landelijke punctualiteit van 93,6%, waarmee bovengemiddeld wordt gepresteerd.

Lees meer: Stijgende punctualiteit in 2019

 • Aangemaakt op .

Gevonden voorwerpen die dagelijks worden achtergelaten in de trein

Gemiddeld worden er elke dag ruim 500 voorwerpen achtergelaten in de trein. Het vervelende is dat het vaak vervelend is voor de verliezers van de dierbare spullen en in veel gevallen wordt er niet eens een formulier ingevuld. Online kunt u eenvoudig aangeven dat u spullen bent verloren via: NS.nl/verlorenvoorwerpen.

Lees meer: Gevonden voorwerpen die dagelijks worden achtergelaten in de trein

 • Aangemaakt op .

Stemmen op 63 treinstations voor Europees Parlement

Op aanstaande donderdag 23 mei is het weer mogelijk om te stemmen voor het Europees Parlement. Om het treinreizigers zo makkelijk mogelijk te maken is op 63 treinstations in Nederland een stemlokaal ingericht. Uit voorgaande stemmingen blijken de stemlokalen op treinstations erg populair.

 NS Reizen

Lees meer: Stemmen op 63 treinstations voor Europees Parlement

 • Aangemaakt op .

Drukte in treinen van en naar Amsterdam vanwege huldiging Ajax

Er wordt vandaag tussen 12:00 en 22:00 uur drukte verwacht in treinen van en naar Amsterdam. Reizigers van en naar Amsterdam dienen rekening te houden met de drukte en eventueel hun reis uit te stellen. Voornamelijk in de avondspits wordt grote drukte verwacht. 

Lees meer: Drukte in treinen van en naar Amsterdam vanwege huldiging Ajax

 • Aangemaakt op .

Trein of Vliegtuig? Duurzaam reizen is mogelijk!

Uit een onderzoek van Royal HaskoningDHV blijkt dat de trein kan winnen van het vliegtuig op 25 van de 31 populaire korte afstandstrajecten in Europa. De reistijd kan worden verminderd door optimalisatie van de dienstregeling en gebruik van het Europees HSL-netwerk. Na verbetering zou 60 tot 70% van de reizigers de trein boven het vliegtuig plaatsen op basis van reistijd. Door een verbetering van de dienstregeling en volledig gebruik van alle HSL-lijnen in Europa kan de trein het op alle afstanden tot 500 kilometer winnen van het vliegtuig.

Lees meer: Trein of Vliegtuig? Duurzaam reizen is mogelijk!

 • Aangemaakt op .

Air France wilt eerlijke concurrentie met TGV

Na jarenlang een monopolie te hebben gehad op de verbinding tussen Parijs en Zuid-Frankrijk wilt Air France met de komst van de nieuwe TGV verbinding 'eerlijke concurrentie'. Frankrijk investeert flink in een milieuvriendelijke verbinding in eigen land. De reistijd zou op het traject tussen Parijs en Bordeaux met één uur worden verkort, waarmee reizigers massaal voor de trein zouden kiezen.

Lees meer: Air France wilt eerlijke concurrentie met TGV

 • Aangemaakt op .

Nieuwe InterCity Trein (ICNG) legt eerste meters af

Op het testtraject van Velim in Tsjechië heeft de InterCity Nieuwe Generatie (ICNG) van NS de eerste zelfstandige meters afgelegd. De komende maanden zal de trein getest worden om storingen en uitval te voorkomen. De trein zal eind 2020 op het Nederlands spoor rijden. Eerst op het traject van de huidige InterCity Direct treinen tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Later zal de trein ook op andere trajecten in Nederland worden ingezet.

Lees meer: Nieuwe InterCity Trein (ICNG) legt eerste meters af

 • Aangemaakt op .

Trein naar Formule 1 cicruit in Zandvoort niet haalbaar

Verschillende media hebben afgelopen week gemeld dat het Formule 1 circuit er echt gaat komen in Zandvoort. Vanaf 2020 zou het traject, de faciliteiten en de toegangswegen geschikt moeten zijn om de Formule 1 wagens naar Nederland te halen. NS en ProRail hebben echter laten wegen dat het niet haalbaar is om logistieke redenen. Het reizigersaantal zou op het traject van Haarlem naar Zandvoort vertienvoudigen. NS en ProRail kunnen deze reizigersstroom niet verwerken door te weinig perrons, ongeschikte bovenleidingen en de overweg bij station Overveen die 30 minuten per uur dicht moet voor de hoeveelheid treinen.

Lees meer: Trein naar Formule 1 cicruit in Zandvoort niet haalbaar

 • Aangemaakt op .

Dodelijk ongeluk tussen trein en hert bij Grubbenvorst

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een trein bij Grubbenvorst een hert aangeraden. Het dier was opslag dood, maar de trein van Arriva met ongeveer 20 inzittende kon niet meer verder rijden. Na een kort onderzoek van ProRail mocht de trein weer verder. Het ongeluk gebeurde bij een spoorwegovergang rond 00:30 uur. De trein mocht rond 01:30 uur weer verder.

Lees meer: Dodelijk ongeluk tussen trein en hert bij Grubbenvorst

 • Aangemaakt op .

Dodelijk ongeluk op overgang in Leerdam

Afgelopen zondag is een personenauto verongelukt op een spoorwegovergang in Leerdam. Hierbij werd de auto ongeveer 350 meter voortgeduwd door de trein, waarbij één persoon om het leven is gekomen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht door de lokale politie.

Lees meer: Dodelijk ongeluk op overgang in Leerdam

 • Aangemaakt op .

Deel deze pagina!

Close