Trein nieuws van Nederland

Trein nieuws

Opzoek naar het trein nieuws en OV-nieuws van Nederland? Wij publiceren het meest actuele treinennieuws van Nederland en houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo publiceren wij dagelijks over de laatste ontwikkelingen rondom ProRail, de NS, ontwikkelingen en gebeurtenissen rondom het Nederlands spoor. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste treinnieuws? Volg ons dan op Twitter, Facebook en onze website. Tevens kunt u de mobiele Android-app downloaden, waarmee u het laatste nieuws direct op uw telefoon ontvangt.

NS Storingen/Vertragingen
Naast het laatste treinnieuws worden ook de actuele storingen/vertragingen op onze website elke minuut van de dag nauwlettend in de gaten gehouden. Deze zijn te vinden via deze pagina en dagelijks beschikbaar voor bezoekers van onze website en treinreizigers.

NS Zonetaxi op 377 stations in 2018

Vanaf 03 december 2018 zullen er 244 extra stations met NS Zonetaxi's bijkomen, zodat er in totaal 377 treinstations met een NS Zonetaxi zijn. Hiermee maakt NS de deur-tot-deur dienst compleet en wordt het steeds makkelijker om de taxi toe te voegen aan de treinreis. Zo kan er vroegtijdig een taxi worden gereserveerd zonder account en is het mogelijk om vooraf te betalen via iDeal. Daarbij hanteert NS een vast laag tarief, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Lees meer

Paard op spoor tussen Eindhoven en Helmond

Afgelopen maandag hebben reizigers in de trein tussen Eindhoven en Helmond vertraging opgelopen door een paard op het spoor. Machinisten werden gewaarschuwd, waardoor zij vaart hebben geminderd en moesten wachten tot het dier van het spoor was gehaald. Nadat het dier was teruggebracht naar de wei kwam het treinverkeer weer op gang.

Lees meer

Werkzaamheden Schiphol zaterdag 17 november

ProRail voert zaterdag 17 november groot onderhoud uit rondom Schiphol. Het gehele weekend zijn er werkzaamheden gepland, maar zaterdag is er helemaal geen treinverkeer mogelijk en worden bussen ingezet om reizigers op te vangen.

Lees meer

Meer treinstoringen in 2018

Het jaar is nog niet afgelopen, maar het aantal storingen is in 2018 gestegen ten opzichte van 2017. Vorig jaar vonden er in totaal 4085 storingen plaats met een gemiddelde van 11 per dag en dit jaar staat de teller al op 4455 met een gemiddelde van 14 storingen per dag met een gemiddelde storingsduur van 2 uur en 12 minuten. Hoofdoorzaken zijn defect materieel, sein- en wisselstoringen en aanrijdingen met derden.

Lees meer

Treinkaartjes kunnen goedkoper en worden duurder

Duizenden reizigers kunnen dagelijks besparen op de reiskosten door middel van aanbiedingen. Gemiddeld is de prijs voor een retourticket ruim € 30, terwijl er voor € 19 een kortingskaartje verkrijgbaar is. De website Goedkoop-treinkaartje.nl publiceert al 6 jaar dagelijks aanbiedingen voor goedkopere treinkaartjes, waarmee u kunt besparen op de reiskosten.

Lees meer

Keeper FC Groningen mishandeld personeel Arriva

Op 11 januari moet keeper Sergio Padt voorkomen voor een mishandeling en misdraging in de trein onderweg naar huis. Padt zou een medewerker van Arriva hebben geslagen en bespuugd. Hij zou volgens een woordvoerder onder invloed zijn geweest van alcohol en was niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs. Bij een controle werd hij agressief en heeft hij de medewerker van Arriva beledigd, bespuugd en geslagen. Passagiers bevestigen dit.

Trein Nieuws

Lees meer

NS test snelle trein tussen Amsterdam en Groningen

Om de afstand tussen Amsterdam en Groningen kleiner te maken gaat NS testen doen om de reistijd korter te maken. Hiervoor wordt er op het traject 20 kilometer per uur harder gereden en zullen steden als Lelystad en Assen mogelijk worden overgeslagen. De reistijd tussen Amsterdam en Groningen zou hiermee 15 minuten kunnen worden verkort van 02:06 uur naar 01:51 uur.

Traxx Locomotief

Lees meer

Treinreizen worden duurder en drukker

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat treinkaartjes duurder worden in 2019, maar uit gegevens blijkt dat deze ook drukker zullen worden. Toch zou de reiziger hier weinig van moeten merken en gaan zij er enkel op vooruit volgens een woordvoerder van NS en reizigersorganisatie ROVER. Hoewel de prijsstijging natuurlijk geen voordeel is voor de reizigers, worden er vanaf december 20 duizend extra zitplaatsen aangeboden door de 118 nieuwe sprinters. Daarbij beschikken de nieuwe sprinters over toiletten en een comfortabel interieur.

Lees meer

200 Drinkwaterpunten voor treinreizigers

Woensdagochtend is het eerste watertappunt van NS in gebruik genomen. In samenwerking met drinkwaterbedrijf PWN tapten directieleden en medewerkers water voor reizigers bij het eerste watertappunt op treinstation Alkmaar.

Lees meer

Treinkaartjes duurder in 2019

Afgelopen week heeft de NS aangekondigd treinkaartjes duurder te maken in 2019. Dit zou voornamelijk komen door de btw-verhoging voor het Openbaar Vervoer. Deze wordt verhoogd van 6% naar 9%, waardoor de prijzen van treinkaartjes in 2019 omhoog moeten. Eerder werd al duidelijk dat treinkaartjes in 2019 gemiddeld 1,8% duurder worden, maar daar komt de btw-verhoging bovenop. Hierdoor worden treinkaartjes in Nederland duurder dan een autorit.

Lees meer

Moeder vergeet 2 kinderen op station Amersfoort

Gister is een moeder met haast haar 2 kinderen vergeten op station Amersfoort. In de rijdende trein heeft de moeder gezocht naar haar kinderen, maar kwam zij erachter dat zij deze heeft laten staan op het perron in Amersfoort. De dienstdoende conductrice heeft zich vervolgens ontfermd over de moeder en contact gezocht met de medewerkers van Service en Veiligheid op station Amersfoort.

Lees meer

Meer artikelen...

Goedkoop treinkaartje logo

. . . . .

Deel deze pagina!

Close