Trein nieuws van Nederland

Trein nieuws

Opzoek naar het trein nieuws en OV-nieuws van Nederland? Wij publiceren het meest actuele treinennieuws van Nederland en houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo publiceren wij dagelijks over de laatste ontwikkelingen rondom ProRail, de NS, ontwikkelingen en gebeurtenissen rondom het Nederlands spoor. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste treinnieuws? Volg ons dan op Twitter, Facebook en onze website. Tevens kunt u de mobiele Android-app downloaden, waarmee u het laatste nieuws direct op uw telefoon ontvangt.

NS Storingen/Vertragingen
Naast het laatste treinnieuws worden ook de actuele storingen/vertragingen op onze website elke minuut van de dag nauwlettend in de gaten gehouden. Deze zijn te vinden via deze pagina en dagelijks beschikbaar voor bezoekers van onze website en treinreizigers.

Minder Rood Seinpassages

In de afgelopen 12 maanden is het aantal roodseinpassages teruggedrongen met 20% ten opzichte van 2016. Het aantal Stop Tonend Sein (STS) passages was in de afgelopen maand in totaal 106, waarbij in 26 gevallen het gevarenpunt werd bereikt. Een verbetering van de systemen en processen lijkt deze verbetering in gang te hebben gezet. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven werkt hier al enige tijd aan, omdat STS passages een serieus probleem zijn en het in potentie kan leiden tot een grote ramp. Het spoor wordt daarom voorzien van de vernieuwde versie voor automatisch remmen; Automatische Trein Beïnvloeding Verbeterde versie (ATB Vv).

De ATB Vv is een systeem dat ingrijpt wanneer een trein met een te hoge snelheid een rood sein nadert. De oorzaak van een STS passage is vaak een menselijke fout en een geautomatiseerd systeem kan dit risico wegnemen. Van Velthoven geeft aan dat het belangrijk is om te blijven investeren in vernieuwing en automatisering om menselijke fouten te voorkomen en veiligheid te vergroten.

Rood Seinpassages t/m 2016

Hoewel het aantal roodseinpassages stabiel is gebleven in 2014, 2015 en 2016 is er nog een flinke slag te slaan. Het aantal roodseinpassages in 2014 was 141, in 2015 waren het er 127 en in 2016 133.

*Totaal aantal roodseinpassages.

Rood Seinpassages in 2017

De verbeteringen aan het spoor lijken hun vruchten af te werpen. Een daling van 20% is in de afgelopen 12 maanden bereikt, maar het kan nog beter. In België hebben dezelfde verbeteringen in 40% minder STS passages geresulteerd.

Verlenging van Toeslagvrij Reizen op HSL

Op de Hogesnelheidslijn (HSL) mag sinds december 2017 toeslagvrij worden gereisd, omdat de NS een boete heeft gekregen van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De boete komt voort uit de overlast van de vele vertragingen op het HSL traject en de maatregel is bedacht om gedupeerde tegemoet te komen. Eerder werd gedacht dat reizigers t/m februari 2018 toeslagvrij konden reizen, maar nu blijkt dat dit met nog 2 maanden kan worden verlengd.

Vrij reizen

Lees meer

Meer treinuitval in 2017

Hoewel de punctualiteit van reizigersvervoerders is gestegen in het afgelopen jaar is ook de treinuitval gestegen met 0,4% ten opzichte van 2016 (1,9%). De totale treinuitval van reizigerstreinen in het afgelopen jaar is 2,3%, waarbij de problemen het ergst zijn rond Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Den Haag en Rotterdam. Treinuitval is veelal te verklaren door werkzaamheden, maar ook storingen, weersomstandigheden en derdenstoringen (bijv: spoorlopers, vandalisme, koperdiefstal en suïcides) zijn belangrijke oorzaken van treinuitval.

Treinuitval in 2017

Lees meer

Treinen vaker op tijd in 2017

Ondanks de vele problemen, storingen en werkzaamheden op het spoor waar dagelijks over wordt geschreven is de punctualiteit in de afgelopen 12 maanden gestegen. De treinpunctualiteit van reizigersvervoerders ligt op dit moment op een respectabele 91%, waarmee het hoger ligt dan de norm die is gesteld voor 2018 en beter is als de resultaten van de afgelopen 3 jaar.

Treinpunctualiteit van 91%

In 2016 werd een punctualiteit behaald van 89,4% en de afgelopen maanden is dit gestegen naar 91%. Dit is zelfs hoger dan de punctualiteit in 2014 (90,2%) en 2015 (89,5%).

Punctualiteit 2017

Lees meer

Fietser op spoorwergovergang bij Echt omgekomen

Afgelopen woensdagochtend is een 20-jarige fietser om het leven gekomen op een spoorwegovergang bij Echt. De jongeman heeft keurig gewacht voor de slagbomen, maar stapte op zijn fiets toen de eerste trein voorbij was en stak over om de gesloten slagbomen heen. De tweede trein had hij niet zien aankomen, waarop een aanrijding onvermijdelijk was. De alarmdiensten werden direct opgeroepen, maar dit mocht niet meer baten voor de jongeman. Hij stierf ter plaatse.

Aanrijding met persoon

Lees meer

NS Personeel bespuugt in Eindhoven

Afgelopen dinsdag heeft een man onder invloed van alcohol voor overlast gezorgd op station Eindhoven. De man was luidruchtig en deed vervelend tegen omstanders, personeel en reizigers. De man was niet voor rede vatbaar en daarom werd de politie gealarmeerd. Nog voordat de politie arriveerde werd een medewerker van NS bespuugt door de man. Later werd de man aangehouden door de politie en werd meegenomen naar het bureau.

Man bespuugt NS Personeel

De man bleek dronken en heeft een dagvaarding van de politie gekregen voor het beledigen van een ambtenaar in functie. Het is nog onduidelijk welke straf hierop staat, maar zaken m.b.t. onbehoorlijk gedrag richting NS Personeel worden zwaarder bestraft.

Eurostar naar Londen is sterk alternatief voor vliegtuig

Afgelopen dinsdag 20 februari is de eerste Eurostar vanuit Londen gearriveerd op Amsterdam Centraal. Hiermee wil NS International een sterk alternatief bieden voor vliegtuigpassagiers. Een weekendje weg, stedentrip of zelfs een dagje shoppen wordt op deze manier wel heel verleidelijk. Vanaf april 2018 rijden er elke dag 2 treinen van Eurostar naar Londen St. Pancras. Met een reistijd van minder dan 4 uur wordt de strijd aangegaan met luchtvaartmaatschappijen op het traject van Amsterdam naar Londen. Het voordeel van de trein is comfort, reisgemak, niet vroegtijdig inchecken en de directe verbinding van centrum naar centrum.

Eurostar Traject

Lees meer

Eurostar naar Londen in 4 uur

Het gaat niet lang meer duren, voordat Nederlanders per Eurostar naar Londen kunnen reizen voor slechts € 40 met een minimale reistijd van 03:41 uur vanaf Amsterdam Centraal. Hiermee wordt de trein een waardige concurrent voor het vliegtuig, waarbij reizigers niet vroegtijdig hoeven in te checken er geen duizelingwekkende hoogtes worden bereikt en men direct in hartje centrum aankomt. Vanaf 4 april zullen er 2 Eurostar treinen vanuit Amsterdam Centraal vertrekken, maar dit zal in de komende jaren aanzienlijk toenemen.

Eurostar naar Londen

Lees meer

Senioren Speeddaten op Rotterdam Centraal

Enige tijd geleden heeft de NS een oproep geplaatst voor twintig 60-plussers die willen speeddaten en kans maken op een gezamenlijke treinreis naar Parijs om elkaar beter te leren kennen. Hierop hebben 432 senioren zich aangemeld, waarbij er 5 keer zoveel vrouwen kwamen opdagen. De gemiddelde leeftijd van de dames was 64 en dat van de mannen 67, waarbij de oudste persoon een respectabele leeftijd van 82 had. Uiteindelijk zijn er 10 mannen en 10 vrouwen gekozen die het meeste overeenkomsten hadden om samen een treinreis per Thalys naar Parijs te maken.

Lees meer

NS en Breng testen trein en buskaartje

De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de deur-tot-deur diensten uit te breiden met de OV fiets als meest succesvolle resultaat. Omdat reizigers vaak eerst de bus gebruiken, waarna zij de lange afstand met de trein afleggen doet de NS een test in samenwerking met vervoerder Breng met een Trein + Buskaartje (+bus ticket). Hiermee kan zowel met de bus als trein worden gereisd en is uw reis helemaal compleet.

Trein Nieuws

Lees meer

5 fietsen op spoor bij De Westereen

Op het spoor bij station De Westereen hebben onbekende vrijdagnacht 5 fietsen op het spoor gegooid. Sommige treinen rijden op het deel van het traject met meer dan honderd kilometer per uur en de gevolgen hadden rampzalig kunnen zijn. Een aanstormende trein met 75 inzittende kon de fietsen niet tijdig zien en is er overheen gereden. De fietsen kwamen vast te zitten in het chassis van de trein, waardoor het treinverkeer tijdelijk werd stilgelegd. Passagiers moesten lang wachten op vervangend vervoer, maar het voorval leidde gelukkig niet tot ernstige gevolgen.

Lees meer

Meer artikelen...

Bezoekers keken ook naar

Goedkoop treinkaartje logo

. . . . .

Deel deze pagina!

Close