Trein nieuws van Nederland

Trein nieuws

Opzoek naar het trein nieuws en OV-nieuws van Nederland? Wij publiceren het meest actuele treinennieuws van Nederland en houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo publiceren wij dagelijks over de laatste ontwikkelingen rondom ProRail, de NS, ontwikkelingen en gebeurtenissen rondom het Nederlands spoor. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste treinnieuws? Volg ons dan op Twitter, Facebook en onze website. Tevens kunt u de mobiele Android-app downloaden, waarmee u het laatste nieuws direct op uw telefoon ontvangt.

NS Storingen/Vertragingen
Naast het laatste treinnieuws worden ook de actuele storingen/vertragingen op onze website elke minuut van de dag nauwlettend in de gaten gehouden. Deze zijn te vinden via deze pagina en dagelijks beschikbaar voor bezoekers van onze website en treinreizigers.

Drugsdealer gepakt in trein op station Haarlem

Afgelopen week hebben medewerkers van NS Veiligheid en Service en Politie Landelijke Eenheid Noordwest een actie in burger in de omgeving van Amsterdam gehouden, waarbij reizigers die achter andere door de OV Poortjes aanliepen zonder te betalen werden aangehouden. De zwartrijders werden aangehouden en werden voorzien van een Uitstel van Betaling.

Lees meer: Drugsdealer gepakt in trein op station Haarlem

 • Aangemaakt op .

NS Zitplaatszoeker gelanceerd

Om de kans op zitplaatsen voor reizigers te vergroten heeft NS de Zitplaatszoeker gelanceerd die u terug kunt vinden in de Reisplannerapp. Reizigers hebben vaak geen idee waar zij een zitplaats kunnen vinden, waardoor reizigers onnodig staan. Met de NS Zitplaatszoeker is dit verledentijd en kunt u op het perron al controleren waar u het best kunt instappen. Daarbij is het goed voor de punctualiteit, doordat reizigers verspreid in- en uitstappen.

Lees meer: NS Zitplaatszoeker gelanceerd

 • Aangemaakt op .

Fietser geraakt op spoorwegovergang bij Sassenheim

Op een bewaakte spoorwegovergang in Sassenheim is de een fietser geraakt door een passerende trein. De melding van het ongeval kwam binnen op zondagavond 13 januari omstreeks 21:30 uur, waarna hulpdiensten met spoed naar de spoorwegovergang aan de Rijksstraatweg in Sassenheim moesten. De fietser moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Het is onbekend hoe het met het slachtoffer gaat.

Lees meer: Fietser geraakt op spoorwegovergang bij Sassenheim

 • Aangemaakt op .

Treinongeluk met vrachtwagen bij Leeuwarden

Afgelopen vrijdag is een vrachtwagen op een spoorwegovergang bij Leeuwarden verongelukt. Hierbij zijn de machinist en vrachtwagenchauffeur lichtgewond geraakt, maar zijn aanspreekbaar en konden beide hun weg vervolgen. Een aantal inzittende van de trein zijn tevens lichtgewond geraakt door de klap van de botsing. Onderzocht wordt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De schade was voornamelijk materieel en de vrachtwagen vol met melkpoeder heeft voor minimale vervuiling gezorgd.

Lees meer: Treinongeluk met vrachtwagen bij Leeuwarden

 • Aangemaakt op .

NS Fluiten = niet meer instappen

NS is opnieuw een campagne gestart om reizigers bewust te maken van de regel om niet meer in te stappen, zodra de conducteur op het fluitje heeft geblazen. Hiervoor zijn verschillende video's gemaakt, waarin NS duidelijk stelt "Fluiten = niet meer instappen".

Lees meer: NS Fluiten = niet meer instappen

 • Aangemaakt op .

OM Start onderzoekt omkoping bij belangrijke grond NS

Onlangs werd duidelijk dat een stuk belangrijke grond mogelijk door een fout aan een vastgoedondernemer werd vergeven, maar nu lijkt er opnieuw te zijn geknoeid met grote stukken grond die in 2014 zijn verkocht aan vastgoedondernemers Bakkhe Vastgoed en RailSide. Beide partijen zouden de grond in 2010 en 2014 hebben gekregen en zelfs miljoenen euros te hebben ontvangen voor het beheer van de grond.

Lees meer: OM Start onderzoekt omkoping bij belangrijke grond NS

 • Aangemaakt op .

NS start proef met in- en uitchecken bankpas

Afgelopen week heeft de NS aangekondigd te willen starten met een proef om per bankbas in- en uit te checken bij OV poortjes. Zo kan de overbodige OV Chipkaart worden geëlimineerd in de toekomst. Eerder was er een proef met mobiele telefoons, maar nu wordt ook deze methode onder de loep genomen. Het komende half jaar zullen er op het traject van Den Haag - Leiden maximaal duizend reizigers meedoen aan de proef, waarbij de pinpas dient als geldig vervoersbewijs.

Lees meer: NS start proef met in- en uitchecken bankpas

 • Aangemaakt op .

Arrestatieteam haalt 5 mensen uit trein bij Zwolle

Afgelopen zondag heeft het arrestatieteam van de politie 5 mensen uit de trein bij Zwolle gehaald. Het is nog onbekend waar de 5 mensen van verdacht worden, maar er was sprake van een gevaarlijke/verdachte situatie op zowel het perron als in de trein. Een ooggetuige zou uit de trein zijn gerend op station Nieuw-Amsterdam, omdat 3 mannen heel bedreigend zouden hebben gedaan. Hierop werd de politie gealarmeerd die de melding hoog hebben opgeschaald, waarop het arrestatieteam werd ingezet.

Lees meer: Arrestatieteam haalt 5 mensen uit trein bij Zwolle

 • Aangemaakt op .

NS Punctueler dan ooit!

Afgelopen week hebben de Nederlandse Spoorwegen en ProRail bekend gemaakt dat Nederlandse treinen nog nooit zo punctueel zijn geweest als in 2018. Daarbij stonden treinen minder vaak stil dan in 2017, waarmee het Nederlands treinverkeer op de derde plaats van de wereld staat met punctueel rijden naast Japan en Zwitserland.

Lees meer: NS Punctueler dan ooit!

 • Aangemaakt op .

Bas Schipper speelt op 16 stationspiano's en haalt 64 duizend euro op

Held en initiatiefnemer Bas Schipper heeft op zaterdag 22 december een Nederlands record gebroken en tegelijkertijd 64 duizend euro opgehaald voor het Diabetes fonds. Zijn doelbedrag was vastgesteld op € 5000, maar zijn plannen kregen zoveel aandacht dat hij bijna 13 keer zijn doel voorbij is geschoten en de harten van 3205 donateurs heeft bereikt.

Doneren kan via: Diabeatit.nl/actie/bas-schipper

Lees meer: Bas Schipper speelt op 16 stationspiano's en haalt 64 duizend euro op

 • Aangemaakt op .

Ennovative B.V.

 • KVK-nummer: 71287019
 • BTW-nummer: NL858652195B01

Adres (Geen bezoek)

 • Antillenweg 17
 • 1339 KD Almere

Contact per e-mail

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel deze pagina!

Close