Trein nieuws van Nederland

Trein nieuws

Opzoek naar het trein nieuws en OV-nieuws van Nederland? Wij publiceren het meest actuele treinennieuws van Nederland en houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo publiceren wij dagelijks over de laatste ontwikkelingen rondom ProRail, de NS, ontwikkelingen en gebeurtenissen rondom het Nederlands spoor. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste treinnieuws? Volg ons dan op Twitter, Facebook en onze website. Tevens kunt u de mobiele Android-app downloaden, waarmee u het laatste nieuws direct op uw telefoon ontvangt.

NS Storingen/Vertragingen
Naast het laatste treinnieuws worden ook de actuele storingen/vertragingen op onze website elke minuut van de dag nauwlettend in de gaten gehouden. Deze zijn te vinden via deze pagina en dagelijks beschikbaar voor bezoekers van onze website en treinreizigers.

Goedkope treinkaartjes in de zomervakantie

Ook in de zomervakantie is er weer voldoende aanbod voor leuke treinuitjes, een dagje weg, dagje strand of op bezoek bij vrienden/familie! Zo zijn er voordelige dagretours, enkele reis treinkaartjes en complete uitjes (trein + entree). Daarnaast kunt u dit natuurlijk ideaal combineren met een dagje wandelen, fietsen of een uitstapje met de hond. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij leggen het even voor u uit en voor vragen kunt natuurlijk altijd terecht op onze contactpagina.

Lees meer

Problemen met spoorbomen in Oisterwijk

Op de spoorwegovergang in Oisterwijk zijn regelmatig storingen, waarbij de spoorbomen door onbekende redenen 5 minuten worden gesloten. Inwoners van Oisterwijk irriteren zich mateloos en worden hierdoor regelmatig geconfronteerd met levensgevaarlijke situaties. Zo was het ook vandaag bijna weer raak, toen de spoorbomen al 5 minuten dicht waren en wachtende verkeersgebruikers er uiteindelijk voor kozen om toch over te steken, ondanks de gesloten spoorbomen. Toen er vervolgens een sneltrein naderde ging het bijna mis.

Lees meer

Aanrijding met personenauto op overgang in Groningen

Op een spoorwegovergang in Groningen is maandagmorgen een personenauto aangereden. De auto was door nog onbekende redenen op het spoor terechtgekomen, waarop de trein vol tegen de zijkant aanreed en deze tegen een verkeersbord aan werd geslingerd. Hierbij moest een inzittende zwaargewond en in kritieke toestand per ambulance naar het UMCG worden gebracht. Ook een traumahelikopter was snel ter plaatse om het ambulance personeel te assisteren. De bestuurder van de auto is ongedeerd gebleven.

 

Lees meer

Pelikaan blokkeert treinverkeer Amsterdam

Afgelopen week heeft een trein die van Utrecht naar Amsterdam onderweg was een noodstop moeten maken voor een pelikaan op het spoor. Het dier was enkele dagen ervoor ontsnapt uit dierentuin Artis, waarop een zoektocht werd gestart. Toen het dier werd ontdekt op het spoor werd de machinist van de InterCity direct op tijd gewaarschuwd.

Lees meer

Mogelijk vanaf 1 juli weer NS Jongerentoer

Het is nog niet zeker, maar vanaf 01 juli is de NS Jongerentoer waarschijnlijk weer verkrijgbaar. Met de NS Jongerentoer reizen jongeren van 12 t/m 18 jaar 3 dagen onbeperkt door het land. De 3 dagkaarten zijn met korting verkrijgbaar en een hele dag geldig, zodat jongeren in de zomervakantie een dagje weg kunnen en kennis maken met het Nederlands treinverkeer.

Jongerentoer

Lees meer

Reizigers 2 uur vast in defecte trein bij Alphen aan den Rijn

Afgelopen dinsdag hebben reizigers twee uur vastgezeten in een defecte trein op het spoor tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. De trein kwam op een weiland tot stilstand, vanwege een defecte locomotief. Passagiers mochten de trein niet verlaten en moesten wachten op een hulplocomotief die de reizigers naar station Alphen aan den Rijn heeft gesleept. Daar moesten alle reizigers er via de deur van de machinist uit, waarna zij moesten overstappen op andere trein.

Lees meer

Staking streekvervoer in juni 2018

Vandaag zijn de stakingen van het streekvervoer in Nederland dan officieel begonnen. In bijna heel Nederland rijden geen stadsbussen, streekbussen of regionale treinen. Medewerkers van het streekvervoer strijden al jaren voor betere arbeidsvoorwaarden en loonsverhoging, maar alles lijkt enkel te verslechteren. De staking van vandaag (woensdag 27 juni) zou toch nog tot vrijdag kunnen aanhouden. Verschillende buschauffeurs doen niet mee aan de staking, omdat zij het geld hard nodig hebben om het gezin te onderhouden. Wel zullen zij verspreid over de 3 dagen een dag het werk neerleggen uit solidariteit.

Trein Nieuws

Lees meer

Wielrenner overleden na aanrijding met trein in Sassenheim

Afgelopen woensdag is een wielrenner op de spoorwegovergang bij Sassenheim om het leven gekomen na een fatale aanrijding met een trein. Hoe het ongeluk op een bewaakte spoorwegovergang heeft kunnen gebeuren is onduidelijk en daarom vraagt de politie mensen die iets hebben gezien zich te melden bij de politie via telefoonnummer: 0900-8844. Het zou gaan om een 76-jarige man uit Valkenburg die tijdens zijn fietstocht door een nog onbekende reden in aanrijding is gekomen met een aanstormende trein.

Lees meer

Bussen staken op 7 juni 2018

De estafettestakingen zijn nog niet over. Donderdag 7 juni zal er weer worden gestaakt door buschauffeurs in regio Noord-Holland. Bussen van Connexxion zullen niet en in beperkte mate rijden. Bussen van EBS en GVB hebben aangekondigd wel gewoon te rijden volgens de normale dienstregeling.

Lees meer

Machinisten hebben Live app met spoorinformatie

In de afgelopen periode heeft NS druk geëxperimenteerd met een nieuwe app, waarin live reisinformatie wordt weergegeven van het overige treinverkeer. Zo hebben machinisten meer inzicht in de huidige situatie, waardoor vroegtijdig kan worden geanticipeerd. Dit zou moeten zorgen voor veiliger, zuiniger en stipter rijden, omdat machinisten niet enkel afhankelijk zijn van de rode seinen.

 

Lees meer

Petitie voor snelle treinverbinding Amsterdam Berlijn

Initiatiefnemer Pelle Berting is in maart 2018 een petitie gestart voor een snellere treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn. Hij geeft aan dat de huidige verbinding te traag en te duur is, waardoor reizigers eerder kiezen voor het vliegtuig i.p.v. de trein. Naast een betere concurrerende uitgangspositie voor de spoorwegen is de trein ook een veel duurzamere manier van reizen en is dit met het oog op de toekomst de enige juiste oplossing. Pelle is van mening dat er direct moet worden geïnvesteerd in innovatie en materieel. Daarnaast moeten er betere afspraken worden gemaakt met de Duitse spoorwegen over het overslaan van kleine stations en een snellere treinverbinding.

Lees meer

Meer artikelen...

Goedkoop treinkaartje logo

. . . . .

Deel deze pagina!

Close