Trein nieuws van Nederland

Trein nieuws

Opzoek naar het trein nieuws en OV-nieuws van Nederland? Wij publiceren het meest actuele treinennieuws van Nederland en houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo publiceren wij dagelijks over de laatste ontwikkelingen rondom ProRail, de NS, ontwikkelingen en gebeurtenissen rondom het Nederlands spoor. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste treinnieuws? Volg ons dan op Twitter, Facebook en onze website. Tevens kunt u de mobiele Android-app downloaden, waarmee u het laatste nieuws direct op uw telefoon ontvangt.

NS Storingen/Vertragingen
Naast het laatste treinnieuws worden ook de actuele storingen/vertragingen op onze website elke minuut van de dag nauwlettend in de gaten gehouden. Deze zijn te vinden via deze pagina en dagelijks beschikbaar voor bezoekers van onze website en treinreizigers.

1000 passagiers in oncontroleerbare trein in India

Afgelopen week hebben duizenden reizigers in India de schrik van hun leven gekregen. Op een station in India werd de trein met 22 wagons losgekoppeld van zijn locomotief. De trein rolde vervolgens ongecontroleerd een 13 kilometer lange heuvel af met ruim 1000 inzittende. Vermoedelijk doordat de wagons niet op de rem stonden.

Lees meer

NS Zitplaatszoeker

Bent u het zoeken naar een zitplaats ook helemaal zat? De NS doet de komende tijd proeven met de NS Zitplaatszoeker die zal worden toegevoegd aan de mobiele app van NS. De NS Zitplaatszoeker bepaalt a.h.v. het gewicht van treinstellen de hoeveelheid beschikbare zitplaatsen. Speciale sensoren op het spoor meten het gewicht van de treinstellen, waarna vrij nauwkeurig het aantal zitplaatsen kan worden bepaald. Door tijdig de NS Zitplaatszoeker te gebruiken kunt u op het perron alvast klaar staan om direct in het juiste treinstel te stappen.

Trein Nieuws

Lees meer

NS vordert geld bij fraudeurs

De rechtbank in Den Haag buigt zich vandaag over twee zaken, waarin de NS ruim 400 honderdduizend euro terugvordert van fraudeurs. Zij zouden op naam van kleine bedrijfjes NS Business cards hebben aangevraagd. Het zou gaan om tientallen kaarten tegelijk, maar de gemaakte reiskosten werden nooit betaald. Een woordvoerder van NS ziet de zaak met positieve moed tegemoet. Eerder hebben zij op eigen kracht al zeker honderdduizend euro teruggevorderd van ongeveer 50 reizigers die op grote schaal misbruik maakte van het systeem.

Geld Terug bij Vertraging

Lees meer

Staking Franse Spoorwegen (SNCF)

Het Internationaal treinverkeer zal in de komende 3 maanden mogelijk last ondervinden van de estafettestakingen van de Franse Spoorwegen (SNCF). Werknemers en vakbonden van de SNCF hebben 36 dagen van stakingen verspreid over 3 maanden aangekondigd als reactie op de veranderingen die President van Frankrijk Emmanuel Macron wilt doorvoeren.

Trein nieuws

Lees meer

NS koestert teveel wensen op de HSL

Uit een onderzoek dat is gedaan in opdracht van NS en ProRail blijkt dat treinen op de HSL voorlopig nog last zullen ondervinden van vertragingen en punctualiteit niet kan worden gegarandeerd. De oplossingen zijn ingrijpende aanpassingen aan zowel de spoorvoorzieningen als de treinen die zeker een paar honderd miljoen euro kunnen kosten. Met de komst van de Eurostar op het traject van Amsterdam - Londen en de IC Brussel die vanaf april 2018 gebruik gaat maken van de HSL voor een kortere reistijd naar België zullen er dagelijks 246 treinen over de HSL rijden. Dit terwijl treinen op de HSL in de afgelopen jaren veel last hebben gehad van vertraging, storing en uitval. Met de komst van extra treinen zullen de problemen vermoedelijk aanhouden en zelfs groter worden.

Trein Nieuws

Lees meer

InterCity Brussel via de Hogesnelheidslijn

Vanaf maandag 9 april zal de InterCity Brussel 16 keer per dag rijden tussen Nederland en België. Dit wordt mogelijk gemaakt, doordat de InterCity Brussel gebruik gaat maken van de HSL tussen Nederland en België. De IC Brussel zal 12 keer per dag vanaf Amsterdam Centraal vertrekken en via Schiphol, Rotterdam en Breda naar Antwerpen en Brussel rijden. Vier keer per dag zal de internationale trein vertrekken vanaf Den Haag HS. Door deze wijziging wordt de reistijd gereduceerd en worden treinkaartjes goedkoper.

InterCity Brussel

Lees meer

Brand in trein bij Schiphol

Afgelopen vrijdagavond was er enige tijd geen treinverkeer mogelijk op trajecten van en naar Schiphol, vanwege een brand in een trein bij Schiphol. De brand ontstond door nog onbekende redenen 22:15 in het toilet van de trein. Een kwartier later had de brandweer de brand al onder controle. De NS melde vervolgens dat het mogelijk de hele nacht zou duren tot de trein kon worden weggesleept, waardoor er de hele nacht geen treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk zou zijn. De problemen waren echter om 00:30 uur al verholpen, waardoor er weer treinverkeer naar Schiphol mogelijk was.

Lees meer

Opening verbouwd treinstations in Eindhoven

De 5 jaar durende verbouwing van stations Eindhoven is eindelijk afgerond. Afgelopen donderdag 22 maart werd station Eindhoven officieel geopend en kunnen reizigers gebruik maken van de alle ruimtes en faciliteiten die horen bij een stations van de toekomst. Grote wachtruimtes, winkels, roltrappen, liften en kunstwerken zijn toegevoegd aan het station. Tevens is de Noordhal opgeknapt, de Zuidhal gerenoveerd en is de originele vloermozaïek in ere hersteld en gereinigd.

Trein nieuws

Lees meer

250 duizend reizigers reizen gratis met trein

Afgelopen zondag 18 maart diende het NS Boekenweekgeschenk weer als geldig vervoersbewijs voor ruim 250 duizend treinreizigers. Dit jaar was de 83e boekenweek van zaterdag 10 tot en met zondag 18 maart met het thema "Natuur". Het NS boekenweekgeschenk was van Griet op de Beeck; Gezien de Feiten. Griet op de Beeck reed zelf ook mee op de trein, waarbij zij zich verbaasde over de hoeveelheid reizigers die met haar boek in de trein zat. - "ongelooflijk"

Lees meer

Grote Sein en Wisselstoring bij Rotterdam

Vanmorgen heeft een grote sein- en wisselstoring voor veel problemen gezorgd in Rotterdam. Zo zou een sein- en wisselstoring om 08:30 uur hebben plaatsgevonden bij Gouda en vond eenzelfde storing plaats rond 09:30 uur bij Rotterdam. Hierdoor was er tussen Gouda en Rotterdam de hele ochtend geen treinverkeer mogelijk en moesten reizigers gebruik maken van vervangend busvervoer, tramvervoer en stop-/snelbussen.

Geld Terug bij Vertraging? Lees meer!

Lees meer

Nieuw onderhoudscentrum in Lelystad

De NS is al enige tijd opzoek naar een juiste locatie voor het nieuwe onderhoudscentrum voor treinen. Afgelopen week is bekend geworden dat Lelystad tot één van de locaties behoort, vanwege de ruimte en centrale ligging. In het komende jaar moet duidelijk worden of het onderhoudscentrum werkelijk in Lelystad kan worden opgebouwd.

Trein nieuws

Lees meer

Meer artikelen...

Goedkoop treinkaartje logo

. . . . .

Deel deze pagina!

Close