Trein nieuws van Nederland

Trein nieuws

Opzoek naar het trein nieuws en OV-nieuws van Nederland? Wij publiceren het meest actuele treinennieuws van Nederland en houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo publiceren wij dagelijks over de laatste ontwikkelingen rondom ProRail, de NS, ontwikkelingen en gebeurtenissen rondom het Nederlands spoor. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste treinnieuws? Volg ons dan op Twitter, Facebook en onze website. Tevens kunt u de mobiele Android-app downloaden, waarmee u het laatste nieuws direct op uw telefoon ontvangt.

NS Storingen/Vertragingen
Naast het laatste treinnieuws worden ook de actuele storingen/vertragingen op onze website elke minuut van de dag nauwlettend in de gaten gehouden. Deze zijn te vinden via deze pagina en dagelijks beschikbaar voor bezoekers van onze website en treinreizigers.

Wielrenner overleden na aanrijding met trein in Sassenheim

Afgelopen woensdag is een wielrenner op de spoorwegovergang bij Sassenheim om het leven gekomen na een fatale aanrijding met een trein. Hoe het ongeluk op een bewaakte spoorwegovergang heeft kunnen gebeuren is onduidelijk en daarom vraagt de politie mensen die iets hebben gezien zich te melden bij de politie via telefoonnummer: 0900-8844. Het zou gaan om een 76-jarige man uit Valkenburg die tijdens zijn fietstocht door een nog onbekende reden in aanrijding is gekomen met een aanstormende trein.

Lees meer

Bussen staken op 7 juni 2018

De estafettestakingen zijn nog niet over. Donderdag 7 juni zal er weer worden gestaakt door buschauffeurs in regio Noord-Holland. Bussen van Connexxion zullen niet en in beperkte mate rijden. Bussen van EBS en GVB hebben aangekondigd wel gewoon te rijden volgens de normale dienstregeling.

Lees meer

Machinisten hebben Live app met spoorinformatie

In de afgelopen periode heeft NS druk geëxperimenteerd met een nieuwe app, waarin live reisinformatie wordt weergegeven van het overige treinverkeer. Zo hebben machinisten meer inzicht in de huidige situatie, waardoor vroegtijdig kan worden geanticipeerd. Dit zou moeten zorgen voor veiliger, zuiniger en stipter rijden, omdat machinisten niet enkel afhankelijk zijn van de rode seinen.

 

Lees meer

Petitie voor snelle treinverbinding Amsterdam Berlijn

Initiatiefnemer Pelle Berting is in maart 2018 een petitie gestart voor een snellere treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn. Hij geeft aan dat de huidige verbinding te traag en te duur is, waardoor reizigers eerder kiezen voor het vliegtuig i.p.v. de trein. Naast een betere concurrerende uitgangspositie voor de spoorwegen is de trein ook een veel duurzamere manier van reizen en is dit met het oog op de toekomst de enige juiste oplossing. Pelle is van mening dat er direct moet worden geïnvesteerd in innovatie en materieel. Daarnaast moeten er betere afspraken worden gemaakt met de Duitse spoorwegen over het overslaan van kleine stations en een snellere treinverbinding.

Lees meer

Trein naar TT Assen

Van 30 juni t/m 15 juli zijn er werkzaamheden aan het spoor gepland tussen Meppel en Zwolle. Dit betekend dat bezoekers die per trein naar TT Assen willen rekening moeten houden met vertraging door werkzaamheden van 15 tot 45 minuten. Rond de TT van Assen worden er extra bussen ingezet om de bezoekersstroom op te vangen. Een woordvoerder van NS geeft aan dat werkzaamheden in de vakantieperiode de beste optie is voor NS en ProRail, omdat de drukte in treinen na de vakantie weer aanzienlijk toeneemt.

Lees meer

Nederlandse bedrijven willen duurzaam reizen

Afgelopen week hebben 40 grote Nederlandse bedrijven met in totaal ongeveer 300 honderdduizend medewerkers afgesproken om de uitstoot van zakelijke reizen in 2030 met de helft te hebben teruggebracht. Zo willen de bedrijven elektrisch fietsen stimuleren, moeten vliegreizen tot 500 kilometer worden vervangen voor treinreizen en moeten auto's zuiniger. Het zakelijk verkeer zorgt jaarlijks voor 13 megaton, wat gelijkstaat aan de CO2 uitstoot van 4,5 miljoen huishoudens.

Lees meer

Treinmonteur op NS Spoorwensdag

Voor de NS Spoorwensdagen kunt u iemand opgeven om haar spoorwens in vervulling te laten gaan. Zo werden er op de 11e editie van de NS Spoorwensdagen weer talloze gasten in het zonnetje gezet door ruim 150 vrijwilligers van NS en ProRail. Ook de 11-jarige Sophie die al sinds haar 3e levensjaar aan treinen wilt sleutelen mocht een dag meelopen met een echte treinmonteur. Op de NS Spoorwensdagen worden kinderen en volwassenen in het zonnetje gezet, krijgen zij echte uniformen aan en lopen een dag mee met het echte personeel.

Lees meer

Stelletje trouwt in trein van Arriva

Afgelopen week is Richard Schuurman en Heidi Jentink in de huwelijkstrein gestapt om elkaar het jawoord te geven in het bijzijn van zo'n 50 gasten. Richard is al jaren treinfanaat en zijn vader was machinist, waardoor het stel niet lang heeft moeten nadenken over de trouwlocatie. Wel hebben zij het overlegt met vervoerder Arriva die graag wilde meewerken aan deze unieke gebeurtenis. Het is de eerste keer dat een trouwerij wordt verzegeld in de trein.

Lees meer

Steekpartij in Duitse trein

Afgelopen week is een man om het leven gekomen in een trein afkomstig uit Keulen. Een reiziger zou een andere passagier hebben aangevallen met een mes, waarop een politieagente die toevallig in de trein zat haar pistool trok. Toen zij door de man werd aangevallen heeft ze de man doodgeschoten. Zij raakte hierbij gewond, evenals het eerste slachtoffer van de man.

Lees meer

Geluidsoverlast test boven Wezep

Gisteravond 30 mei heeft een testvlucht vanaf Lelystad Airport plaatsgevonden met een vliegtuig van Transavia op 1800 meter hoogte. Zo konden bewoners uit de omgeving die mogelijk slachtoffer worden van geluidsoverlast alvast ervaren hoe het is als de vliegtuigen overvliegen. Tevens was meetapparatuur geïnstalleerd om het werkelijke aantal decibel te meten. In totaal werd er bijna 60 decibel gemeten wat vergelijkbaar is met de geluidsoverlast van een passerende trein.

Lees meer

Logo van NS bestaat 50 jaar

Het logo van NS bestaat sinds 26 mei alweer 50 jaar. Ter ere van het 50-jarig bestaan ging conducteur Jeroen er met een camera op uit om reizigers te vragen hoe goed zij het logo van NS kunnen tekenen. Het blijkt lastiger dan gedacht ook al is het misschien wel het meest bekende logo van Nederlandse bodem. Hoe goed ken jij het logo eigenlijk? Bekijk de leuke video die deze vraag van conducteur Jeroen heeft opgeleverd.

Lees meer

Meer artikelen...

Goedkoop treinkaartje logo

. . . . .

Deel deze pagina!

Close