Trein nieuws van Nederland

Trein nieuws

Opzoek naar het trein nieuws en OV-nieuws van Nederland? Wij publiceren het meest actuele treinennieuws van Nederland en houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo publiceren wij dagelijks over de laatste ontwikkelingen rondom ProRail, de NS, ontwikkelingen en gebeurtenissen rondom het Nederlands spoor. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste treinnieuws? Volg ons dan op Twitter, Facebook en onze website. Tevens kunt u de mobiele Android-app downloaden, waarmee u het laatste nieuws direct op uw telefoon ontvangt.

NS Storingen/Vertragingen
Naast het laatste treinnieuws worden ook de actuele storingen/vertragingen op onze website elke minuut van de dag nauwlettend in de gaten gehouden. Deze zijn te vinden via deze pagina en dagelijks beschikbaar voor bezoekers van onze website en treinreizigers.

Stemmen op treinstations is populair

Voor veel reizigers zijn stembureaus op treinstations de ideale oplossing. Iedereen moet natuurlijk gewoon naar zijn werk, maar kan dit nu goed combineren met het wachten op de trein. Zo stonden er de hele ochtend rijen op station Utrecht CS, maar heeft uiteindelijk iedereen binnen 10 minuten kunnen stemmen. Voor de avondspits wordt opnieuw drukte verwacht op treinstations, omdat iedereen dan minder hoeft te haasten.

Lees meer: Stemmen op treinstations is populair

 • Aangemaakt op .

Reiziger mishandelt conducteur in trein bij Utrecht Centraal

Zondagochtend heeft een reiziger een conducteur mishandelt in de trein naar Utrecht Centraal. De reiziger was niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs of identiteitsbewijs en werd agressief. Hierop heeft de conducteur het personeel van Service en Veiligheid op Utrecht CS om assistentie gevraagd, waarop zij op het juiste perron klaar stonden om de conducteur te helpen.

Lees meer: Reiziger mishandelt conducteur in trein bij Utrecht Centraal

 • Aangemaakt op .

Staking maandag 18 maart 2019

NS Personeel staakt maandag 18 maart 2019 gezamenlijk met andere vakbonden van o.a. de bouw, schoonmaak en metaalindustrie voor betere pensioenafspraken. De staking van NS personeel ging vanmorgen om 06:00 uur van start, waarna 66 minuten lang het werk wordt neergelegd. Om 07:06 werd het werk weer opgepakt en werd het treinverkeer hersteld.

Lees meer: Staking maandag 18 maart 2019

 • Aangemaakt op .

Nieuwe trein naar Berlijn gepresenteerd

Woensdag 13 maart heeft de Deutsche Bahn de nieuwe ECx trein gepresenteerd. De ECx wordt gebouwd door de Spaanse fabrikant Talgo en zal onder andere gaan rijden op het traject tussen Amsterdam en Berlijn. De eerste 23 treinstellen zullen in 2023 worden geïntroduceerd, maar Deutsche Bahn heeft de optie tot 100 treinen uitstaan bij Talgo.

Lees meer: Nieuwe trein naar Berlijn gepresenteerd

 • Aangemaakt op .

NS Spoorwensdagen

Jaarlijks organiseren NS en ProRail de NS Spoorwensdagen, waarbij wensen in vervulling gaan voor jong en oud. Dit jaar zijn de Spoorwensdagen op 21 en 22 mei zullen opnieuw wensen in vervulling gaan, waarbij ruim 200 vrijwilligers van ProRail en NS helpen om van de dag een groot succes te maken. Zij ondersteunen door de wensindieners een dag mee te laten lopen en deze te begeleiden. Uw wens indienen of uzelf aanmelden als vrijwilliger? Dit is mogelijk t/m 31 maart 2019! Meedoen? Meldt uzelf aan!

Lees meer: NS Spoorwensdagen

 • Aangemaakt op .

2018 was succesvol jaar voor NS

Het was een succesvol jaar voor NS, want nooit eerder heeft zoveel procent van de reizigers NS met een 7 of hoger beoordeeld. Daarbij werd er een punctualiteit behaald van 92,6% en werd er aan 95% van de reizigers een zitplaats aangeboden. Daarnaast werd de 10 minuten trein tussen Amsterdam, Eindhoven en Utrecht voor het eerst ingezet en ook deze bleek succesvol. Hiermee lijkt NS weer op het juiste spoor te zitten.

Lees meer: 2018 was succesvol jaar voor NS

 • Aangemaakt op .

Dagelijks 3 Eurostar treinen naar Londen vanaf juni

Sinds de lancering in april vorig jaar zijn al een kwart miljoen reizigers vervoerd met de directe verbinding per Eurostar van Amsterdam naar Londen. Hiermee wilde NS en Eurostar de reistijd en prijs verkorten en de concurrentie met vliegreis aanbieders aangaan. Met 2 dagelijkse verbindingen heeft Eurostar een record aantal reizigers vervoerd en is het aantal reizigers met 7 procent gegroeid naar 11 miljoen per jaar. De omzet steeg met 12 procent naar 989 miljoen.

Lees meer: Dagelijks 3 Eurostar treinen naar Londen vanaf juni

 • Aangemaakt op .

Geluidsoverlast in Deventer in woonwijk naast spoor

Belangengroep Deventer Spoort is het helemaal zat en houdt in samenwerking met Gemeente Deventer een enquete onder 3000 huishoudens uit de omgeving langs het spoor. Het spoor doorkruist al jaren de stad, maar aan klachten werd nooit wat gedaan. Daarbij wordt het spoor door Deventer steeds meer bereden door werkzaamheden aan de Betuwelijn in Duitsland, waardoor zelfs goederentreinen door de stad rijden. Ook laat in de avond of vroeg in de ochtend denderen treinen door Deventer en belangengroep Deventer Spoort is het zat en heeft al jarenlang geen medewerking van ProRail gehad.

Lees meer: Geluidsoverlast in Deventer in woonwijk naast spoor

 • Aangemaakt op .

Levensgevaarlijke vluchtpoging van zwartrijder op station Breda

Afgelopen maandag werden medewerkers van Service en Veiligheid op station Breda opgeroepen, omdat een reiziger in de binnenkomende trein niet meewerkte aan de controle van de conducteur. De man weigerde zijn vervoersbewijs te tonen, waarna hij uit de trein stapte op station Breda.

Lees meer: Levensgevaarlijke vluchtpoging van zwartrijder op station Breda

 • Aangemaakt op .

4 verdachte aangehouden van diefstal op Utrecht CS

Gisteravond werd er meermaals melding gemaakt van diefstal in de trein die onderweg was naar Utrecht Centraal, waarop medewerkers van Service en Veiligheid in samenwerking met politie Utrecht de deuren hebben dichtgehouden en de trein werd doorzocht. Op aanwijzingen van de conducteur en 2 getuige zijn uiteindelijk 4 verdachte uit de trein gehaald, waarbij o.a. een pinpas, tas en een portemonnee van de reizigers werd aangetroffen.

Lees meer: 4 verdachte aangehouden van diefstal op Utrecht CS

 • Aangemaakt op .

Ongeveer 200 NS Treinstations krijgen upgrade

Uit onderzoek dat in 2018 door NS is uitgevoerd blijkt dat reizigers steeds tevredener zijn over NS treinstations en daarom heeft NS hier nog eens 65 miljoen euro voor gereserveerd om in de periode van 2019 t/m 2023 upgrades uit te voeren met o.a. vernieuwde toiletten, modernisering van faciliteiten, Stationshuiskamers en verbeteringen aan de beleving/het uiterlijk van treinstations.

Lees meer: Ongeveer 200 NS Treinstations krijgen upgrade

 • Aangemaakt op .

Deel deze pagina!

Close