Tag: spoor

Baby op Amersfoort Centraal op spoor beland

Afgelopen week is een baby op station Amersfoort Centraal op het spoor beland, nadat een trein wegreed en een kinderwagen meesleurde. In de eerste instantie was niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar de NS heeft camerabeelden kunnen terugkijken. Hierop is te zien dat de kinderwagen tegen de trein aanstond en werd meegetrokken toen de trein wegreed. Doordat de trein sneller reed dan de kinderwagen begon deze te wiebelen en werd de baby eruit geslingerd. De baby belande vervolgens op het spoor, waarna een ooggetuige direct ingreep en de baby van het spoor haalde.

Spoor actie

Omstanders vielen flauw of klapten.

amersfoort, baby, reizigers, spoor

Lees verder

175 jaar plezier op het spoor!

Al 175 jaar lang rijden er treinen in Nederland en dat moet gevierd worden! Zo ligt er ondertussen 7000 kilometer aan spoor en worden er dagelijks 1.1 miljoen treinritten gemaakt. Het succes is natuurlijk te danken aan de tarieven, het comfort en het gemak van treinreizen. Om dit te vieren organiseert de NS in samenwerking met 90 van haar partners de SpoorParade in Amersfoort. Tijdens de SpoorParade kunnen bezoekers genieten van theatervoorstellingen, artiesten, spoorcolleges, treinenshows. Daarnaast zullen er nog allerlei activiteiten worden georganiseerd om de bezoekers te amuseren. De SpoorParade is van 16 tot en met 21 oktober gratis te bezichtigen. Bent u geïnteresseerd? Boek dan direct een goedkoop treinkaartje op onze website en reis voordelig naar Amersfoort!

Eerste Trein in Amsterdam

Eerste trein komt aan in Amsterdam.

amersfoort, Nederland, reiziger, spoor, SpoorParade

Lees verder

Werkzaamheden bij Utrecht bijna afgerond

De werkzaamheden rondom Utrecht Centraal zijn volgens een woordvoerder van ProRail bijna afgerond. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden maandag afgerond en dan is er volgens planning 9 dagen lang gewerkt aan het spoor. In totaal is er dan bijna 2 kilometer spoor vervangen, waarmee een start is gemaakt met het verbeteren van het spoor rondom het drukste knooppunt in Nederland. De komende jaren zullen er nog meer werkzaamheden worden verricht aan het spoor rondom Utrecht Centraal, zodat er in 2016 meer treinen van en naar Utrecht kunnen reizen.

Tot 2016 meer werkzaamheden aan spoor bij Utrecht

spoor, trein, utrecht, vertraging, werkzaamheden

Lees verder

Vrouw duwt onbekende voorbijganger op het spoor

Afgelopen week is een 28-jarige vrouw tot TBS veroordeeld, omdat zij afgelopen jaar een onbekende voorbijganger voor de trein heeft geduwd. Het slachtoffer zag de vrouw op zich afkomen met de woorden “Jij moet dood”. Vervolgens werd het slachtoffer op het spoor gegooid, terwijl er twee treinen arriveerden. Het slachtoffer wist gelukkig op tijd weer op het perron te klimmen, waarna de 28-jarige vrouw de benen nam.

Trein geweld

Vrouw van incident op station Delft veroordeelt

geweld, politie, spoor, trein, vrouw

Lees verder

Spoor acties

Het blad “Spoor” wordt regelmatig door de brievenbussen gegooid van abonnementenhouders en andere verwante van de NS. In dit blad staan vaak ontzettend leuke acties die natuurlijk voor veel meer reizigers handig zijn. Op onze website worden regelmatig acties geplaatst die voor iedereen beschikbaar zijn, omdat we hier veel meer mensen mee helpen. De spoor acties zijn vaak alleen bedoeld voor de leden en daar help je natuurlijk maar een klein deel mee.

Wilt u ook het Spoor actie blad in uw brievenbus ontvangen?

acties, korting, spoor, spoor acties, trein

Lees verder

Aanbiedingen SPOOR

SPOOR Aanbiedingen

In september 2017 zijn er weer SPOOR Aanbiedingen boekjes (magazines) verspreid. In tegenstelling tot de NS Treinpakkers worden de actieboekjes van SPOOR worden exclusief verstuurd naar abonnementhouders. De SPOOR Aanbiedingen zijn dan ook enkel geldig op vertoon van uw NS Abonnement. Bij de vierde editie van 2017 zijn er 33 acties verkrijgbaar voor de periode van september, oktober en november. Zowel binnenlandse treinreizen als goedkope internationale treintickets worden gepromoot in het NS actieboekje.

SPOOR Aanbiedingen

Samen op reis voor een betaalbare prijs! – Goedkoop-treinkaartje.nl

aanbiedingen spoor, actie, acties spoor, spoor

Lees verder

Vrouw gooit reiziger voor de trein

Afgelopen week heeft een 28-jarige vrouw uit Den haag een reiziger van het perron voor de trein geduwd. Het gebeurde op het station van Delft, waarbij de vrouw een willekeurig slachtoffer had uitgekozen. Volgens een woordvoerder van de politie kent de dader het slachtoffer niet en is het voor het 23-jarige slachtoffer een toevallige gebeurtenis.

Gelukkig wist de aanstormende trein op tijd te stoppen. De trein had gelukkig al vaart geminderd, omdat hij moest stoppen op het treinstation. Na onderzoek van de politie bleek dat het tweetal elkaar niet kennen en er ook geen sprake was van een woordenwisseling of ruzie. De 28-jarige vrouw vluchtte na haar daad direct de binnenstad van Delft in en kon later worden aangehouden door de politie.

geweld, politie, reiziger, spoor, trein, vrouw

Lees verder

Minder treinen door hevige storm

Door de hevige storm die Nederland momenteel teistert rijden er minder treinen dan verwacht. Het treinverkeer rondom verschillende steden is helemaal stilgelegd door de vele voorwerpen die door de lucht en op het spoor zweven. Volgens een woordvoerder van de NS is er op een groot aantal van de trajecten geen treinverkeer meer mogelijk en rijden er nog minder treinen dan van te voren verwacht. De NS had in een nieuwsbrief en op de website al aangekondigd dat maar de helft van de treinen zouden rijden door de verwachte storm, maar dat ze gevolgen zo erg zouden zijn hadden ze niet kunnen voorspellen.

Op de onderstaande trajecten is geen of nauwelijks treinverkeer mogelijk. Wanneer de storm weer gaat liggen zal het treinverkeer weer op gang komen, waarna de treinen vanaf morgen waarschijnlijk weer volgens de normale dienstregeling zullen rijden.

  • Amsterdam Sloterdijk-Schiphol
  • Zaandam-Uitgeest
  • Alkmaar-Hoorn
  • Ede-Wageningen-Arnhem
  • Meppel-Leeuwarden
  • Weesp-Almere
  • Leiden-Haarlem
  • Leiden-Schiphol

Hevige wind

minder, spoor, treinen, wind

Minder koperdieven langs het spoor

De NS heeft het aantal koperdieven aanzienlijk zien dalen in de tweede helft van het jaar. Het was hoogtijd dat er wat aangedaan werd, want het aantal koperdiefstallen langs het spoor was ongeveer 43 keer per maand in de eerste helft van 2013. Volgens een woordvoerder van Prorail is dit te danken aan een slimme verbetering aan het spoor, waardoor er minder koper nodig is. Daarbij is de pakkans van koperdieven groter geworden, waardoor het bijna niet meer rendabel is om het te proberen.

In de eerste helft van 2013 sloegen de koperdieven ongeveer 43 keer per maand toe en in de tweede helft van dit jaar ligt het nog maar op 8 keer per maand. Deze reductie in het aantal koperdiefstallen langs het spoor van ruim 80 procent is natuurlijk een prestatie van Prorail.

Flinke vertragingen door koperdieven

De afgelopen jaren hebben de koperdieven voor flinke vertragingen gezorgd, waardoor Prorail niet met halve maatregelen moest komen. Ze hebben daarom meer hekken langs het spoor laten bouwen, koper voor aluminium vervangen (waar mogelijk) en bijzonder opsporingsambtenaren (boa’s) ingezet om de koperdieven op heterdaad te betrappen. De middelen hebben na 2 jaar eindelijk haar vruchten afgeworpen en het lijkt er dan ook op dat Prorail er in is geslaagd om de koperdieven te verjagen.

koperdief, minder, prorail, spoor, trein

Baby valt op treinrails

Een baby is afgelopen week op de treinrails gevallen bij het verlaten van de trein. De moeder stapte met haar baby in de kinderwagen uit de trein, maar deze was niet vastgemaakt aan het kinderzitje. Hierdoor viel de baby uit de kinderwagen tussen de trein en het perron. Het kind kon worden gered door omstanders die het met eigen ogen zagen gebeuren. Geschrokken omstanders schoten direct te hulp en een woordvoerder van de politie wisten te vertellen dat de baby later naar het ziekenhuis is gebracht. De 3 maanden oude baby maakt het momenteel goed en heeft weinig aan het ongeluk overgehouden.

baby, perron, spoor, trein, valt

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!