Tag: chipkaart

Wat te doen met saldo op verlopen OV Chipkaart?

OV chipkaart

Het komt regelmatig voor dat reizigers te maken krijgen met een OV chipkaart die bijna verloopt, terwijl er nog reistegoed of saldo op geladen is. Het is dan natuurlijk handig om te weten wat u moet doen, zodat u dit geld terug kunt krijgen of op uw nieuwe OV chipkaart kunt overzetten. Wanneer uw OV chipkaart binnenkort verloopt kunt u via de website van OVChipkaart.nl een nieuwe aanvragen en de oude beëindigen. Op dezelfde pagina kunt u het overgebleven tegoed terugvragen of later overzetten op uw nieuwe chipkaart.

OV Chipkaart

aanvragen, chipkaart, ov-chipkaart, overzetten, saldo

Blijven trein acties bestaan?

NS dagkaart

Sinds de invoering van de OV-chipkaart is er een hoop verwarring ontstaan onder de kopers van NS dagkaart acties. Terwijl dit helemaal niet nodig is! De datum van de reisperiode blijft gewoon geldig en daarmee blijft de trein actie gewoon een geldig vervoersbewijs. Ook in de toekomst zullen de NS dagkaarten nog gewoon worden verkocht tegen een actieprijs, maar hoe het inchecken zal verlopen is nog niet helemaal duidelijk.

NS dagkaart

Zijn de huidige NS dagkaart acties eigenlijk nog wel geldig?

actie, chipkaart, dagkaart, geldigheid, NS dagkaart, ov-chipkaart

Lees verder

Treinkaartje voor toeristen blijkt lastig

Verschillende belangenorganisaties gaven dit al eerder aan, maar de NS heeft haar plannen toch doorgezet. Het papieren treinkaartje is verdwenen en daarmee is het tijdperk van het simpele vervoersbewijs voorbij. Vanaf nu dient iedereen met een OV-chipkaart te reizen, maar op aandringen van reis- en belangenorganisaties heeft de NS toch een eenmalige OV-chipkaart in de NS kaartautomaten beschikbaar gesteld. Op deze manier kunnen incidentele reizigers en toeristen nog steeds gebruik maken van een eenmalig vervoersbewijs. Het is echter voor toeristen vaak onbegrijpelijk door de vele verschillende keuzes en mogelijkheden.

De OV-chipkaart zorgt voor verwarring onder toeristen.

chipkaart, ov-chipkaart, stations, toerist, treinkaartje

Lees verder

Treinreizigers nog niet gewend aan in- en uitchecken

Uit onderzoek blijkt dat passagiers van de NS nog niet zijn gewend om in- en uit te checken bij het reizen met de trein. Ondanks dat het papieren treinkaartje is verdwenen zijn er nog steeds duizenden mensen per dag die geen gebruik maken van de in- en uitcheck mogelijkheid van de wegwerp OV-chipkaart. Laatst is gebleken dat van ruim 100 000 reizigers op Rotterdam Centraal slechts 53 000 reizigers gebruik hebben gemaakt van de functie. Een woordvoerder van de NS heeft gezegd dat reizigers de komende maand nog geen boete hoeven te verwachten, maar benadrukt dat reizigers er snel aan moeten wennen. Mogelijk zal het proces zich versnellen wanneer de OV-poortjes op een aantal grote stations worden gesloten.

NS verwacht dat meer mensen binnenkort gebruik maken van de OV-poortjes.

chipkaart, gewend, OV poortjes, ov-chipkaart, uitchecken

Lees verder

OV-chipkaart automatisch opladen

Gebruikt u de OV-chipkaart regelmatig en wilt u deze automatisch laten opladen? Dat kan heel eenvoudig, waardoor u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over het tegoed op uw kaart. Op deze manier hoeft u nooit meer in de rij te staan op uw OV-chipkaart op te laden en hoeft u niet eerder naar het treinstation, omdat uw tegoed weer laag is.

Tegoed laad automatisch op

Wanneer u deze dienst activeert hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het tegoed op uw kaart, want deze laad zich uit zichzelf weer op als hij onder de 0 komt. Houdt er wel rekening mee dat deze dienst enkel beschikbaar is voor persoonlijke OV-chipkaarten. De kaart moet namelijk gekoppeld zijn aan een rekeningnummer, zodat hier het bedrag kan worden afgeschreven. U kunt vervolgens kiezen voor opladen met € 10, € 20 of € 50.

Er blijven nog altijd veel vragen over de OV-chipkaart. Had het niet makkelijker gekund?

automatisch, chipkaart, opladen, ov-chipkaart, vragen

Lees verder

Alle OV-poortjes binnen 2 jaar dicht

Vanaf 9 juli 2014 is het niet meer mogelijk om met de papieren treinkaartjes te reizen, maar wel kunt u bij de automaten een papieren OV-chipkaart kopen. De papieren OV-chipkaart is bedoeld voor toeristen en incidentele reizigers en heeft een meerprijs van € 1,-. Het is op de lange duur dus verstandig om een persoonlijke/anonieme OV-chipkaart aan te schaffen, omdat dit financieel aantrekkelijker is. De eerste 26 poortjes gaan in 2014 dicht, waarna in 2015 27 poortjes zullen worden gesloten en in 2016 nogmaals 27. In totaal zullen er dus op 82 stations OV-poortjes worden gesloten, omdat 90% van de treinreizigers via deze 82 stations reist. Op de overige 318 stations zullen alleen in- en uitcheck paaltjes komen.

In 2014 zullen de eerste OV-poortjes worden gesloten op treinstations in Nederland

chipkaart, OV poortjes, ov-chipkaart, papieren, treinkaartje

Lees verder

Eenmalige OV chipkaart

Vanaf 1 juli dient iedereen met van een OV-chipkaart gebruik te maken en zal het papieren treinkaartje verdwijnen. Natuurlijk blijft het nog wel gewoon mogelijk om een eenmalig vervoersbewijs te kopen, zodat er ook een optie is voor incidentele reizigers of toeristen. Voor de eenmalige OV-chipkaart wordt een meerprijs van € 1,- gerekend, waardoor u er verstandig aan doet om een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart aan te vragen. Het is natuurlijk goed dat er nog een vervoersbewijs blijft voor incidentele reizigers, maar de toeslag van € 1,- voor hetzelfde traject is voor veel reizigers organisaties onbegrijpelijk.

Vanaf 1 juli kunt u alleen nog met de OV-chipkaart reizen.

aanvragen, chipkaart, eenmalige, inchecken, ov-chipkaart

Lees verder

Papieren treinkaartje verdwijnt in juli 2014

Vanaf juli 2014 zal het papieren treinkaartje verdwijnen en zal er alleen nog gebruik gemaakt worden van de OV-chipkaart. Verschillende belangenorganisaties waren tegen de verdwijning van het papieren treinkaartje, omdat het onvriendelijk en duurder zou zijn voor reizigers die incidenteel met de trein gaan. Organisaties als Rover en Maatschappij Voor Beter OV zijn het niet eens met de besluiten van de NS en zijn ontevreden.

De NS heeft zal nog wel een papieren OV-chipkaart verkopen die het papieren treinkaartje zal gaan vervangen. Zo kunnen toeristen en reizigers die zelden gebruik maken van de trein toch nog een vervoersbewijs kopen, maar er zal wel een toeslag van € 1,- worden gerekend voor dit vervoersbewijs.

Papieren treinkaartje gaat dan toch eindelijk verdwijnen

chipkaart, ov-chipkaart, papieren, treinkaartje, verdwijnen

Lees verder

OV-studentenkaart zal mogelijk verdwijnen

OV-studentenkaart zal mogelijk verdwijnen

Het vervoersbewijs voor studenten zal in de toekomst mogelijk verdwijnen meld het AD afgelopen donderdag. Vertegenwoordigers van de regering willen hier nog niks over kwijt, maar melden wel dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden rondom de subsidie voor studenten. De afgelopen tijd werd al bekend gemaakt dat er plannen worden gemaakt waarin de basisbeurs voor studenten zal verdwijnen en nu mogelijk ook de ov-studentenkaart. Samen levert dit de Nederlandse schatkist ruim een miljard euro op, aangezien de ov-studentenkaart Nederland jaarlijks 200 miljoen kost en de basisbeurs ruim 800 miljoen euro. Daarbij moet wel gezegd worden dat de kaart geen verspilde moeite is aangezien de studenten er hevig gebruik van maken. in 2010 heeft ongeveer 25% van de reizigers gebruik gemaakt van een ov-studentenkaart.

chipkaart, ov studentenkaart, studenten, trein

Studenten inchecken in de trein

Studenten inchecken in de trein

Studenten zullen vanaf 1 januari 2012 verplicht moeten inchecken op de treinstations. De NS heeft strenge controle acties aangekondigd, waardoor zelfs de gratis reizende studenten boetes kunnen oplopen. Deze controles zijn nodig om de trein reizigers te laten wennen aan de nieuwe betaalwijze. Op het huidige moment is het nog mogelijk om te reizen zonder in te checken, maar dit is dus vanaf 1 januari 2012 verleden tijd.

chipkaart, inchecken, ov, ov-chipkaart, studenten, trein, verplicht

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!