Goedkoop treinkaartje: Onbeperkt door Duitsland voor 49 euro

In opvolging van de razend populaire aanbieding van afgelopen zomer heeft Duitsland een Deutschlandticket in het leven geroepen. Hiermee reis je een hele maand onbeperkt met regionale treinen door heel Duitsland. Het goedkope treinkaartjes is verkrijgbaar voor slechts 49 euro en maakt rondreizen komende lente of zomer mogelijk tegen een zeer scherp tarief.

  • Verkrijgbaar vanaf mei 2023
  • Kosten: 49 euro per maand
  • Geldig 1 maand onbeperkt reizen met bus- en treinvervoer in heel Duitsland

Naast de trein is het Deutschlandticket ook geldig in tram, metro en bus, waarmee voordelig reizen met het Openbaar Vervoer in Duitsland echt mogelijk is gemaakt. De aanbieding van afgelopen zomer was bedoeld om reizigers te compenseren voor de hoge energieprijzen en inflatie. Na het grote succes is de regering gevraagd te onderzoeken om reizigers opnieuw korting aan te bieden.

Mooie Bossen Duitsland Per Trein

Deutschlandticket vertraagt, maar hij komt

Zowel de overheid als Duitse deelstaten moeten ongeveer 1,5 miljard euro bijdragen om het kortingskaartje te realiseren. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het Deutschlandticket vanaf 1 januari 2023 in te voeren, maar deze streef datum is niet behaald.

Dit vanwege logistieke problemen en discussie in het kabinet over de financiering van het Deutschlandticket. Toch lijkt deze er nu eindelijk te komen. Het kaartje zal naar verwachting in mei 2023 verkrijgbaar zijn, zodat reizigers in de lente en zomer eindeloos kunnen genieten van het prachtige Duitsland.

Wist u dat het Deutschlandticket in de zomer van 2022 voor 9 euro beschikbaar was en 52 miljoen keer is verkocht? Geniet komende zomer ook van dit prachtige vakantieland en plan alvast jouw rondreis per trein.

leuke steden Duitsland

Ontvang acties

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders