Weekendje Bremen: historische en charmante Hanzestad

Bremen, gelegen in het noorden van Duitsland, is een historische Hanzestad vol cultuur en bezienswaardigheden. Hoewel Bremen minder bekend is dan steden als Berlijn of Hamburg, biedt het volop charme en interessante plekken om te ontdekken. Of je nu op doorreis bent of een weekendje weg plant, Bremen heeft veel te bieden met prachtige historische gebouwen, cultuur, een panoramapunt en heerlijke plekjes om uit te rusten.

Bremen

Lees hier alles over leuke bezienswaardigheden, tips en activiteiten in Bremen voor een weekendje weg.

Bezienswaardigheden in Bremen

1. De Marktplatz: het hart van Bremen

De Marktplatz vormt het historische centrum van Bremen. Hier vind je prachtige oude gebouwen zoals het imposante Rathaus, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het plein is perfect voor een pauze op een van de gezellige terrasjes, waar je kunt genieten van een kop koffie of een Duits biertje. Onder het Rathaus bevindt zich bovendien de grootste verzameling Duitse wijnen ter wereld.

2. Beklim de St. Petri Dom

Voor een prachtig uitzicht over de stad is het beklimmen van de St. Petri Dom een aanrader. Deze indrukwekkende kerk ligt ook aan de Marktplatz. Voor slechts €3 kun je de 100 meter hoge toren beklimmen en genieten van het uitzicht. Houd er wel rekening mee dat de toren op maandag en dinsdag gesloten is.

3. De stadsmuzikanten van Bremen

Een bezoek aan Bremen is niet compleet zonder het beroemde beeld van de Bremer stadsmuzikanten te bewonderen. Dit bronzen beeld is geïnspireerd op het sprookje van de gebroeders Grimm, waarin vier dieren op weg gaan naar Bremen om stadsmuzikant te worden. Het verhaal gaat dat het aanraken van de voorbenen van de ezel geluk brengt.

4. De Böttcherstrasse

Dit charmante straatje, gelegen nabij de Marktplatz, is een architectonisch hoogstandje. Ooit een vervallen buurt, maar in de jaren ’20 opgeknapt door een koffiehandelaar. De Böttcherstrasse is nu een van de meest gefotografeerde plekken in Bremen. Aan het einde van de straat vind je het toeristenkantoor, waar je gratis een stadsplattegrond kunt ophalen.

5. Schnoor: De oudste wijk van Bremen

Schnoor, met zijn smalle straatjes en vakwerkhuisjes, is de oudste wijk van Bremen en een van de meest pittoreske plekken van de stad. De huizen lijken als een kralenketting aan elkaar geregen, wat een bijzondere sfeer creëert. Hier vind je kleine winkels, gezellige terrasjes en zelfs het smalste hotel ter wereld!

6. De molen in het Wallanlagen Park

Wandel door het groene Wallanlagen Park en bewonder de oude molen. Hoewel de molen zelf wellicht niet heel indrukwekkend is voor Nederlanders, biedt het park een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

7. Markthalle Acht: Bremen’s foodhall

Houd je van lekker eten? Breng dan een bezoek aan Markthalle Acht, de foodhall van Bremen. Hier kun je genieten van streetfood van over de hele wereld en lokale biertjes. Vaak worden hier ook live muziekoptredens georganiseerd, wat zorgt voor een gezellige sfeer.

Praktische tips voor je bezoek aan Bremen

Hotels in Bremen

Bremen biedt een breed scala aan hotels, van luxe accommodaties tot budgetvriendelijke opties. In het centrum raden wij het Atlantic Grand Hotel aan voor een comfortabel verblijf met parkeergarage. Andere goede opties zijn Limehome Bremen, met moderne suites, en Motel One Bremen, een hotel met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Met de trein naar Bremen

Bremen is goed bereikbaar per trein vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het ongeveer vier uur reizen met de ICE International en je hoeft slechts één keer over te stappen. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, want een treinkaartje naar Bremen is al verkrijgbaar voor 29 euro per enkele reis. Een perfect alternatief voor de auto en een ontspannen weekendje weg.

Meer in de omgeving van Bremen

Heb je meer tijd? Bezoek dan de Beck’s brouwerij of de Mercedes Benz-fabriek. Bremen is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan nabijgelegen steden zoals Bremerhaven, Hamburg of Osnabrück.

Plan je bezoek aan Bremen

Bremen is een compacte stad die je gemakkelijk te voet of met de fiets kunt verkennen. Of je nu voor de geschiedenis komt, de gezellige sfeer of het heerlijke eten, Bremen heeft voor ieder wat wils. Plan jouw weekendje weg en ontdek de charme van deze prachtige Hanzestad!

Succesvolle 2e editie van de RailDagen trekt veel bezoekers

Succesvolle 2e editie van de RailDagen trekt veel bezoekers

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september vond de tweede editie van de RailDagen plaats, een evenement waarbij spoorwegorganisaties hun deuren openden voor het publiek. Tijdens deze dagen kregen bezoekers een uniek kijkje achter de schermen bij 50 verschillende...

Afgestudeerd of gestopt? 1 Jaar Gratis NS Flex Dal Voordeel

Afgestudeerd of gestopt? 1 Jaar Gratis NS Flex Dal Voordeel

Ben je klaar met je studie of even gestopt? Je kunt nog een jaar voordelig blijven reizen met de trein dankzij het gratis NS Flex Dal Voordeel-abonnement. Of je nu op sollicitatiegesprek gaat, een festival bezoekt of je studiegenoten opzoekt, met dit abonnement reis...

Treinuitval rond Schiphol door beschadigde bovenleiding

Treinuitval rond Schiphol door beschadigde bovenleiding

Woensdagochtend rijden slechts één op de drie treinen op de trajecten die via Schiphol lopen. Dit is het gevolg van een beschadigde bovenleiding en een defecte trein bij Schiphol op dinsdagavond. Een woordvoerder van de NS laat weten dat er ondanks de beperkingen nog...

Pin It on Pinterest