Wat te doen in Lyon (Lyon CityGuide)

Wist je dat Lyon ooit de hoofdstad was van het Romeinse Gallië? Deze mooie Franse stad is een echte aanrader als je eens iets anders dan Parijs wil. Lyon is de tweede grootste stad van Frankrijk en een echte studentenstad met een mooi historisch centrum. Dat oude historische centrum staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Je vindt hier nog veel Romeinse architectuur terug, maar ook het ‘echte Frankrijk’ is in deze stad te vinden, neem bijvoorbeeld de heerlijke wijnen en Franse specialiteiten. Ook om te shoppen is Lyon een perfecte stad, de vele winkelstraten bieden voor ieder wat wils!

Lyon

Bezienswaardigheden Lyon

Vieux Lyon

Vieux Lyon is het oudste deel van het stadscentrum. Je vindt hier veel prachtige gebouwen uit de renaissance en schattige middeleeuwse straatjes. Naast dingen bekijken kun je hier ook heerlijk een drankje nuttigen bij een van de vele bars of terrassen.

Notre-Dame de Fourvière

De ligging op een heuvel maakt dat je vanaf deze kerk een perfect uitzicht over de rest van de stad hebt. De klim ernaartoe is vrij steil, maar dan heb je je workout van de dag in ieder geval gehad! Mocht je daar toch niet zo’n zin in hebben: er gaat ook een soort mini tram naar boven. Vanaf hier kun je ook doorlopen naar het oude Romeinse amfitheater, ook erg mooi om te bekijken.

Place Bellecour

Place Bellecour wordt doior velen ook wel het mooiste plein van de stad genoemd. Met een beeld van Lodewijk de Grote als middelpunt is het niet te missen. Vanaf hier kom je ook vanzelf bij de vele winkelstraten terecht en aan de rand van het plein vind je een aantal leuke terrassen waar je wat kunt drinken.

Musée des Beaux Arts

Kunstliefhebber? Dan mag je dit prachtige museum absoluut niet overslaan. De bijnaam van dit museum is zelfs ‘Petit Louvre’. Je vindt hier kunst van allerlei verschillende kunststromingen en op de grote musea in Parijs na is het zelfs het grootste kunstmuseum van Frankrijk! Rondvaart Rhône Een stad vanaf het water bekijken is altijd leuk. Zo zie je weer een hele andere kant! Ook in Lyon is dit het geval, er gaan dagelijks verschillende tochten over rivier de Rhône.

Parc de la Tête d’Or

Als je even geen zin meer hebt in de bruisende drukte van de stad is dit een mooie plek om naartoe te gaan. In dit grote stadspark vind je ook een botanische tuin en zelfs een kleine dierentuin! ’s Zomers is het erg leuk om een kleedje en wat eten en drinken mee te nemen, dan kun je lekker picknicken op een van de grote velden.

Traboules

In het oude centrum vind je vele ‘traboules’, oftewel verborgen doorgangen. Achter verschillende deuren vind je zomaar steegjes of binnentuinen in plaats van een ingang van een huis. Er zijn meer dan honderd traboules in de stad, maar je kunt niet overal in, sommigen behoren namelijk tot grond van bewoners. Een aantal kun je wel bewonderen: de plaatsen daarvan kun je online of bij het toeristenbureau vinden.

Winkelen in Lyon

In Lyon vind je veel leuker buurten om te winkelen: van hippe boetiekjes tot de luxere winkels. Het meest populaire winkelgebied is het schiereiland Presqu’île. De winkelstraat Rue de la République behoort tot een van de bekendste: hier vind je vele winkels en warenhuizen. Ten zuiden van Place Bellecour vind je verschillende antiekwinkels. Boeken, sieraden, meubels, alles is hier te vinden. In het oude gedeelte, Vieux Lyon, vind je allerlei kleine, schattige winkeltjes met veel handgemaakte producten.

Met kinderen naar Lyon

Lyon kan een grote, (te) drukke stad zijn om met kinderen te bezoeken. Het is ook niet per se een stad die erg op kinderen gericht is, maar op zich zou je er prima een dagje met de ‘kinders’ door kunnen brengen. Een bezoekje aan het stadspark, de Notre-Dame en een rondvaart zijn dan aanraders!

Openbaar vervoer in Lyon

In Lyon kun je het best gebruik maken van de metro en de tram. Met de Lyon City Card kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je korting bij verschillende musea en restaurants. Liever een stukje fietsen? Vélo’v is dé fietsdienst van de stad. Op verschillende plekken staan fietsen gestald die je via een app kunt ‘huren’. Gebruik je de fiets minder dan een halfuur? Dan betaal je niks!

Met de trein naar Lyon

Reis per Thalys vanaf Amsterdam Centraal naar Lyon in 05:20 uur met slechts 1 overstap op station Brussel-Zuid. Treintickets naar Lyon zijn al verkrijgbaar voor € 60 en 3 tot 4 maanden voor vertrek te boeken tegen het voordeligste tarief.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest