Wandelen in de Ardennen per trein

In de Ardennen wandelen en per trein naar deze schitterende Belgische regio reizen? Dan boek je goedkope treinkaartjes online en kan je jouw wandelingen alvast plannen. Bereid je voor op de adembenemend mooie wandelroutes in de Ardennen en loop dwars door de ongerepte natuur van België.

Ontdek en voel tijdens een wandeling in de Ardennen de pure schoonheid van de regio. De mooiste wandelroutes hebben namelijk pittige klimmetjes, maar ook fijne afdalingen. Langs rivieren, kleine watervallen en rotspartijen, maar ook dwars door oeroude bossen die écht een verhaal te vertellen hebben.

  1. Longfaye
  2. Chiny
  3. Rochehaut
  4. Stuwdam van Nisramont
  5. De Hoëgne Vallei

De Belgische Ardennen liggen op een kleine 2 uurtjes reizen vanaf het midden van ons land. Als je wilt wandelen in de Ardennen, kun je het beste met de trein reizen. Zo gun je jouw voeten nog wat rust én kun je de mooiste wandelpaden en routes alvast in je opnemen. Ben je een beginnend wandelaar of al meer ervaren? In de Ardennen vind je tal van wandelroutes voor elk niveau. Wij hebben de mooiste alvast voor je op een rijtje gezet.

Wandelen stel uitzicht

5 mooiste wandelroutes: wandelen in de Ardennen per trein

Er is niks zo mooi en rustgevend als een wandeling door de pure natuur. De mooie heuvellandschappen, bosrijke gebieden en prachtige vergezichten zijn ideaal voor een heerlijk weekendje of dagje weg. Ontdek de 5 leukste wandelingen in de Belgische Ardennen en reis per trein naar één van de bestemmingen.

Bestel de goedkope treinkaartjes online zonder boekingskosten. Voor de bestemmingen in België raden we aan minimaal 7 dagen voor vertrek te boeken, zodat je profiteert van het voordeligste tarief per IC Brussel.

1.) Wandelroute van Longfaye naar de waterval van Bayehon

Wandelen in de Ardennen begint in Longfaye als je kiest voor deze route. Het ruim 12 kilometer lange pad brengt je naar de waterval van Bayehon. Tijdens deze wandelroute loop je niet alleen over bospaden, maar ook beklim je ook diverse trapjes en ladders. Bijvoorbeeld om de vele watertjes en rivieren over te steken die je onderweg tegenkomt.

Deze wandelroute is overwegend vlak zonder al te veel klimmetjes. Je loopt als het ware langs de rivier met naast je een oeroud bos. Adem goed in, want de lucht is hier super schoon. Onderweg kom je diverse uitkijkpunten tegen. Rust hier even uit en neem vooral de ongerepte natuur in je op. Het uitzicht is hier echt ontzettend mooi. Als je van de route afwijkt om de waterval van dichtbij te bekijken, doe dan voorzichtig. De stenen kunnen glad zijn.

Tip! Wist je dat deze route ook heel geschikt is om te wandelen met je hond? Dat komt omdat de paden vrij vlak en gelijkmatig zijn. Houd jouw viervoeter wel aan de lijn. Zeker in de buurt van de waterval. Door het vocht is er sprake van algengroei wat het glad maakt.

2.) Wandelroute Rocher du Hat vanuit Chiny

Heb je zin in een kleine wandeling in de Belgische Ardennen en verblijf je dichtbij Chiny? Loop dan zeker de Rocher du Hat route. Deze is 5 kilometer lang en ook goed te doen voor kinderen en honden. Je wandelt door een dennenbos op een bedje van donkergroen mos.

Deze wandeling is dus ook een sensatie voor jouw zintuigen. Naast bospaden wandel je ook over brede zandpaden, totdat je bij het uitzichtpunt van Rocher du Hat komt. Vanaf hier kijk je uit over de Semois. Vergeet geen foto’s te maken, want de diepte is hier indrukwekkend!

Trein Wandelen Ardennen Belgie

3.) Les échelles de Rochehaut route vainui Rochehaut

In het stadje Rochehaut staat een kerk die als startpunt dient voor deze moeilijke wandelroute. Wil je wandelen in de Ardennen en ben je een ervaren wandelaar? Dan is de Laddertjesroute of Les échelles de Rochehaut van 5 km op jouw lijf geschreven. Je wandelt door bossen maar komt al snel in de buurt van flinke steiltes. Dit staat ook aangegeven onderweg. Ben je onervaren of heb je hoogtevrees? Kies dan een andere wandelroute.

Tijdens deze wandeling maak je flinke afdalingen totdat je bij de rivier aankomt. Na een tijdje lopen door het prachtige decor, kom je de ladders tegen die deze wandelroute zo bekend maken. Je mag dus flink klimmen maar wordt wél beloond met een adembenemende uitzichten op valleien, kronkelende beekjes en de rivier Semois. Pittig, maar erg mooi!

4.) Wandelroute rondom Lac de Nisramont vanuit Nisramont

Deze wandelroute start bij de stuwdam van Nisramont. De route heeft een lengte van 15 kilometer en is geschikt voor redelijk ervaren wandelaars. Je beklimt trappen, beloopt bospaden en trotseert ondertussen diverse hoogteverschillen. Klimmen en dalen is dus iets wat deze wandeling in de Ardennen kenmerkt. Dat geldt ook voor prachtige uitzichten.

Het venijn zit hem in de staart, en dat is ook zo bij deze Lac de Nisramont wandelroute. Je moet namelijk afdalen en klimmen via ontzettend steile en soms gladde paadjes. Dit kun je soms het beste zittend op je achterwerk doen. Wil je wandelen met de hond? Dan kun je het beste voor een andere route kiezen, of een omweg maken om de steile stukken te omzeilen.

Tip! Als je deze route in de Ardennen wilt bewandelen, kun je het beste kiezen voor de trein. Je stapt uit op treinstation Melreux-Hotton. Dit is een klein station waar alleen nog wordt gestopt. Vanuit hier kun je met de bus naar de startplaats reizen. Dat is dichtbij!

5.) Wandelroute langs de Hoëgne Vallei vanuit Jalhay

Heb je zin in een uitdagende wandeling maar houd je niet zo van gevaarlijke steiltes en afdalingen? Dan is deze wandeling in de Belgische Ardennen gemaakt voor jou. De route start vanuit Jalhay. Je wandelt ongeveer 12 kilometer en wordt bij elke stap die je zet getrakteerd op de schoonheid van Moeder Natuur. Je maakt kennis met rustige kabbelende beekjes, maar ook met wild klotsende rivieren en kolken. Ondertussen loop je wél in het bos.

De route is ontzettend leuk om te wandelen dankzij de afwisseling. Je loopt namelijk niet alleen langs water en door bos, maar ook over bruggetjes van hout. Zo houd je jouw wandelschoenen dus altijd droog. Halverwege kun je ook nog genieten van watervallen. Zeker op het punt waar de rivier zich splitst. Al met al een magische wandeling.

Tip! Reis duurzaam per trein naar de Ardennen en ga wandelen in de natuur en bosrijke Belgische omgeving. Goedkope treinkaartjes boek je tot 7 dagen voor vertrek eenvoudig online.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest