Trein naar Rijnland-Palts: vele verborgen schatten

Rijnland-Palts, gelegen in het westen van Duitsland, is een veelzijdige regio inclusief schilderachtige landschappen, prachtige natuur en charmante dorpjes. Denk aan eeuwenoude wijngaarden, kastelen, rivier de Rijn en Moezel en Vulkanische landschappen met meren. Er is dan ook veel te beleven in de typisch Duitse deelstaat Rijnland-Palts.

Bezoek Rijnland-Palts per trein en bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Je bestelt al een treinkaartje naar Rijnland Palts vanaf 20 euro per enkele reis, wanneer je 1 tot 3 maanden voor vertrek een ticket boekt. Naar mate de reisdatum dichterbij komt zullen tarieven stijgen.

Met zijn diverse bezienswaardigheden en prachtige landschappen biedt Rijnland-Palts een onvergetelijke reiservaring voor elke reiziger. Dompel jezelf onder in de rijke cultuur en natuurlijke schoonheid van deze betoverende regio en laat je verrassen door de vele verborgen schatten die het te bieden heeft.

1.) Trier: oudste stad van Duitsland & Romeins erfgoed

Trier Per Trein

Trier, de oudste stad van Duitsland, is doordrenkt van geschiedenis en staat bekend om zijn goed bewaarde Romeinse monumenten. Bezoek de beroemde Porta Nigra, het amfitheater en de Kaiserthermen, die allemaal op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Verken ook de charmante oude stad met zijn middeleeuwse marktpleinen, smalle steegjes en gezellige cafés.

Bekijk ook: treinticket voor trein naar Trier

  • Wandelroutes: Verken de Romeinse monumenten en wandel door de prachtige natuur langs de oevers van de Moezel.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de iconische Porta Nigra, de Romeinse thermen van Trier en de imposante Kaiserthermen.
  • Winkelstraten: Struin door de charmante straten van de Altstadt en ontdek antiekwinkels en boetieks langs de Simeonstraße en de Fleischstraße.
  • Eetgelegenheden: Proef lokale specialiteiten zoals ‘Rheinischer Sauerbraten’ en ‘Himmel un Ääd’ in restaurants zoals Zum Domstein en Weinhaus Kesselstatt.

2.) De Moezelvallei: wijngaarden & schilderachtige dorpen

De Moezelvallei, met zijn steile hellingen bedekt met wijngaarden, is een idyllische bestemming die bekend staat om zijn prachtige landschappen en pittoreske dorpjes. Maak een ontspannende boottocht over de rivier de Moezel, bezoek wijngaarden voor wijnproeverijen en verken charmante plaatsen zoals Cochem, Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach.

Bekijk ook: treinticket voor trein naar de Moezelvallei

  • Wandelroutes: Verken de schilderachtige wijngaarden en wandel langs de Moezel naar charmante dorpjes zoals Bernkastel-Kues en Cochem.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek middeleeuwse kastelen zoals de Reichsburg Cochem en geniet van boottochten op de rivier de Moezel.
  • Winkelstraten: Ontdek ambachtelijke winkels en antiekmarkten in de historische stadjes en langs de promenade van de Moezel.
  • Eetgelegenheden: Proef heerlijke Riesling-wijnen en regionale gerechten in wijnhuizen en restaurants met uitzicht op de rivier.

3.) Koblenz: samenvloeiing van Rijn en Moezel

Treintickets naar Koblenz

Koblenz, gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel, is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Bezoek de imposante vesting Ehrenbreitstein, die hoog boven de stad uittorent, en verken de charmante Altstadt met zijn gezellige pleinen en historische gebouwen.

Bekijk ook: treinticket voor trein naar Koblenz

  • Wandelroutes: Verken de prachtige promenades langs de Rijn en de Moezel en wandel naar het historische fort Ehrenbreitstein.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de Deutsches Eck, het Wehrtechnische Studiensammlung-museum en de sfeervolle Altstadt met zijn gezellige pleinen en historische gebouwen.
  • Winkelstraten: Verken de winkels en boetieks in de historische straten van de Altstadt en ontdek unieke souvenirs en lokale producten.
  • Eetgelegenheden: Geniet van traditionele Duitse gerechten en lokale wijnen in restaurants zoals Altes Brauhaus en Weinhaus Hubertus.

4.) Heidelberg: romantische stad aan de Neckar

Treinkaartje Heidelberg

Heidelberg, gelegen aan de oevers van de rivier de Neckar, is een van de meest romantische steden van Duitsland. Bezoek het indrukwekkende kasteel van Heidelberg, dat hoog boven de stad uitkijkt, en wandel door de sfeervolle oude stad met zijn schilderachtige straatjes en historische gebouwen.

Bekijk ook: treinticket voor trein naar Heidelberg

  • Wandelroutes: Loop langs de prachtige oevers van de rivier de Neckar en wandel naar de top van de Königstuhl voor een panoramisch uitzicht over de stad.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het indrukwekkende kasteel van Heidelberg, de oude universiteit en de sfeervolle Altstadt met zijn gezellige pleinen en historische gebouwen.
  • Winkelstraten: Struin door de Hauptstraße, een van de langste autovrije winkelstraten van Europa, en ontdek boetieks, cafés en souvenirwinkels.
  • Eetgelegenheden: Geniet van regionale specialiteiten en internationale gerechten in restaurants langs de rivieroever en in de historische straatjes van de Altstadt.

5.) Rijnkastelen: middeleeuwse vestingen & romantiek

Trein Cochem Goedkoop Treinkaartje

Verken de sprookjesachtige Rijnkastelen die langs de rivier de Rijn verspreid liggen. Bezoek indrukwekkende vestingen zoals de Marksburg, de Rijksburcht Cochem en het kasteel van Stolzenfels, en geniet van adembenemende uitzichten over de rivier en het omringende landschap.

Bekijk ook: treinticket voor trein naar Cochem

Cochem: Middeleeuwse Pracht aan de Moezel

  • Wandelroutes: Verken de schilderachtige wandelpaden langs de Moezel en wandel naar de imposante Reichsburg Cochem.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de sprookjesachtige Reichsburg Cochem, de historische Marktplatz en de gezellige straatjes van de Altstadt.
  • Winkelstraten: Blader door de souvenirwinkels en boetieks langs de promenade van de Moezel en in de Altstadt.
  • Eetgelegenheden: Proef lokale wijnen en regionale gerechten in wijnbars en restaurants zoals Weinstube Beim Weinbauer en Zum fröhlichen Weinberg.

6.) De Palts: natuurlijke schoonheid & wandelroutes

Ontdek de natuurlijke schoonheid van de Palts, een schilderachtige regio die bekend staat om zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en schilderachtige wijngaarden. Verken de vele wandelroutes en natuurgebieden, zoals het Pfälzerwald, de grootste aaneengesloten bosgebied van Duitsland, en de pittoreske wijnroute Deutsche Weinstraße.

  • Wandelroutes: Verken de prachtige Pfälzerwald, het grootste aaneengesloten bosgebied van Duitsland, met talloze wandel- en fietspaden.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de schilderachtige stadjes zoals Neustadt an der Weinstraße en Bad Dürkheim, bekend om hun kuuroorden en wijngaarden.
  • Winkelstraten: Ontdek lokale ambachten en lekkernijen op de wekelijkse markten en in de boetieks van de historische stadjes.
  • Eetgelegenheden: Proef heerlijke lokale wijnen en traditionele Paltsische gerechten in gezellige wijnhuizen en restaurants.

7.) Mainz: culturele hoofdstad aan de Rijn

Mainz, de bruisende hoofdstad van Rijnland-Palts, biedt een levendige mix van cultuur, geschiedenis en moderne flair. Bezoek de prachtige kathedraal van Mainz, de Gutenbergplatz met het standbeeld van de uitvinder van de boekdrukkunst Johannes Gutenberg, en verken de vele musea en galerieën van de stad.

  • Wandelroutes: Verken de oevers van de Rijn en wandel door de prachtige Stadtpark of langs de rivier naar de historische wijk van Mainz.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de majestueuze Mainzer Dom, het Gutenberg Museum en het barokke slot van Mainz.
  • Winkelstraten: Ontdek de levendige winkelstraten van de Altstadt, zoals de Gutenbergplatz en de Augustinerstraße, met talloze boetieks en speciaalzaken.
  • Eetgelegenheden: Geniet van traditionele Duitse gerechten in restaurants zoals Weinstube Zum Bacchus en Hofgut Laubenheimer Höhe.

8.) De Vulkaaneifel: vulkanische landschappen & meren

Ontdek de unieke landschappen van de Vulkaaneifel, een regio gevormd door vulkanische activiteit duizenden jaren geleden. Verken de indrukwekkende maaren (kratermeren), zoals de Laacher See, en wandel door de schilderachtige dorpjes en glooiende heuvels die het gebied kenmerken.

  • Wandelroutes: Verken de vulkanische kratermeren, lavagrotten en wandelpaden van de Eifelsteig en de Vulkanpark.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de Maare van de Vulkaaneifel, zoals het Pulvermaar en het Meerfelder Maar, en ontdek de geschiedenis van de vulkanen in het Vulkanhaus.
  • Winkelstraten: Blader door ambachtelijke winkels en boetieks in de schilderachtige stadjes zoals Daun en Gerolstein, en ontdek lokale producten zoals lavasteen en mineraalwater.
  • Eetgelegenheden: Geniet van stevige Eifel-gerechten en lokale bieren in gezellige restaurants en biergartens in de dorpen en steden van de Vulkaaneifel.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest