Trein naar Heidelberg

Trein Heidelberg
  • ☑️ Trein naar Heidelberg (Heidelberg Hbf) vanaf 38 euro
  • ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Heidelberg 04:36 uur
  • ☑️ 6 verbindingen vanuit Nederland
  • ☑️ InterCity Berlijn (IC Berlin) en regionale trein
  • ☑️ 1 overstap op Hannover Hbf voor directe trein naar Maagdenburg.
  • ☑️ Treintickets: TheTrainLine en Deutsche Bahn
  • ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com


Wil je op vakantie of een weekendje weg? Reis dan eens met de trein naar Heidelberg Hbf in Duitsland. Dagelijks zijn er per ICE International meer dan 6 verbindingen vanuit Nederland. Je reist het eerste gedeelte per ICE International naar Mannheim Hbf. Op station Mannheim stap je over op de directe regionale trein (s-bahn) naar Heidelberg Hbf. De internationale trein vertrekt dagelijks meermaals vanaf Amsterdam Centraal en diverse andere stations in Nederland.

Reis ook duurzaam, comfortabel en snel met de trein naar Heidelberg. Treinkaartjes naar Heidelberg Hbf hoeven daarbij ook helemaal niet duur te zijn. Kijk minimaal 1 tot 2 maanden voor vertrek en boek tickets al voor 38 euro per enkele reis. Wist je dat kinderen t/m 14 jaar onder begeleiding gratis meereizen in de trein naar Duitsland?

Treinkaartje Heidelberg

Trein naar Heidelberg vanuit Nederland

Een mooi gebied in Duitsland bezoeken? Ontdek Heidelberg! Wandelen, activiteiten, bezienswaardigheden en volledig ontspannen zorgen gegarandeerd voor een leuke tijd. Treintickets naar Heidelberg zijn per ICE International te koop vanaf 38 euro bij aanbieders als NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-europe.

Met een reistijd van 5.57 uur reis je per ICE International van Amsterdam Centraal naar Heidelberg Hbf. Overige tussenstops in Nederland zijn Utrecht en Arnhem. Vervolgens rijdt de trein naar Duitsland en stopt deze op verschillende stations onderweg naar Mannheim, namelijk Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en München. Op Mannheim Hbf dien je over te stappen op de directe trein naar Heidelberg.

ICE International naar Heidelberg

Vanuit Nederland is er één logische en snelle route en die verloopt per ICE International. Heidelberg ligt namelijk op de route van de ICE International door Duitsland. Na de overstap op station Mannheim Hbf hoef je nog maar 14 minuten te reizen per regionale trein naar Heidelberg hbf.

In de ICE International geniet je onderweg van luxe faciliteiten, zoals service, een bistrorijtuig, comfortabele stoelen en wandelgangen om te bewegen tijdens de reis. Leuk om te doen is het panoramarijtuig bezoeken wat zich aan de voorkant van de trein bevindt. Hier kan je meekijken met de machinist, wat leuke beelden kan opleveren.

Treinticket Heidelberg

Fiets meenemen in trein Duitsland

Voor treinen van ICE International zijn aparte regels opgesteld. Daarbij dien je een speciaal fietsticket te bestellen bij de ticketaanbieder. Vraag naar de mogelijkheden, want het is niet mogelijk om volledige fietsen mee te nemen in treinen van ICE International. Deze dienen gedeeltelijk te worden gedemonteerd om aan bepaalde afmetingen te voldoen.

In alle regionale treinen in Duitsland mag je verder de fiets gewoon meenemen zonder reservering. Een groot aantal treinen beschikt zelfs over een gelijkvloerse instap. Dit zou dus geen problemen moeten opleveren.

Wat te doen in Heidelberg?

Heidelberg is een kleine, maar bruisende bestemming. Leuke winkelstraten, de universiteit, het kasteel op de berg en rivier de Neckar inclusief historische brug dien je zeker te bezichtigen bij een bezoekje aan deze bestemming.

Leuk om te doen in Heidelberg is een boswandeling op de top van de Königstuhl. Laat je op de top betoveren door de onbelemmerde vergezichten en kom helemaal tot rust in de pure natuur. Ook een rondvaart over rivier de Neckar is een absolute aanrader. Tijd genoeg? Dan raden wij beide activiteiten aan.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!