Trein naar Heidelberg

  • ☑️ Trein naar Heidelberg (Heidelberg Hbf) vanaf 38 euro
  • ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Heidelberg 04:36 uur
  • ☑️ 6 verbindingen vanuit Nederland
  • ☑️ ICE International en regionale trein
  • ☑️ 1 overstap op Mannheim Hbf voor directe trein naar Heidelberg.
  • ☑️ Treintickets: Omio en Deutsche Bahn
  • ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com


Wil je op vakantie of een weekendje weg? Reis dan eens met de trein naar Heidelberg Hbf in Duitsland. Dagelijks zijn er per ICE International meer dan 6 verbindingen vanuit Nederland. Je reist het eerste gedeelte per ICE International naar Mannheim Hbf. Op station Mannheim stap je over op de directe regionale trein (s-bahn) naar Heidelberg Hbf. De internationale trein vertrekt dagelijks meermaals vanaf Amsterdam Centraal en diverse andere stations in Nederland.

Reis ook duurzaam, comfortabel en snel met de trein naar Heidelberg. Treinkaartjes naar Heidelberg Hbf hoeven daarbij ook helemaal niet duur te zijn. Kijk minimaal 1 tot 2 maanden voor vertrek en boek tickets al voor 38 euro per enkele reis. Wist je dat kinderen t/m 14 jaar onder begeleiding gratis meereizen in de trein naar Duitsland?

Treinkaartje Heidelberg

Trein naar Heidelberg vanuit Nederland

Een mooi gebied in Duitsland bezoeken? Ontdek Heidelberg! Wandelen, activiteiten, bezienswaardigheden en volledig ontspannen zorgen gegarandeerd voor een leuke tijd. Treintickets naar Heidelberg zijn per ICE International te koop vanaf 38 euro bij aanbieders als NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-europe.

Met een reistijd van 5.57 uur reis je per ICE International van Amsterdam Centraal naar Heidelberg Hbf. Overige tussenstops in Nederland zijn Utrecht en Arnhem. Vervolgens rijdt de trein naar Duitsland en stopt deze op verschillende stations onderweg naar Mannheim, namelijk Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en München. Op Mannheim Hbf dien je over te stappen op de directe trein naar Heidelberg.

ICE International naar Heidelberg

Vanuit Nederland is er één logische en snelle route en die verloopt per ICE International. Heidelberg ligt namelijk op de route van de ICE International door Duitsland. Na de overstap op station Mannheim Hbf hoef je nog maar 14 minuten te reizen per regionale trein naar Heidelberg hbf.

In de ICE International geniet je onderweg van luxe faciliteiten, zoals service, een bistrorijtuig, comfortabele stoelen en wandelgangen om te bewegen tijdens de reis. Leuk om te doen is het panoramarijtuig bezoeken wat zich aan de voorkant van de trein bevindt. Hier kan je meekijken met de machinist, wat leuke beelden kan opleveren.

Treinticket Heidelberg

Fiets meenemen in trein Duitsland

Voor treinen van ICE International zijn aparte regels opgesteld. Daarbij dien je een speciaal fietsticket te bestellen bij de ticketaanbieder. Vraag naar de mogelijkheden, want het is niet mogelijk om volledige fietsen mee te nemen in treinen van ICE International. Deze dienen gedeeltelijk te worden gedemonteerd om aan bepaalde afmetingen te voldoen.

In alle regionale treinen in Duitsland mag je verder de fiets gewoon meenemen zonder reservering. Een groot aantal treinen beschikt zelfs over een gelijkvloerse instap. Dit zou dus geen problemen moeten opleveren.

Wat te doen in Heidelberg?

Heidelberg is een kleine, maar bruisende bestemming. Leuke winkelstraten, de universiteit, het kasteel op de berg en rivier de Neckar inclusief historische brug dien je zeker te bezichtigen bij een bezoekje aan deze bestemming.

Leuk om te doen in Heidelberg is een boswandeling op de top van de Königstuhl. Laat je op de top betoveren door de onbelemmerde vergezichten en kom helemaal tot rust in de pure natuur. Ook een rondvaart over rivier de Neckar is een absolute aanrader. Tijd genoeg? Dan raden wij beide activiteiten aan.

FAQ: Trein Heidelberg

Wat is de prijs van een treinkaartje naar Heidelberg?

Treintickets naar Heidelberg zijn vanaf 38 euro (2e klas) en 60 (1e klas) per enkele reis verkrijgbaar.

Wat is de reistijd per trein naar Heidelberg?

Vanaf Amsterdam CS reis je per trein naar Heidelberg met een reistijd van 4:36 uur.

Hoe bestel ik goedkope treinkaartjes naar Heidelberg?

Tickets zijn online verkrijgbaar bij diverse aanbieders. Dagelijks zoeken wij voor jou naar de voordeligste. Treintickets naar Heidelberg boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek met vroegboekkorting.

Met welke trein naar Heidelberg?

Er vertrekken dagelijks 5 tot 6 treinen van ICE International naar Mannheim Hbf. Hier stap je over op de directe trein naar Heidelberg.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest