Trein naar Heidelberg

  • ☑️ Trein naar Heidelberg (Heidelberg Hbf) vanaf 38 euro
  • ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Heidelberg 04:36 uur
  • ☑️ 6 verbindingen vanuit Nederland
  • ☑️ ICE International en regionale trein
  • ☑️ 1 overstap op Mannheim Hbf voor directe trein naar Heidelberg.
  • ☑️ Treintickets: TheTrainLine en Deutsche Bahn
  • ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com


Wil je op vakantie of een weekendje weg? Reis dan eens met de trein naar Heidelberg Hbf in Duitsland. Dagelijks zijn er per ICE International meer dan 6 verbindingen vanuit Nederland. Je reist het eerste gedeelte per ICE International naar Mannheim Hbf. Op station Mannheim stap je over op de directe regionale trein (s-bahn) naar Heidelberg Hbf. De internationale trein vertrekt dagelijks meermaals vanaf Amsterdam Centraal en diverse andere stations in Nederland.

Reis ook duurzaam, comfortabel en snel met de trein naar Heidelberg. Treinkaartjes naar Heidelberg Hbf hoeven daarbij ook helemaal niet duur te zijn. Kijk minimaal 1 tot 2 maanden voor vertrek en boek tickets al voor 38 euro per enkele reis. Wist je dat kinderen t/m 14 jaar onder begeleiding gratis meereizen in de trein naar Duitsland?

Treinkaartje Heidelberg

Trein naar Heidelberg vanuit Nederland

Een mooi gebied in Duitsland bezoeken? Ontdek Heidelberg! Wandelen, activiteiten, bezienswaardigheden en volledig ontspannen zorgen gegarandeerd voor een leuke tijd. Treintickets naar Heidelberg zijn per ICE International te koop vanaf 38 euro bij aanbieders als NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-europe.

Met een reistijd van 5.57 uur reis je per ICE International van Amsterdam Centraal naar Heidelberg Hbf. Overige tussenstops in Nederland zijn Utrecht en Arnhem. Vervolgens rijdt de trein naar Duitsland en stopt deze op verschillende stations onderweg naar Mannheim, namelijk Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en München. Op Mannheim Hbf dien je over te stappen op de directe trein naar Heidelberg.

ICE International naar Heidelberg

Vanuit Nederland is er één logische en snelle route en die verloopt per ICE International. Heidelberg ligt namelijk op de route van de ICE International door Duitsland. Na de overstap op station Mannheim Hbf hoef je nog maar 14 minuten te reizen per regionale trein naar Heidelberg hbf.

In de ICE International geniet je onderweg van luxe faciliteiten, zoals service, een bistrorijtuig, comfortabele stoelen en wandelgangen om te bewegen tijdens de reis. Leuk om te doen is het panoramarijtuig bezoeken wat zich aan de voorkant van de trein bevindt. Hier kan je meekijken met de machinist, wat leuke beelden kan opleveren.

Treinticket Heidelberg

Fiets meenemen in trein Duitsland

Voor treinen van ICE International zijn aparte regels opgesteld. Daarbij dien je een speciaal fietsticket te bestellen bij de ticketaanbieder. Vraag naar de mogelijkheden, want het is niet mogelijk om volledige fietsen mee te nemen in treinen van ICE International. Deze dienen gedeeltelijk te worden gedemonteerd om aan bepaalde afmetingen te voldoen.

In alle regionale treinen in Duitsland mag je verder de fiets gewoon meenemen zonder reservering. Een groot aantal treinen beschikt zelfs over een gelijkvloerse instap. Dit zou dus geen problemen moeten opleveren.

Wat te doen in Heidelberg?

Heidelberg is een kleine, maar bruisende bestemming. Leuke winkelstraten, de universiteit, het kasteel op de berg en rivier de Neckar inclusief historische brug dien je zeker te bezichtigen bij een bezoekje aan deze bestemming.

Leuk om te doen in Heidelberg is een boswandeling op de top van de Königstuhl. Laat je op de top betoveren door de onbelemmerde vergezichten en kom helemaal tot rust in de pure natuur. Ook een rondvaart over rivier de Neckar is een absolute aanrader. Tijd genoeg? Dan raden wij beide activiteiten aan.

FAQ: Trein Heidelberg

Wat is de prijs van een treinkaartje naar Heidelberg?

Treintickets naar Heidelberg zijn vanaf 38 euro (2e klas) en 60 (1e klas) per enkele reis verkrijgbaar.

Wat is de reistijd per trein naar Heidelberg?

Vanaf Amsterdam CS reis je per trein naar Heidelberg met een reistijd van 4:36 uur.

Hoe bestel ik goedkope treinkaartjes naar Heidelberg?

Tickets zijn online verkrijgbaar bij diverse aanbieders. Dagelijks zoeken wij voor jou naar de voordeligste. Treintickets naar Heidelberg boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek met vroegboekkorting.

Met welke trein naar Heidelberg?

Er vertrekken dagelijks 5 tot 6 treinen van ICE International naar Mannheim Hbf. Hier stap je over op de directe trein naar Heidelberg.

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders