Trein naar Oktoberfest in München

Bezoek het Oktoberfest in München met de trein. Het is ’s werelds grootste bierfestival en één
van de meest iconische evenementen van Duitsland. Het festival begint eind september en duurt tot het eerste weekend van oktober. Wanneer je van bier, traditionele feesten en levendige sferen houdt, is het Oktoberfest een geweldige ervaring. Het is echter ook erg druk, dus je moet bereid zijn om grote menigten te trotseren.

Het Oktoberfest in München is uitstekend per trein bereikbaar. Zo vertrekt er elke avond een ÖBB Nightjet nachttrein met een rechtstreekse verbinding naar München, waarbij je in de vroege ochtenduren arriveert en de dag kan beginnen. Ook vertrekken er meerdere treinen van ICE International, waarmee je met een overstap op station Keulen of Frankfurt naar München reist.

Goedkope treinkaartjes naar München bestel je in enkele minuten online vanaf 39 euro (2e klas) en 59 euro (1e klas). De voordelige kaartjes zijn vaak 1 tot 2 maanden voor vertrek nog verkrijgbaar, maar zijn beperkt verkrijgbaar. Daarna zal de prijs van een treinkaartje naar München stijgen en worden de laatste zitplaatsen vergeven.

Trein Oktoberfest Munchen

Wat is het Oktoberfest in München?

Het Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld en kenmerkt zich door bier, muziek, tradities, eten, attracties en een ongelofelijk gezellige sfeer.

  1. Bier: Het Oktoberfest draait voornamelijk om bier. De deelnemende brouwerijen serveren hun eigen speciale festbieren, en er zijn enorme biertenten waar bezoekers van over de hele wereld kunnen genieten van Duits bier.
  2. Traditie: Het Oktoberfest is doordrenkt van traditie. Deelnemers dragen vaak traditionele Beierse kleding, zoals lederhosen voor mannen en dirndls voor vrouwen. Er zijn ook traditionele muziekbands die live muziek spelen, wat zorgt voor een feestelijke sfeer.
  3. Eten: Naast bier biedt het festival een scala aan heerlijk eten. Denk aan pretzels, bratwurst, schnitzels, en meer. Het is een geweldige plek om de Duitse keuken te proeven.
  4. Attracties: Het Oktoberfest heeft ook een kermisgedeelte met attracties zoals reuzenraden, achtbanen en gokspellen. Dit maakt het festival geschikt voor gezinnen en mensen van alle leeftijden.
  5. Feestelijke sfeer: De sfeer op het Oktoberfest is levendig en vrolijk. Deelnemers zingen, dansen en heffen hun bierpullen op terwijl ze proosten op vriendschap.

Biergartens: de leukste die je zeker moet bezoeken!

Tijdens het Oktoberfest in München zijn er tal van biergartens en biertuinen waar je kunt genieten van traditioneel Duits bier en gerechten. Tijdens het Oktoberfest kunnen deze biergartens behoorlijk druk zijn, dus het is een goed idee om vroeg te gaan of van tevoren te reserveren als dat mogelijk is. Het is een geweldige manier om de sfeer van het festival te ervaren en te genieten van de Beierse gastvrijheid.

  1. Augustiner-Keller: Dit is een van de oudste en meest traditionele biergartens in München. Ze serveren heerlijke bieren van de Augustiner-brouwerij en Beierse gerechten.
  2. Hofbräukeller: Deze biergarten biedt een gezellige sfeer en heerlijk Hofbräu-bier. Het is een geweldige plek om te genieten van Beierse lekkernijen.
  3. Löwenbräukeller: Een andere iconische biergarten in München. Hier kun je genieten van Löwenbräu-bier en klassieke Beierse gerechten.
  4. Paulaner am Nockherberg: Deze biergarten bevindt zich in de buurt van de Nockherberg en biedt heerlijk Paulaner-bier en Beierse specialiteiten.
  5. Chinesischer Turm: Deze biergarten staat bekend om zijn prachtige omgeving in de Engelse Tuin van München. Je kunt hier genieten van traditionele Duitse bieren en gerechten onder de schaduw van de Chinese toren.
  6. Seehaus im Englischen Garten: Gelegen aan het meer in de Engelse Tuin, biedt deze biergarten een ontspannen sfeer en uitzicht op het water. Ideaal om te genieten van bier en pretzels.
  7. Aumeister: Deze biergarten ligt in het noordelijke deel van de Engelse Tuin en is een favoriete plek voor lokale bezoekers. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van traditionele Beierse gerechten.
  8. Andechser am Dom: Deze biergarten ligt dicht bij de Frauenkirche en serveert bieren van de Andechs-brouwerij. Ze hebben een uitgebreide bierselectie en lekker eten.

Citytrip Munchen Trein

Leuke hotels nabij het treinstation in München

Een hotel op loopafstand van het treinstation in München is handig, zodat je direct de koffers kan afgeven en jouw bezoek aan het Oktoberfest in München direct kan beginnen. Daarbij ben je ook op de terugreis niet afhankelijk van vervoer als taxi’s of Openbaar Vervoer. Daarom zijn hier enkele leuke hotels in de buurt van München Haubtbahnhof.

  1. Eden Hotel Wolff: Dit historische hotel ligt direct tegenover het treinstation en biedt luxe accommodaties. Het is gunstig gelegen voor zowel zakenreizigers als toeristen.
  2. Sofitel Munich Bayerpost: Een ander luxe hotel op korte loopafstand van het treinstation. Het biedt moderne voorzieningen en een stijlvolle ambiance.
  3. Eurostars Book Hotel: Dit eigentijdse hotel ligt ook op loopafstand van het station en biedt comfortabele kamers en een modern design.
  4. Le Méridien München: Een chic hotel met een eigentijdse uitstraling, dicht bij zowel het station als bezienswaardigheden in de stad.
  5. Hotel Excelsior: Dit hotel biedt een klassieke stijl en comfortabele kamers. Het ligt op korte loopafstand van München Hauptbahnhof.
  6. InterCityHotel München: Ideaal voor reizigers, want dit hotel bevindt zich direct boven het treinstation en biedt gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer.
  7. Platzl Hotel: Gelegen in de buurt van het Marienplatz en op loopafstand van het station. Dit hotel biedt een traditionele Beierse sfeer.
  8. Ruby Lilly Hotel Munich: Een modern boetiekhotel met een eigentijdse inrichting en levendige gemeenschappelijke ruimtes.
  9. Meininger Hotel Munich City Center: Een betaalbaar hotel met schone en eenvoudige kamers, op korte loopafstand van het treinstation.
  10. VI VADI HOTEL downtown munich: Dit hotel biedt comfortabele accommodaties en ligt op loopafstand van het station en de bezienswaardigheden.

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest