Trein en Winkelen in Duitsland

Alle winkels in Nederland al gehad of wil je gewoon eens shoppen in een andere omgeving? Ga met de trein winkelen in Duitsland! In Duitsland vind je andere winkels met een ander assortiment en ben je er echt even tussenuit, maar welke steden zijn nou leuk? Welke zijn goed bereikbaar met de trein? Wij hebben er in ieder geval 5 voor jou geselecteerd.

Met de trein winkelen in Duitsland?

Vanuit Nederland vertrekken er elke dag meer dan tien internationale en regionale treinen over de grens. Dit is niet alleen een zeer duurzame manier van reizen, maar tevens comfortabel, snel en voordelig. Shoppen? Ga met de trein winkelen in Duitsland en laat je inspireren door één van de onderstaande bestemmingen.

Munster

Münster: winkelparadijs voor jong en oud

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natur & Architektur (@mein_muenster) op

Ga een dagje winkelen in Münster! Een prachtige en veelzijdige stad in Duitsland met leuke boetiekjes, lange winkelstraten en gezellige terrasjes. De authentieke sfeer en karakteristieke straatjes maken dit een ontspannen uitje. Je vind in Münster grote merken, maar ook lokale specialiteiten en mode merken. De winkels zijn op loopafstand van het station, wat jouw dagje winkelen met de trein in Duitsland extra comfortabel maakt.

Winkelstraten in Münster:

  • Prinzipalmarkt
  • Salzstraße
  • Ludgeriviertel
  • Stubengasse en Hansecarré
  • Rothenburg
  • Kiepenkerlviertel
  • Kuhviertel
  • Alter Fischmarkt
  • Hörsterstraße
  • Bahnhofsviertel

De openingstijden van winkels in Münster zijn van 09:00 t/m 19:00 uur. Grote merken zijn zelfs tot 20:00 uur geopend. Natuurlijk kan je aan het eind van de dag even lekker dineren en aan de terugreis beginnen. Een treinkaartje naar Münster is verkrijgbaar vanaf 20 euro bij NS International, Deutsche Bahn, TheTrainLine en B-Europe.

Nordhorn: Venetie van Duitsland

Het knusse Nordhorn is misschien wel het Venetië van Duitsland. Niet alleen kan je hier onbeperkt winkelen in het gezellige en warme stadshart, maar combineer je een bezoek aan Nordhorn natuurlijk met een tocht over de Vecht en Vechtsee. Dit kan met rondvaart mogelijkheden, fluisterboten en kano’s. Zo is jouw uitje meer dan alleen een dagje shoppen en ben je echt even weg.

Natuurlijk ga je met de trein winkelen in Duitsland. Voor de reis naar Nordhorn stap je op de IC Berlijn naar Bad Bentheim, waarna je overstapt op de directe trein naar Nordhorn. Treinkaartjes naar Nordhorn boek je al voor 20 euro (2e klas) per enkele reis. De totale reistijd van de treinreis bedraagt ongeveer 3,5 uur.

Osnabrück: winkelwalhalla met 500 winkels

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Philipp (@phil.photographiert) op

Een favoriete shopbestemming is natuurlijk Osnabrück. Wil je met de trein winkelen in Duitsland? Dan kan je hier eindeloos genieten. Met ongeveer 500 winkels in het stadshart is hier voor ieder wat wils. Kleine boetiekjes, grote merken en lokale speciaalzaken beschikken over de leukste producten in hun assortiment. Ontdek het zelf!

Reis met de trein naar Osnabrück vanaf 20 euro (2e klas) per enkele reis. Het centrum is vervolgens op loopafstand. Openingstijden van winkels in Osnabrück lopen van 10:00 tot 19:00 uur. De Kamppromenade is geopend tot 20:00 uur. Op koopzondagen zijn winkels in Osnabruck geopend van 13:00 tot 18:00 uur.

Lingen: winkelcentrum en speciaalzaken

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LOOKENTOR (@lookentor_lingen) op

Opzoek naar een typisch Duits en uniek stadje? Dan is Lingen zeker iets voor jou! Winkelen kan uitstekend in winkelcentrum  Lookentor. Verder tref je in het authentieke plaatsje meer dan 50 speciaalzaken voor o.a. schoenen, kleding, elektronica, fotografie en delicatessen.

Naar Lingen reis je natuurlijk met de trein. Hiervoor reis je eerst met de trein naar Rheine, waarna je overstapt op de directe trein naar Lingen. Met een reistijd van ongeveer 3 uur kom je aan op de bestemming.

Oberhausen: CentrO en pleinen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Centro Oberhausen (@centrooberhausen) op

Natuurlijk mogen we Oberhausen niet vergeten. Een stad met diverse pleinen bordevol met winkels en warenhuizen. Zowel grote merken als lokale ondernemers prijzen hier hun assortiment aan. Daarbij tref je in Oberhausen het populaire CentrO met meer dan 200 winkels (indoor).

Reis met de trein naar Oberhausen per ICE International. Een kaartje kost slechts 19 euro en is verkrijgbaar bij NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-Europe. Voordeligste tarief boek je 1 tot 6 maanden voor vertrek.

Boekingen

Treinkaartjes naar Buitenland in september 2021

Treinkaartjes naar Buitenland in september 2021

Het mag en kan weer! Reis met de trein door heel Europa voor een dagje shoppen, leuke stedentrip of complete vakantie. Een treinreis is duurzaam, voordelig en snel. Reden voor de Europese Unie om dit de komende jaren extra te stimuleren en reizigers te bewegen om...

Trein naar het buitenland in augustus 2021

Trein naar het buitenland in augustus 2021

Met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk is reizen met de trein naar het buitenland weer toegestaan in Europa. Dit geldt voor de landen met een 'geel' reisadvies. Denk aan leuke bestemmingen in België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk...

Trein naar Duitsland in juni 2021

Trein naar Duitsland in juni 2021

Het komt nu wel heel dichtbij, maar je wilt in deze periode natuurlijk niet te ver van huis. Dan is met de trein naar Duitsland een goed alternatief. Er zijn tal van prachtige bestemmingen te vinden, waarbij op onze reisblog al veel over schreven. Denk aan leuke...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders