ÖBB NightJet: duurzaam met de (nacht)trein naar Innsbruck

De nachttrein heeft sinds jaren zijn terugkeer gevonden op Nederlandse bodem. Hij vertrekt elke avond vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem, waarna je in de ochtend arriveert op één van de eindbestemmingen. Zo reis je met de nachttrein van ÖBB NightJet naar Wenen, München, Innsbruck, Basel en Zürich met een rechtstreekse verbinding. Ook duurzaam, snel en voordelig reizen? Ontdek de leukste bestemmingen op onze treinreis-blog.

Vandaag richten wij ons tot Innsbruck. Het is een leuke stad met een kleurrijk stadshart; de Altstad. Als hoofdstad van regio Tirol heeft Innsbruck veel te bieden, zoals imposante bergwanden, ruige rivieren en een sfeervol historisch centrum. De stad biedt plaats aan ruim 300 duizend inwoners, maar is tevens populair onder studenten en toeristen.

Lees meer: treinkaartje Innsbruck

Autotrein naar Innsbruck

Wat te doen in Innsbruck?

Ga je een paar dagen of hele week naar Innsbruck? Er is van alles te beleven, maar een aantal dingen moet je zeker hebben gezien. Hieronder in het kort een aantal van de activiteiten en bezienswaardigheden ter inspiratie voor jouw stedentrip of vakantie.

Altstad: het oude stadshart van is omringt door de magische bergwanden van Tirol. De kleurrijke huizen geven het historische centrum een authentiek en charmant karakter. Bezoek in het centrum musea als het Tiroler Landesmuseum Ferdinandeum of het Volkkunstmuseum. Ook het Glockenmuseum is zeker de moeite waard. Het museum heeft ooit de Oostenrijkse museumprijs gewonnen en leert je alles over de 400 jaar oude productie van klokken.

Wandelen: bij een bezoek aan Innsbruck mag een echte wandeling niet ontbreken. Het hart van natuurliefhebbers zal zeker harder gaan kloppen bij het zien van de wandelkaart. Eindeloze wandelingen met frisse lucht en spectaculaire vergezichten. Met de vele bergtoppen is er voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar voldoende afwisseling. Bekende bergtoppen in regio Innsbruck zijn natuurlijk Sellrain, St. Sigmund im Sellrain en Gries in Sellrain.

Innsbruck Panorama: iets wat je zeker niet mag missen is het prachtige uitzicht van de Hungerburg-kabelbaan. Hiermee reis je naar de hoger gelegen wijk Hungerburg vanuit het centrum van Innsbruck. Vervolgens geniet je van een adembenemend uitzicht over Innsbruck, de vallei en de Italiaanse grens.

Hoogste dierentuin van Europa: naast alle standaard activiteiten vind je de hoogste dierentuin van Europa in Innsbruck. Gelegen op een hoogte van 727 meter tref je de Alpenzoo met ruim 100 verschillende diersoorten. Een must-see is ook zeker het grootste zoetwateraquarium ter wereld inclusief vissoorten uit de lokale regio.

Reis met de (nacht)trein naar Innsbruck

Momenteel kan je met de rechtstreekse (nacht)trein met diverse faciliteiten aan boord. Denk aan een restaurant, slaapplaatsen, toiletten en zelfs speciale privérijtuigen met badkamer. Voor de treinreis zijn 3 type reisklasse beschikbaar, namelijk zit-, lig- en slaapplaatsen. De verschillende opties zijn online boekbaar tegen betaalbare tarieven v.a. 30 euro per persoon.

Tickets zoeken

Tarieven nachttrein Innsbruck

  • Zitplaats vanaf 29,90 tot 109 euro
  • Ligplaats vanaf 59,90 tot 139 euro
  • Slaapplaats vanaf 89,90 tot 169 euro
Inspiratie: Reis met de trein naar Duitsland

Inspiratie: Reis met de trein naar Duitsland

Het barst van de leuke bestemmingen in Duitsland voor zowel een lange vakantie als korte stedentrip. Met meer dan 1800 bestemmingen is er keuze genoeg. Ontdek het zelf! Voor treintickets naar Duitsland kijk je altijd even op onze website. Natuurlijk hebben we alvast...

Goedkope treinkaartjes: trein naar kerstmarkt in Duitsland

Goedkope treinkaartjes: trein naar kerstmarkt in Duitsland

De dagen worden korter en kerst komt langzaam dichterbij. Tijd om een kerstmarkt in Duitsland met de trein te bezoeken! Ook dit jaar vind je weer diverse kerstmarkten in Duitse steden als Aken, Berlijn, Düsseldorf, Hamburg, Keulen, Oberhausen en Münster. Natuurlijk...

ÖBB NightJet: reis met (nacht)trein naar München

ÖBB NightJet: reis met (nacht)trein naar München

Benieuwd naar een verbinding per nacht- of slaaptrein naar München? De ÖBB Nightjet is terug en vertrekt elke dag vanaf 3 stations in Nederland, namelijk: Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Naast een rechtstreekse verbinding met München reist de slaaptrein door naar...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders