NS Wandeling Groene Wissel Castricum

Een van de meest populaire wandelroutes van Nederland is NS Wandeling de Groene Wissel Castricum. De NS wandeling begint op station Castricum, waarbij een afstand van 19 kilometer moet worden afgelegd. Na een prachtige wandeling door duinen, bosgebieden en meertjes komt u weer terug bij station Castricum. Aan een NS dagretour heeft u genoeg voor NS Wandeling Groene Wissel Castricum.

Groene Wissel Castricum (NS Wandeling)

  • Afstand: 19 kilometer
  • Startstation: Castricum
  • Beeldmateriaal: NLwandel.nl

Vanaf station Castricum wandelt u naar Egmond aan Zee en weer terug. Allereerst loopt u aan de rand van Castricum door semi stedelijk gebied en komt u aan in bosrijke stukken. Later komen er steeds grotere stukken zand en wandelt u langs water en prachtige duingebieden. Via de duinen loopt u uiteindelijk langs naar de kustlijn van Nederland, waar u enkele kilometers langs zee naar beneden wandelt.

Het laatste stuk wandelt u opnieuw door de duinen langs verschillende meertjes omgeven met prachtige natuur en vogels. Het laatste stuk loopt u over een klinkerweg naar station Castricum en kunt u met de trein weer retour.

Hoogtepunten Groene Wissel Castricum

  • Bosrijk gebied
  • Duinen
  • Kustlijn
  • Waterinlaat
  • Noorderveld
  • Aalsgolver nesten
  • Schotse Hooglanders

Goedkoop treinkaartje voor wandelaars

Bekijk de lopende kortingsacties en ontdek het goedkoopste treinkaartje. U kunt natuurlijk ook de lopende acties vergelijken en kijken wat voor u de voordeligste reisoptie is. Zo zijn er regelmatig treinkaartjes met korting verkrijgbaar, zoals een NS Dagretour, NS Dagkaart of Enkele Reis.

Routebeschrijving Groene Wissel Castricum

Download de routebeschrijving van de rondwandeling Groene Wissel Castricum via de onderstaande link, zodat u goed voorbereid bent voor deze NS wandeling.

Download


Bekijk alle NS Wandelingen

Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

We kunnen allemaal niet wachten om weer op reis te gaan. Natuurlijk kies je dan wel voor een duurzaam vervoersmiddel, zoals de trein! Met de trein reis ja namelijk duurzaam en stoot je tot wel 10x minder Co2 uit. Reis daarom met de trein door Europa en reis bewust....

Met trein naar Disneyland Parijs

Een leuk uitstapje of weekendje weg plannen? Reis met de trein naar Disneyland Parijs. Er rijden dagelijks directe verbindingen per Thalys vanaf Amsterdam en Rotterdam naar station Marne-la-Vallée/Chessy. Dagelijks vertrekken er twee rechtstreekse treinen van Thalys...

Trein naar vliegveld in België

Ben je een reis aan het plannen en opzoek naar voordelige of soepele aansluitingen voor jouw vliegreis? Het vliegveld in Duitsland of België kan oplossing bieden. Zo zijn kaartjes soms goedkoper en verbindingen of aansluitingen beter. Duizenden Nederlanders reizen...