NS Wandeling Baarnse Bossen (De Vuursche)

Wandelen

Binnenkort een dagje wandelen? Kijk dan eens naar NS Wandeling Baarnse Bossen (De Vuursche). Van oudsher is De Vuursche een uitgestrekt heidegebied. Later werd dit omgebouwd tot buitenverblijven, tuinen en parkbossen, waardoor diversiteit ontstond in het oorspronkelijke heidegebied. Je start de route van 9 of 13 kilometer op station Baarn en vertrekt weer vanaf station Hollandse Rading. Heb je nog een treinkaartje nodig voor deze NS wandeling? Kijk dan even tussen de aanbiedingen voor een NS dagkaart, dagretour of treinkaartje enkele reis.

NS Wandeling Baarnse Bossen

De NS wandeling Baarnse Bossen vangt aan bij het station van Baarn. Hier loop je al vrij snel het Baarnse Bos in. In het bos tref je eeuwenoude eiken en beukenbomen. Langs de grote vijver volg je de route naar Paleis Soestdijk. Leuk is natuurlijk om de bijgeleverde informatie van de wandelroute te lezen, zoals de informatie over Paleis Soestdijk. In 1674 kocht stadhouder Willem III een buitenverblijf dat hij later heeft verbouwd tot een jachtslot. Tegenwoordig heet ditzelfde gebouw Paleis Soestdijk.

Vanaf Paleis Soestdijk kom je binnen 650 meter heidegebied De Stulp tegen. Heide, stuifzand en vennengebieden wisselen elkaar af. Als je mazzel hebt zie je hier de witte Charolais-runderen die zijn uitgezet door Staatsbosbeheer.

Vervolgens kom je aan bij bosgebied Lage Vuursche. Een uitgestrekt heidegebied tussen Hilversum, Baarn en Soest met maar liefst 63 soorten broedvogels. Uiteindelijk mond het bos uit in het Maartendijkse Bos met de meest westelijke dassenpopulatie van Nederland. Met een beetje geluk zie je een das op wormenjacht of met materialen voor zijn burcht in de mond.

Deze gevarieerde bossenwandeling eindigt uiteindelijk in De Rading. De Hollandse Rading vormt de grens tussen de provincie Utrecht en Holland en bestaat uit een hekwerk en verharde weg. NS Wandeling Baarnse Bossen eindigt op station Hollandsche Rading waar je aan de terugreis kan beginnen.

Wandeling van 9 kilometer

Is 13 kilometer net iets te lang en zou je de route willen inkorten? Na ongeveer 9 kilometer kan je in Lage Vuursche op de bus stappen bij bushalte “Dorp”. Hier kan je kiezen voor buslijn 59 naar station Hilversum, Den Dolder of Zeist. De bus komt op maandag tot en met zaterdag 1 keer per uur.  Op zondag dien je daarom gebruik te maken van de Regiotaxi via telefoonnummer: 0900-112 24 45. Er wordt aangeraden om 1 uur van tevoren te reserveren (prijs is ongeveer € 6,50).

De wandeling downloaden? Ga naar: NS.nl

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!