Goedkope treinkaartjes: kerstmarkten en corona (december 2021)

We willen er allemaal even tussenuit, maar kan het wel en wat zijn leuke bestemmingen dit najaar? Het liefst blijf je dicht bij huis en daarom hebben wij een aantal kerstmarkten in Duitsland voor je opgezocht. Het ideale uitje om toch even de kerstsfeer te mogen proeven. De kerstmarkt bezoeken? Dan zijn er strenge regels van toepassing m.b.t. het Coronavirus. Lees hier alles over.

De verschillende Duitse deelstaten mogen zelf kiezen of het 2G of 3G beleid van kracht is. Daarom hebben wij per kerstmarkt het beleid voor de komende periode opgezocht. Controleer voor vertrek de huidige maatregelen, aangezien regels in deze periode snel wijzigen. Natuurlijk reis je zoals gewoonlijk zonder problemen met de trein naar Duitsland.

Lees ook: de blog van Goedkoop-treinkaartje.nl

Trein Keulen

Kerstmarkten in Duitsland en Corona

Trein en kerstmarkt naar Oberhausen

Vanaf 11 november is de kerstmarkt in Oberhausen al geopend. Een treinticket naar Oberhausen boek je al voor 20 euro (2e klas) en 39 euro (1e klas), waarbij je met een reistijd van 1.50 uur van Amsterdam naar Oberhausen reist. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen is het 2G-systeem ingevoerd voor onder meer kerstmarkten en horeca. Houdt hier dus rekening mee bij een bezoek aan de kerstmarkt in Oberhausen.

Trein en kerstmarkt naar Duisburg

Reis met de trein naar de kerstmarkt in Duisburg. Voor 20 euro boek je een treinticket naar Duisburg en reis je met een reistijd van 1.57 uur per trein naar het centrum, waarna de kerstmarkt op loopafstand is. De markt is sinds 11 november geopend met bijbehorende beperkignen. Op de kerstmarkt in Duisburg geldt het 2G-systeem al, waarbij alleen bezoekers welkom zijn die volledig zijn gevaccineerd of recent zijn hersteld van corona. Ook geldt in de binnenstad een mondkapjesplicht.

Trein en kerstmarkt naar Düsseldorf

Op slechts 2.11 uur van Amsterdam vind je de kerstmarkt in Düsseldorf. Een sfeervol stadshart met honderden kraampjes breng je hier volop in de kerstsferen inclusief talloze warenhuizen. De kerstmarkt in Düsseldorf is sinds 18 november geopend en uitstekend bereikbaar met de internationale trein. De ICE International kent namelijk een directe verbinding vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Ook hier geldt 2G. Gecontroleerde bezoekers ontvangen een polsbandje, zodat ze niet bij ieder kraampje hun coronabewijs hoeven te laten zien. Ook wordt hun aangeraden om een medisch mondkapje te dragen.

Trein en kerstmarkt naar Dortmund

Voor 20 euro boek je een treinkaartje naar Dortmund en reis je met de trein naar de kerstmarkt in Dortmund. Met een reistijd van 2.47 uur kom je aan in het centrum en kan het bezoek aan de kerstmarkt direct beginnen. De markt is geopend vanaf 18 november en kent een 2G-systeem inclusief polsbandje. In wachtrijen op de markt is het dragen van een mondkapje verplicht.

Trein en kerstmarkt naar Aken

Ook de kerstmarkt in Aken is geopend (vanaf 19 november). Ook hier geldt een 2G beleid en is het dragen van een mondkapje in wachtrijen verplicht. Om een QR-code niet steeds te hoeven tonen is ook hier een polsbandje ingevoerd. Een treinticket naar Aken boek je vanaf 29 euro met een reistijd van 3.05 uur vanaf Amsterdam Centraal.

Trein en kerstmarkt naar Münster

Sinds 22 november is de kerstmarkt in Münster weer geopend. Naar Münster met de trein? Dan reis je per IC Berlijn vanaf diverse stations in Nederland voor slechts 20 euro met een reistijd van slechts 2.53 uur. Ook hier geldt een 2G-beleid en krijg je het advies voor het dragen van een mondkapje.

Trein en kerstmarkt naar Keulen

Natuurlijk is ook in Keulen de kerstmarkt geopend (sinds 22 november). Het is misschien wel de gezelligste en grootste kerstmarkt en de reusachtige Dom van Keulen maakt het plaatje compleet. Reis met de trein naar Keulen voor 20 euro met een reistijd van slechts 2.38 uur.

Ook Keulen hanteert een 2G-systeem, waarbij het dragen van een medisch mondkapje wordt geadviseerd.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Citytrip Berlijn & trein in lente 2024

Citytrip Berlijn & trein in lente 2024

Berlijn, de bruisende hoofdstad van Duitsland, trekt reizigers aan met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en moderne flair. Voor een onvergetelijke citytrip biedt Berlijn een overvloed aan wandeltochten, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en winkelstraten....

Citytrip Londen per trein plannen?

Londen, een stad doordrenkt van geschiedenis en bruisende energie, is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke citytrip. Met iconische bezienswaardigheden, diverse culinaire hoogstandjes en trendy winkelstraten biedt Londen voor elk wat wils. In deze gids...

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Parijs, de stad van liefde en licht, blijft een onweerstaanbare bestemming voor reizigers over de hele wereld. Met zijn iconische bezienswaardigheden, gastronomische hoogstandjes en elegante boetieks biedt Parijs een onvergetelijke citytrip. In deze gids nemen we je...

Pin It on Pinterest