Goedkope treinkaartjes: kerstmarkten en corona (december 2021)

We willen er allemaal even tussenuit, maar kan het wel en wat zijn leuke bestemmingen dit najaar? Het liefst blijf je dicht bij huis en daarom hebben wij een aantal kerstmarkten in Duitsland voor je opgezocht. Het ideale uitje om toch even de kerstsfeer te mogen proeven. De kerstmarkt bezoeken? Dan zijn er strenge regels van toepassing m.b.t. het Coronavirus. Lees hier alles over.

De verschillende Duitse deelstaten mogen zelf kiezen of het 2G of 3G beleid van kracht is. Daarom hebben wij per kerstmarkt het beleid voor de komende periode opgezocht. Controleer voor vertrek de huidige maatregelen, aangezien regels in deze periode snel wijzigen. Natuurlijk reis je zoals gewoonlijk zonder problemen met de trein naar Duitsland.

Lees ook: de blog van Goedkoop-treinkaartje.nl

Trein Keulen

Kerstmarkten in Duitsland en Corona

Trein en kerstmarkt naar Oberhausen

Vanaf 11 november is de kerstmarkt in Oberhausen al geopend. Een treinticket naar Oberhausen boek je al voor 20 euro (2e klas) en 39 euro (1e klas), waarbij je met een reistijd van 1.50 uur van Amsterdam naar Oberhausen reist. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen is het 2G-systeem ingevoerd voor onder meer kerstmarkten en horeca. Houdt hier dus rekening mee bij een bezoek aan de kerstmarkt in Oberhausen.

Trein en kerstmarkt naar Duisburg

Reis met de trein naar de kerstmarkt in Duisburg. Voor 20 euro boek je een treinticket naar Duisburg en reis je met een reistijd van 1.57 uur per trein naar het centrum, waarna de kerstmarkt op loopafstand is. De markt is sinds 11 november geopend met bijbehorende beperkignen. Op de kerstmarkt in Duisburg geldt het 2G-systeem al, waarbij alleen bezoekers welkom zijn die volledig zijn gevaccineerd of recent zijn hersteld van corona. Ook geldt in de binnenstad een mondkapjesplicht.

Trein en kerstmarkt naar Düsseldorf

Op slechts 2.11 uur van Amsterdam vind je de kerstmarkt in Düsseldorf. Een sfeervol stadshart met honderden kraampjes breng je hier volop in de kerstsferen inclusief talloze warenhuizen. De kerstmarkt in Düsseldorf is sinds 18 november geopend en uitstekend bereikbaar met de internationale trein. De ICE International kent namelijk een directe verbinding vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Ook hier geldt 2G. Gecontroleerde bezoekers ontvangen een polsbandje, zodat ze niet bij ieder kraampje hun coronabewijs hoeven te laten zien. Ook wordt hun aangeraden om een medisch mondkapje te dragen.

Trein en kerstmarkt naar Dortmund

Voor 20 euro boek je een treinkaartje naar Dortmund en reis je met de trein naar de kerstmarkt in Dortmund. Met een reistijd van 2.47 uur kom je aan in het centrum en kan het bezoek aan de kerstmarkt direct beginnen. De markt is geopend vanaf 18 november en kent een 2G-systeem inclusief polsbandje. In wachtrijen op de markt is het dragen van een mondkapje verplicht.

Trein en kerstmarkt naar Aken

Ook de kerstmarkt in Aken is geopend (vanaf 19 november). Ook hier geldt een 2G beleid en is het dragen van een mondkapje in wachtrijen verplicht. Om een QR-code niet steeds te hoeven tonen is ook hier een polsbandje ingevoerd. Een treinticket naar Aken boek je vanaf 29 euro met een reistijd van 3.05 uur vanaf Amsterdam Centraal.

Trein en kerstmarkt naar Münster

Sinds 22 november is de kerstmarkt in Münster weer geopend. Naar Münster met de trein? Dan reis je per IC Berlijn vanaf diverse stations in Nederland voor slechts 20 euro met een reistijd van slechts 2.53 uur. Ook hier geldt een 2G-beleid en krijg je het advies voor het dragen van een mondkapje.

Trein en kerstmarkt naar Keulen

Natuurlijk is ook in Keulen de kerstmarkt geopend (sinds 22 november). Het is misschien wel de gezelligste en grootste kerstmarkt en de reusachtige Dom van Keulen maakt het plaatje compleet. Reis met de trein naar Keulen voor 20 euro met een reistijd van slechts 2.38 uur.

Ook Keulen hanteert een 2G-systeem, waarbij het dragen van een medisch mondkapje wordt geadviseerd.

Fietsroute Donau: 3 routes door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije

Fietsroute Donau: 3 routes door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije

Het is misschien wel één van de mooiste fietsroutes van Europa: Donau Radweg. "Fietsroute Donau" is maar liefst 1500 kilometer lang en bestaat uit 3 trajecten. De route begint bij rivier de Donau en eindigt aan de mondingen van de Zwarte zee. Duitsland: Donau...

5 topbestemmingen van NS International

5 topbestemmingen van NS International

Voor werk, school of een dagje weg maken we allemaal gebruik van de trein, maar heb je dit ook weleens overwogen voor een stedentrip, wintersport of (zomer)vakantie? De duurzame trein wordt steeds populairder. Niet alleen vanwege de ontspannen en comfortabele manier...

5 leukste steden in Duitsland

5 leukste steden in Duitsland

☑️ Trein Duitsland v.a. 20 euro ☑️ ICE International, IC Berlijn of Nightjet ☑️ Online geen boekingskosten Zoek tickets Opzoek naar een leuke bestemming in Duitsland en wil je met de trein op stedentrip of vakantie? Dan is één van de onderstaande steden wellicht een...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders