Citytrip Keulen per trein

Keulen is een heerlijke bestemming voor een citytrip. Deze Duitse stad is heel makkelijk en relatief snel te bereiken met de trein. Je hoeft geen uren te reizen om alle mooie bezienswaardigheden te kunnen bekijken. En dat zijn er nogal wat. Zoals het wereldberoemde 4711 Parfumhuis en het Belgisches Viertel. De gezelligste wijk van Keulen. Meer inspiratie nodig voor jouw bezoek aan deze leuke Duitse bestemming? Ontdek de bezienswaardigheden, activiteiten en absolute must-see’s voor jouw citytrip Keulen en reis per trein naar deze schitterende stad aan de Rijn.


Natuurlijk reis je per trein voor de Citytrip Keulen met dagelijks 6 rechtstreekse verbindingen vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem per ICE International. Treinkaartjes zijn 2 tot 4 maanden voor vertrek verkrijgbaar voor 20 euro (2e klas) per enkele reis. Bestel de kaartjes eenvoudig online bij diverse aanbieders als NS International, TheTrainLine of bijvoorbeeld Deutsche Bahn.

Deze Duitse stad bezoeken voor een stedentrip doe je ook om alle andere leuke activiteiten en must-sees. De stad staat namelijk bol van de historische monumenten en musea.  Als je met de trein naar Keulen reist, stap je midden in het centrum uit. De eerste bezienswaardigheid kun je direct meepakken. De Kölner Dom ligt direct naast het station.

Trein Keulen

Wat te doen? Tijdens Citytrip Keulen per trein

Ontdek leuke must-see’s, bezienswaardigheden en activiteiten die je tijdens jouw verblijf in Keulen zeker niet mag missen.

  1. Hohenzollernbrücke
  2. Kölner Dom
  3. Eau de Cologne
  4. Severinstorburg
  5. Belgisches Viertel
  6. El de Haus
  7. Rathaus
  8. Imhoff chocolademuseum
  9. de Altstadt

1.) Hohenzollernbrücke

Deze brug in Keulen bevindt zich dichtbij het treinstation. De Hohenzollernbrücke staat bekend om de grote hoeveelheden slotjes. Deze worden door mensen aan de brug bevestigd als blijk van liefde voor elkaar. De brug bewandel je uiteraard niet alleen voor de sloten, maar ook voor het adembenemende uitzicht over de Altstadt en de rivier de Rijn.

2.) Kölner Dom

Ook deze must-see ligt dichtbij of zelfs naast het station in de Duitse stad. De imposante kathedraal kent ongelooflijk veel torens en spitsen. Je kunt de Dom van Keulen van binnen bezichtigen, maar ook betreden. Houd er dan wel rekening mee dat je meer dan 500 traptreden moet overwinnen. Daarna kun je op het dak van de kathedraal wel genieten van een geweldig panorama uitzicht over de stad. De Dom bezichtigen is zeker een aanrader.

3.) Eau de Cologne 4711 Museum

4711 parfum is één van de dingen die Keulen op de kaart heeft gezet. Het onmiskenbare geurtje bestaat al sinds begin 1700. Bezoek dus zeker het 4711 museum en de winkel in de stad. Daar leer je alles over de geschiedenis van de eau de cologne, maar kun je natuurlijk ook zelf een flesje parfum kopen. Bewonder vooral ook de fontein met 4711 in de winkel.

Tip! Wist je dat de nummers 4711 verwijzen naar het huisnummer van het Farina huis of museum? De parfum is in 1709 gemaakt door Johannes Maria Farina op de Glockengasse 4711. Dit is het huisnummer van het parfumhuis zoals dat er nu nog steeds staat.

Keulen per trein

4.) Severinstorburg in het Severins Kwartier

In het Severins Kwartier vind je de Severinstorburg. Deze oude poort geeft toegang tot de stad en dateert uit de Middeleeuwen. Een imposant bouwwerk dat je niet van binnen kunt bezichtigen, maar de aanblik is echt sprookjesachtig. In het Severins Kwartier vind je ook een gelijknamige kathedraal. De St. Severinuskerk herbergt een oude graftombe van ruim 2000 jaar oud. Deze mag je wel bezichtigen. In de wijk kun je ook plaatsnemen op één van de vele terrassen of aanschuiven in een restaurantje voor een smakelijke lunch.

5.) Belgisches Viertel

Ben je op zoek naar vertier en gezelligheid? Dan moet je zeker het Belgisches Viertel in Keulen bezoeken. Tijdens een wandeling door deze wijk is de prachtige street art opvallend. Die vind je eigenlijk door heel Keulen heen. Shop wat unieke items in de leuke boetieks of geniet van een versnapering in een gezellige bistro. Die zijn hier namelijk in overvloed.

6.) El De Haus

Dit documentatiecentrum deed tot en met 1945 dienst als onderkomen voor de Gestapo. Nu is het El De Haus vooral een indrukwekkend museum. Er worden verschillende exposities georganiseerd. In het gebouw kun je ook de oude gevangenis en de tentoonstelling over het Nationaal Socialisme bezoeken. Let vooral ook op de teksten die ooit door de gevangen op de muur zijn geschreven. Van sommigen is de emotionele lading voelbaar en leesbaar.

7.) Rathaus

Het Rathaus van Keulen bestaat al sinds de 14e eeuw. Het gebouw herbergt het zogenaamde Spaanse gebouw, het gemeentehuis en het pretorium. Dit zijn ruïnes die zijn overgebleven uit de Romeinse tijd. Het Middeleeuwse bouwwerk is zelfs de oudste van heel Duitsland. Er worden nog steeds officiële gelegenheden voltrokken. Het Rathaus is niet vrij toegankelijk voor publiek maar alleen de buitenzijde is al de moeite van het bekijken waard.

8.) Imhoff Chocolademuseum

Ben je een liefhebber van chocolade? Dan mag je deze bezienswaardigheid in Keulen zeker niet overslaan. Hier heb je de mogelijkheid om diverse soorten chocolade te proeven, maar duik je ook dieper in de geschiedenis van deze zoete lekkernij. Bezoek de klimaatkamer om cacoa bomen van dichtbij te bekijken of bezoek de winkel met ruim 300 soorten chocolade.

Tip! Het Imhoff Chocolademuseum heeft een onwaarschijnlijk grote chocoladefontein. Vraag een wafeltje en proef chocola zoals chocola bedoeld is. Neem ook even plaats in het naastgelegen Grand Cafe. Voor een kop warme chocolademelk of chocolade bonbons.

9.) Slenteren door de Altstad

Keulen heeft ook een Altstadt. Dit is het oude maar bruisende gedeelte van de Duitse stad. Je kunt hier urenlang slenteren door smalle straatjes met oude keien en historische panden. In de Altstadt vind je ook tal van cafés en restaurants. Hier proef je de Duitse gemütlichkeit.

Tip! Reis je in de winter met de trein naar Keulen voor een citytrip? Op de Alter Markt in de Altstad kun je de échte kerstsfeer opsnuiven. Het plein wordt ieder jaar omgedoopt tot een Winter Wonderland. Vol met gezellige verlichting en kraampjes met glühwein en etenswaren.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest