Citytrip Brussel: trein, highlights, winkels, hotels en treinkaartjes

Ontdek het bruisende Brussel. Laat je inspireren en meevoeren door de prachtige gebouwen, charmante sfeer en indrukwekkende architectuur. Bijna het hele centrum van Brussel is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en niet voor niets! Natuurlijk ga je per trein op een citytrip naar Brussel.

Met een reistijd van slechts 2.47 uur arriveer je op Brussel Centraal, waarna diverse hotels op loopafstand bereikbaar zijn. Wij raden zeker aan om een hotel in de buurt van Brussel Centraal te boeken, zodat je direct na aankomst de koffers kan afgeven en jouw stedentrip kan beginnen. Maak ervaringen, prikkel de zintuigen en laat je hart veroveren in het prachtige Brussel.

  1. Een dagje naar Brussel?
  2. Wandelen in Brussel
  3. Bezienswaardigheden in Brussel
  4. Winkelen in Brussel
  5. Eetgelegenheden in Brussel
  6. Treinkaartjes naar Brussel

Citytrip Brussel Per Trein

Citytrip Brussel: echt even weg

Stap in het hart van Brussel en je wordt meteen betoverd door de indrukwekkende architectuur en charmante sfeer. Begin je dag bij de Grote Markt, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Omringd door prachtige historische gebouwen, zoals het stadhuis en de majestueuze gildehuizen, biedt de Grote Markt een adembenemend decor. Hier kun je genieten van een heerlijk kopje koffie op een terras en het bruisende stadsleven aan je voorbij zien trekken.

Vanaf de Grote Markt kun je een wandeling maken naar Manneken Pis, het beroemde standbeeldje van het plassende jongetje. Dit kleine, maar iconische beeldje is een symbool van de Brusselse humor en wordt vaak gekleed in traditionele kostuums. Vergeet niet een glimlach op je gezicht te toveren wanneer je Manneken Pis ziet!

Musea in Brussel

Na een beetje luchtigheid is het tijd om je culturele ontdekkingsreis voort te zetten. Breng een bezoek aan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, waar je werken van Vlaamse meesters zoals Rubens en Bruegel kunt bewonderen. Deze musea herbergen een schat aan kunstwerken en bieden een fascinerend inzicht in de rijke artistieke geschiedenis van België.

Wandeling door het Warandepark

Vervolg je avontuur door een wandeling te maken door het prachtige Warandepark, gelegen in het hart van Brussel. Dit groene toevluchtsoord is perfect om even te ontspannen en te genieten van de natuur. Vergeet niet om het Koninklijk Paleis te bewonderen, dat aan de rand van het park ligt en getuigt van de koninklijke grandeur van België.

Chocolade!

Als je een liefhebber bent van chocolade, dan is Brussel de hemel op aarde voor jou! Breng een bezoek aan de vele chocolatiers verspreid over de stad en laat je verleiden door de heerlijke geuren en smaken. Proef de pralines, truffels en andere ambachtelijke lekkernijen die Brussel te bieden heeft. Het is een ware traktatie voor de zintuigen!

Architectuur: het iconische Atomium

Voor de liefhebbers van architectuur is een bezoek aan het Atomium een absolute must. Dit iconische bouwwerk werd oorspronkelijk gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958 en is uitgegroeid tot een symbool van de stad. Neem de lift naar de top en geniet van een panoramisch uitzicht over Brussel. Het is een onvergetelijke ervaring!

Wandelen in Brussel

Brussel is een stad die zich uitstekend leent voor wandelingen, met zijn pittoreske straatjes, groene parken en interessante wijken.

  1. Historisch Brussel: Begin bij de Grote Markt en verken de historische straten rondom dit centrale plein. Wandel door de smalle steegjes van de Ilot Sacré en bewonder de prachtige architectuur van de gildehuizen. Vervolg je route naar de Zavelwijk en bezoek de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal en het Koninklijk Paleis. Eindig je wandeling in de Marollenwijk, waar je kunt rondsnuffelen op de vlooienmarkt op het Vossenplein.
  2. Europese Wijk en Parken: Verken de Europese wijk van Brussel, waar de Europese instellingen zijn gevestigd. Wandel door het Leopoldpark en ontdek het prachtige Jubelpark met zijn triomfboog. Vervolg je route naar het Warandepark, het grootste park van Brussel, en geniet van de groene omgeving en de vele fonteinen en standbeelden.
  3. Kunst en Cultuur: Duik in de kunst en cultuur van Brussel door een wandeling te maken langs enkele van de belangrijkste culturele instellingen. Begin bij de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en bewonder de werken van beroemde kunstenaars. Loop verder naar het Koninklijk Theater Toone, een traditioneel marionettentheater, en bezoek het Magritte Museum om het werk van de surrealistische kunstenaar René Magritte te ontdekken.
  4. Groene Oases: Brussel heeft verschillende prachtige parken die perfect zijn voor een ontspannen wandeling. Bezoek het Ter Kamerenbos, een groot bosrijk gebied met meertjes en wandelpaden. Maak een wandeling door het Josaphatpark in Schaarbeek, een rustig park met een Engelse landschapstuin en een vijver. Het Woluwe-park is ook een mooie groene plek om te verkennen, met zijn weelderige bossen, vijvers en tuinen.
  5. Stripmurenroute: Brussel staat bekend om zijn liefde voor strips, en je kunt een wandeling maken langs de vele stripmuren die de stad versieren. Volg de Stripmurenroute en bewonder de kleurrijke muurschilderingen van beroemde stripfiguren zoals Kuifje, Lucky Luke en de Smurfen. Het is een leuke en levendige manier om de stad te verkennen.

Bezienswaardigheden in Brussel

Brussel heeft een schat aan bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis, cultuur en architectuur van de stad weerspiegelen.

  1. Grote Markt: Het historische hart van Brussel en een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Bewonder de prachtige architectuur van het stadhuis en de gildehuizen en geniet van de bruisende sfeer op het plein.
  2. Manneken Pis: Een van de bekendste symbolen van Brussel. Dit kleine standbeeld van een plassend jongetje is een bron van humor en folklore. Vergeet niet om zijn kostuum te bekijken, want hij wordt regelmatig aangekleed voor speciale gelegenheden.
  3. Atomium: Een iconisch bouwwerk dat werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Het Atomium bestaat uit negen bolvormige structuren die een ijzerkristal voorstellen, vergroot tot 165 miljard keer. Bezoek het Atomium voor een panoramisch uitzicht over Brussel en verken de tentoonstellingen binnenin.
  4. Koninklijk Paleis van Brussel: Het officiële paleis van de Belgische koninklijke familie. Hoewel het paleis niet het hele jaar door toegankelijk is, kun je in de zomer de prachtige gevel bewonderen en de wisseling van de wacht meemaken.
  5. Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België: Deze musea herbergen een uitgebreide collectie kunstwerken, variërend van middeleeuwse meesters tot hedendaagse kunst. Ontdek werken van beroemde Belgische kunstenaars zoals Rubens, Bruegel en Magritte.
  6. Het Jubelpark: Een groot park dat bekend staat om zijn triomfboog, de Arc de Triomphe van het Jubelpark. Het park biedt groene ruimtes om te wandelen, te ontspannen en te genieten van de prachtige fonteinen en monumenten.
  7. Mini-Europa: Ontdek de charme van Europa in het klein bij Mini-Europa, waar je beroemde monumenten en gebouwen uit heel Europa op schaal kunt bewonderen. Het is een leuke en educatieve ervaring voor het hele gezin.
  8. Het Magritte Museum: Gewijd aan de beroemde Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte. Het museum biedt een uitgebreide collectie van zijn werken, waaronder schilderijen, tekeningen, sculpturen en persoonlijke voorwerpen.

Winkelen in Brussel

Brussel is een geweldige bestemming voor shoppers, met een breed scala aan winkelstraten, boetieks en warenhuizen.

  1. Nieuwstraat (Rue Neuve): Dit is een van de drukste winkelstraten van Brussel, waar je een mix van bekende internationale ketens en populaire Belgische winkels vindt. Van kleding tot schoenen, cosmetica en accessoires, de Nieuwstraat biedt voor elk wat wils.
  2. Louizalaan (Avenue Louise): Deze chique boulevard is de thuisbasis van luxe boetieks, modemerken en designerwinkels. Hier vind je high-end winkels zoals Louis Vuitton, Chanel, Gucci en vele anderen. De Louizalaan is perfect voor wie op zoek is naar exclusieve winkels en luxe producten.
  3. Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen: Gelegen in het historische centrum van Brussel, zijn deze prachtige overdekte winkelgalerijen een must-visit. De galerijen bestaan uit drie delen: de Koninklijke Galerij, de Koninginne Galerij en de Prinsengalerij. Hier vind je elegante boetieks, chocolatiers, restaurants en cafés, allemaal gehuisvest in prachtige 19e-eeuwse architectuur.
  4. Dansaertstraat: Deze trendy straat in de wijk Sint-Katelijne is een paradijs voor mode- en designliefhebbers. Hier vind je Belgische ontwerpers, concept stores en boetieks die zich toeleggen op cutting-edge mode en design. Ontdek unieke stukken en de nieuwste trends in de Dansaertstraat.
  5. Marollenwijk: Deze volkswijk heeft een charmante rommelmarkt op het Vossenplein, waar je antiek, vintage kleding, boeken en curiosa kunt vinden. Daarnaast zijn er in de Marollenwijk diverse tweedehands- en vlooienmarktwinkels te vinden, perfect voor schatzoekers en liefhebbers van unieke vondsten.
  6. Antoine Dansaertstraat: Deze straat is een hotspot voor avant-garde mode en Belgisch design. Hier vind je boetieks van opkomende ontwerpers, concept stores en winkels met trendy kleding en accessoires. Het is een geweldige plek om de nieuwste mode- en designtrends te ontdekken.
  7. Galeries Royales Saint-Hubert: Deze historische overdekte winkelgalerijen zijn een ander winkelparadijs in het centrum van Brussel. Hier vind je luxe boetieks, chocolatiers, juweliers en theaters. Geniet van de prachtige architectuur terwijl je winkelt en proeft van heerlijke Belgische chocolade.

Eten in Brussel

Brussel biedt een breed scala aan eetgelegenheden waar je kunt genieten van heerlijk eten uit de Belgische keuken en diverse internationale gerechten.

  1. Chez Léon: Een legendarisch restaurant in het hart van Brussel, bekend om zijn heerlijke mosselen en Belgische klassiekers zoals stoofvlees met friet. Het is een gezellige plek met een authentieke sfeer.
  2. Aux Armes de Bruxelles: Dit restaurant, nabij de Grote Markt, is al meer dan honderd jaar een instituut in Brussel. Het serveert traditionele Belgische gerechten, waaronder vis, schaaldieren en stoofpotjes. Probeer zeker de waterzooi, een typisch gerecht uit Gent.
  3. Belga Queen: Gehuisvest in een voormalig bankgebouw, biedt Belga Queen een unieke en elegante eetervaring. Het menu combineert traditionele Belgische gerechten met moderne smaken en technieken. De ambiance is stijlvol en het interieur is indrukwekkend.
  4. Ballekes: Dit gezellige restaurant in het centrum van Brussel is gespecialiseerd in Belgische gehaktballen. Ze serveren klassieke gehaktballen in verschillende sauzen, zoals tomatensaus, stoofvleessaus en zelfs vegetarische opties. Het is een informele plek met een knusse sfeer.
  5. Fin de Siècle: Een geliefd eetcafé in de wijk Ilot Sacré, waar je kunt genieten van stevige Belgische gerechten. Het menu biedt een scala aan opties, van konijn in geuze tot Gentse stoverij. De sfeer is gezellig en het personeel vriendelijk.
  6. Les Brassins: Dit bierrestaurant in de buurt van de Europese wijk heeft een uitgebreide selectie Belgische bieren en serveert heerlijke gerechten die goed samengaan met bier, zoals mosselen, stoofvlees en vol-au-vent. Het is een geweldige plek om te genieten van de Belgische biercultuur.
  7. La Quincaillerie: Gevestigd in een voormalige ijzerhandel, biedt dit restaurant een unieke setting met een industrieel-chique interieur. Het menu omvat zowel traditionele Belgische gerechten als internationale opties, allemaal bereid met verse ingrediënten.

Treinkaartjes naar Brussel

Eigenlijk zijn treinkaartjes naar Brussel heel eenvoudig online te boeken. Via onze website wordt je naar de boekingsplanner geleidt, waarna je de gewenste begin- en eindbestemming invoert. Vervolgens wordt de meest logische route en prijs berekend. Wij raden aan minimaal 3 dagen voor vertrek een treinkaartje naar België te bestellen, zodat je profiteert van Early Bird België tickets.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest