5x wintersport met de trein in Oostenrijk

Komend jaar met de trein op wintersport in Oostenrijk? Geen probleem, want er zijn dagelijks voldoende verbindingen. Kies uit de snelle ICE International of de comfortabele nachttrein van OBB Nightjet. De volgende dag kom je uitgerust aan op de bestemming en kan jouw skivakantie direct beginnen. Voor veel reizigers begint de wintersportvakantie al in de trein!

Vanuit Nederland rijden geen directe treinen naar wintersportgebieden in Oostenrijk. Daarom reis je eerst altijd naar Düsseldorf voor de nachttrein of Frankfurt voor verbindingen per ICE International. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 49 euro afhankelijk van de eindbestemming.

Gerlos: Meest Nederlandse dorp van de Alpen

Met prachtige brede pistes en in totaal 140 kilometer piste is Gerlos één van de aantrekkelijkste gebieden. Daarnaast zijn er voldoende faciliteiten voor de kinderen, talloze kroegen en barretjes voor apres skiërs en zijn prijzen relatief laag. Gerlos heeft wat ons betreft daardoor een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Reis je met de trein naar Gerlos? Dan reis je met de ICE International naar Duisburg en stap je over op de ICE International naar München. Vanuit München Hbf kan stap je over op de laatste trein naar Kufstein. Eenmaal aangekomen in Kufstein vertrekken er bussen naar Gerlos.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Честный Блоггер|Злой Диетолог (@karina_pryimak) op

Zell am See: Prachtig skigebied!

Sell am Zee is gelegen aan een meer en omgeven door bergtoppen wat schilderachtige plaatjes oplevert. Het dorp heeft een goede balans tussen skiën en Apres Ski. Zo vind je hier 77 kilometer aan piste en heeft het dorp 90 restaurants, 20 cafés en 6 discotheken. Voordeel aan het gebied is dat je er ook voor kan kiezen om naar een nabijgelegen gebied uit te wijken, zoals Kaprun of Saalback Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Reis met een reistijd van ongeveer 11 uur per ICE International naar Zell am See. Hiervoor moet je wel twee keer overstappen. Allereerst reis je met de trein naar Duisburg, waarna je overstapt op de trein naar München. Hier stap je de laatste keer over op de directe trein naar Zell am See. Treinkaartjes zijn met vroegboekkorting verkrijgbaar vanaf 59 euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zell am See-Kaprun (@zellamseekaprun) op

Kirchberg: 185 kilometer piste en Apres Ski

Misschien wel één van de populairste skigebieden in Oostenrijk is Kirchberg. Het dorp ligt op 850 meter hoogte en is goed bereikbaar met de trein. Het dorpje is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wintersport walhalla met een groot scala aan restaurantjes, barretjes, danscafe’s, pubs en disco’s. Daarbij is er een verlichte rodelbaan en is het mogelijk om in de avond te skiën. Liever wat meer rust? Dan kan je natuurlijk naar één van de sauna’s of de markt bekijken.

Zeker als je opzoek bent naar wintersport en apres ski is dit the place to be!

Met de trein naar Kirchberg? Geen probleem. Het is mogelijk om per ICE International naar Kufstein te reizen, maar er is ook een verbinding per nachttrein. Voor de nachttrein reis je eerst met de ICE International naar Düsseldorf, waarna je overstapt op de OBB Nightjet naar Wörgl Hbf. Hier kan je vervolgens overstappen op de regionale trein naar Kirchberg in Tirol.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Katja Mauser (@katjawho) op

St Anton: Sankt Anton am Arlberg

Een beroemd skigebied in Oostenrijk is natuurlijk St. Anton. Deze klassieke skibestemming is wereldberoemd en wordt door wintersporters uit de hele wereld bezocht. Het is een skigebied voor de echte liefhebber en zeer interessant als je lange tochten wilt maken. Houdt er wel rekening mee dat de prijzen in dit gebied erg hoog liggen. Met 306 kilometer piste is het gebied vooral interessant voor lange skitochten.

Apres Skien kan natuurlijk ook in dit gebied. Bij de Mooser Wirt en Crazy Kanguruh wordt elke dag flink gefeest.

Voor de treinreis naar St. Anton am Alrberg reis je eerst met de trein naar Düsseldorf, waarna je overstapt op de (nacht/slaap) trein naar Innsbruck. Vanuit Innsbruck vertrekt er een regionale trein naar het station van St. Anton.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door St. Anton am Arlberg (@stantonamarlberg) op

Mayrhofen: Brede pistes

Een zeer populaire onder Nederlandse als Duitse wintersportliefhebbers. Skigebied Mayrhofen heeft geen dalafdaling. Daarom maken alle bezoekers zowel in de ochtend als het eind van de middag gebruik van de Penken bahn.

Aan het begin van de Penken Bahn vind je twee van de populairste tenten, namelijk de Brück’n Stadl en de ICE Bar. Ook kan je heerlijk eten in het dorp in één van de tientallen restaurants. Traditioneel Oostenrijks eten tegen een betaalbare prijs? Neem dan een kijkje bij restaurant Wirthaus sum Griena in Mayrhofen.

Reis je met de trein naar Mayrhofen? Dan reis je met de ICE International naar Duisburg en stap je over op de ICE International naar München. Vanuit München Hbf kan stap je over op de laatste trein naar Kufstein. Eenmaal aangekomen in Kufstein vertrekken er bussen naar Mayrhofen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mayrhofen im Zillertal (@mayrhofenimzillertal) op

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest