5x Winkelen in Duitsland? Ga met de trein!

Wil je binnenkort samen een leuk dagje winkelen? Kijk eens over de grens! Niet alleen zijn verschillende leuke steden in Duitsland met een minimale reistijd bereikbaar. Treinkaartjes naar verschillende steden in Duitsland boek je voor 40 retour. Hiermee kan je een dagje winkelen in een Duits Shopwalhalla vol met nieuwe merken, lage prijzen en andere winkels. Daarnaast bespaar je op brandstof- en parkeerkosten en reis je comfortabel en duurzaam over de grens.

Shopwalhalla Münster

Münster is een voor veel bezoekers een verrassende bestemming. De stad is veelzijdig met vele boetiekjes, grote merken en prachtige historische gebouwen. Tevens vind je een markt op woensdag- en zaterdagmorgen op de Domplatz. Op vrijdag tref je op dezelfde plek een ecologische boerenmarkt. Het gehele aanbod van winkels zijn op loopafstand van het station en geopend tot 19:00 uur. Vestigingen van grote merken zijn in Münster zelfs geopend tot 20:00 uur. Heb je Münster op de planning staan? Vergeet dan zeker niet de onderstaande winkelstraten in Münster te bezoeken:

  • Prinzipalmarkt
  • Salzstraße
  • Ludgeriviertel
  • Stubengasse en Hansecarré
  • Rothenburg
  • Kiepenkerlviertel
  • Kuhviertel
  • Alter Fischmarkt
  • Hörsterstraße
  • Bahnhofsviertel

Met de trein naar Münster? Dan boek je natuurlijk een treinkaartje via Goedkoop-treinkaartje.nl. Verkrijgbaar vanaf 20 euro (2e klas) per enkele reis, wanneer je 1 tot 6 maanden voor vertrek boekt. Ontdek de beschikbaarheid en maak gebruik van onze handige boekingstool.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Magdalena | 📍 Switzerland (@girlinbasel) op

Waterstad Nordhorn

Het Venetië van Duitsland? Nordhorn ligt net over de grens van Nederland bij Oldenzaal. De plaats is populair om de verscheidenheid aan winkelgelegenheid en de ligging aan de Vecht. Aanrader is ook om een dagje winkelen te combineren met een fluisterboten tocht over de Vecht en Vechtsee. Uniek is de jaarlijkse Moonlight-Shopping, waarbij verlichte bootjes over de Vecht varen en alles in de stad is geopend. Wil je ook winkelen in Nordhorn? Bezoek dan zeker het grootste winkelcentrum de Vechte Arkaden. Daarnaast zijn er nog tal van winkelstraten, zijn er kerstmarkten in de wintermaanden en heeft Nordhorn zelfs een dierentuin.

Het is vrij eenvoudig om vanuit Nederland met de trein naar Nordhorn te reizen. Vanaf Amsterdam Centraal zijn er talloze verbindingen. Voordeligst reis je per InterCity Berlijn naar Bad Bentheim, waar je overstapt op de trein naar Nordhorn. Vanuit Amsterdam is de reistijd 3.27 uur en zijn kaartjes voor 20 euro verkrijgbaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nordhorn City (@nordhorn_city) op

500 winkels in Osnabrück

Een typisch Duitse stad is Osnabrück. Met ongeveer 500 winkels in het stadscentrum is dit een Walhalla voor shopfanaten. Voor kleine boetiekjes en specialistische zaakjes kijk je op de Heger-Tor-Viertel. Opzoek naar een groot warenhuis? Neem dan een kijkje in winkelcentrum Kamp Promenade of warenhuis L & T te Osnabrück. Winkels in het centrum zijn geopend van maandag tot en metzaterdag van 10:00 tot 19:00 uur. De Kamppromenade is geopend tot 20:00 uur. Op koopzondagen zijn winkels in Osnabruck geopend van 13:00 tot 18:00 uur.

De treinverbinding vanuit Amsterdam Centraal is in 3.06 uur afgelegd. Voor een prijs van 19,90 euro koop je een treinkaartje naar Osnabruck met een directe verbinding per InterCity Berlijn. Deze vertrekt binnen Nederland tevens vanuit station Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bernadette van Kesteren (@bernadette.vankesteren.3) op

Beleef Lingen en Lookentor

Een stad waar je  zeker kan slagen is Lingen. Lange winkelstraten en natuurlijk winkelcentrum Lookentor. Uniek aan deze stad zijn de ongeveer 50 specialistische zaken met o.a. schoenen, kleding, elektronica, fotografie, computers en delicatessenzaken. Uiteraard tref je in het najaar kerstmarkten in Lingen met een grote schaatsbaan voor het historische gemeentehuis.

Verbinding met Lingen is uitstekend. Je reist met de trein naar Rheine, waarna je overstapt op de trein naar Lingen. Met een reistijd van 3.13 uur reis je van Amsterdam naar Lingen voor slechts 19,90 euro.

Winkelen in Oberhausen

Een zeer aantrekkelijke winkelstad net over de grens is Oberhausen. De stad heeft ongeveer 220 000 inwoners en ontvangt jaarlijks bijna 25 miljoen bezoekers. Een winkelcentrum dat je zeker niet mag missen is natuurlijk Centro in Oberhausen. Daarnaast vind je van maandag tot en met zaterdag een versmarkt in Oberhausen.

Zowel per ICE International als trein van Albellio reis je naar Oberhausen. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf  19,90 euro bij aanbieders als TheTrainLine, Deutsche Bahn en NS International. Vanaf Arnhem Centraal vertrekt de trein van Albellio naar Oberhausen. De ICE International rijdt vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Met een reistijd van slechts 2.08 reis je van Amsterdam naar Oberhausen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael Geuken (@michaelgeuken) op

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

Duitsland is een perfect land voor een wandelvakantie, vanwege de pure natuur, ruimte en rust. Wil je ook per trein naar Duitsland en wandelen met de hond? Dat kan! Veel van de Duitse wandelroutes zijn geschikt voor jouw viervoeter. Vaak aangelijnd, maar in sommige...

5x Fietsen in Duitsland per trein

5x Fietsen in Duitsland per trein

Wil je graag fietsen in een andere omgeving? Maak je dan op voor een top 5 met de mooiste fietsroutes in Duitsland die het land rijk is. Kies voor een route langs bekende rivieren, door oude steden of wijngaarden. Duitsland kent net als Nederland, prachtige fietsgebieden en goed onderhouden fietspaden. Of je nu wilt fietsen langs de Elbe en de Rijn of liever de heuvels van het Schwarzwälder Hochwald trotseert. Op slechts een paar uur rijden vind je tal van fietsroutes.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders