5x winkelen in België met de trein

Heb je een dagje vrij of wil je een weekendje weg? Ontdek dan de leukste steden en ga winkelen in België. Natuurlijk reis je met de trein naar één van de onderstaande steden. Prijzen voor treinkaartjes naar België zijn aantrekkelijk en het is een zeer duurzame manier van reizen.

Daarbij lever je nagenoeg niets in op reistijd en ben je flexibel. Je bent namelijk niet gebonden aan een vaste trein, als je kies voor een ticket per IC Brussel. Wel ben je gebonden aan een reisdag, zoals je dit met normale treinkaartjes ook bent. Benieuwd naar de beschikbaarheid? Zoek treintickets naar België via onze website en ontdek hoe voordelig het kan zijn!

Winkelen in België? Reis met de trein!

Elke dag vertrekken er meer dan 30 internationale treinen naar België. Denk aan treinen van InterCity Brussel, Thalys en Eurostar. Kaartjes boek je tot 7 dagen voor vertrek tegen het laagste tarief. Zo kan je bijvoorbeeld al vanaf 9 euro van Breda naar Antwerpen.

Antwerpen: winkelstad pur sang

Antwerpen is een winkelstad pur sang. Met grote winkelgebieden, lange winkelstraten en grote warenhuizen. Daarbij kan je dit goed combineren met een wandeling door het stadscentrum met prachtige bezienswaardigheden, zoals de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal.

Winkelen in Antwerpen kan in diverse winkelstraten. De belangrijkste zijn:

 • Meir
 • Jezusstraat
 • Sint-Katelijnevest
 • Grand Bazar (winkelcentrum)
 • Stadsfeestzaal (winkelcentrum)

Heb je wat langer de tijd? Neem dan ook zeker even een kijkje in de Wilde Zee. Dit winkelgebied bestaat evenals winkelgebied Meir uit verschillende straten, namelijk:

 • de Korte Gasthuisstraat]
 • de Wiegstraat
 • de Schrijnwerkerstraat
 • de Huidvetterstraat
 • de Groendalstraat
 • de Schoenmarkt
 • de Oudaan
 • de Nieuwe Gaanderij (overdekte winkelpassage)

Er is eigenlijk geen beter vervoersmiddel dan de trein naar Antwerpen. Met een reistijd van slechts 1.51 uur en een directe verbinding vanaf 5 verschillende steden in Nederland is dit misschien de best bereikbare Belgische bestemming voor Nederlanders. Een kaartje vanaf Breda kost slechts 9 euro en vanaf een ander station in Nederland slechts 20 euro. Voordelig boeken kan tot 7 dagen voor vertrek.

Brussel: stad voor Shopaholics

De hoofdstad van België en Europa is vanuit Nederland binnen 2.47 uur bereikbaar met de trein. Een treinkaartje naar Brussel kost slechts 25 euro, dus waarom zou je niet naar deze stad voor Shopaholics reizen? De stad is veelzijdig en leent zich uitstekend voor een dagje shoppen, wandelen of een compleet weekendje weg.

Winkelen in Brussel kan je het best combineren met een wandeling door de stad. Dit maakt het niet minder leuk, want zo is een bezoek aan Brussel echt een uitje. Neem een kijkje bij de Nieuwstraat aan de noordkant van het centrum voor de grote winkels. In het hart van het centrum vind je een mooi overdekt winkelcentrum, namelijk de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen.

Brugge: winkelwalhalla

Naast een rondvaart door de grachten en een wandeling langs de biercafés, is winkelen in Brugge zeker mogelijk! De binnenstad heeft een sfeervol karakter en beschikt over diverse hippe en bekende winkels. Brugge is daarmee een winkelwalhalla voor de liefhebber.

In het centrum vind je een overdosis aan winkelstraten, maar bij een eerste bezoek moet je zeker even een kijkje nemen in de Steenstraat en bij winkelcentrum Galeria Inno.

Wanneer je met de trein naar Brugge reist kom je in 3.03 uur aan in het centrum. Per InterCity Brussel reis je naar Antwerpen Centraal, waarna je kan overstappen op de directe trein naar Brugge.

Gent: eindeloos winkelen

Heb je alles in de eigen omgeving al gezien en wil je echt eens wat anders? Ga dan winkelen in Gent. Je kan hier eindeloos winkelen in verschillende winkelgebieden. We zetten ze graag allemaal even op een rijtje, zodat je thuis zelf de knoop kan doorhakken.

 • SoGo
 • Gent Central
 • Dok Noord
 • Linkeroever
 • Cote Culture
 • East District
 • Quartier Sint Pieters
 • Rond Sint-Jacobs

Bezoekje brengen? Dan reis je met de trein naar Gent. Vanaf 29 euro reis je vanaf elk station in Nederland met de InterCity Brussel nar Gent. Reis naar Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de directe trein naar Gent Sint Pieters. Totale reistijd van slechts 2.43 uur.

Luik: ongestoord genieten

De stad is niet alleen bekend vanwege de studenten, het bruisende nachtleven en de ligging nabij de Ardennen. Luik is namelijk zeer geschikt voor een dagje of weekendje winkelen. Je kan hier ongestoord genieten met talloze winkelstraten en heerlijke terrasjes om even bij te komen. Kijk bij een winkelbezoek in Luik zeker even bij Galeries St. Lambert en winkelcentrum Mediacite die onderdak biedt aan ongeveer 120 winkels.

Ben je op zondag in Luik? Elke zondagmorgen staat langs de maas een vijf kilometer lange markt, genaamd ‘La Batte’.

Met de trein winkelen in Amsterdam

Combineer een geweldig uitje met een dagje shoppen. Amsterdam is een walhalla voor shopliefhebbers met bekende merken, grote warenhuizen, vintage shops en unieke boetiekjes. Het centrum biedt voldoende mogelijkheden om een hele dag te verdwalen in de smalste steegjes...

Trein Amsterdam: bezoek de wallen (Red Light District)

De Rosse Buurt, de Wallen of het Red Light District zijn allemaal benamingen voor misschien wel de meest bekende en bezochte buurt van Amsterdam. In het middeleeuwse stadscentrum tref je de Oude Kerk omringt door grachten, smalle steegjes, neon verlichting en...

ÖBB NightJet: duurzaam met de (nacht)trein naar Innsbruck

De nachttrein heeft sinds jaren zijn terugkeer gevonden op Nederlandse bodem. Hij vertrekt elke avond vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem, waarna je in de ochtend arriveert op één van de eindbestemmingen. Zo reis je met de nachttrein van ÖBB NightJet naar Wenen,...