5x wandelen in Zuid-Engeland: betoverende wandelroutes

Zuid-Engeland, met zijn weelderige landschappen, historische paden en schilderachtige kustlijn, is een paradijs voor wandelliefhebbers. Hier zijn vijf betoverende wandelroutes die je meenemen op een reis door de natuurlijke schoonheid van deze regio.

Natuurlijk reis je per trein naar Engeland en brengt de Eurostar je met een rechtstreekse verbinding vanaf Amsterdam en Rotterdam naar bestemmingen in Zuid-Engeland, zoals Ashford, Ebbsfleet of Londen.

Treinvakantie Engeland Schotland

Top 5: wandelroutes in Zuid-Engeland

Of je nu langs de Jurassic Coast wilt struinen, de mystieke tors van Dartmoor wilt verkennen of door de tijdloze Cotswolds wilt dwalen, Zuid-Engeland heeft voor elke wandelaar wel iets te bieden. Trek je wandelschoenen aan en laat je leiden door de natuurlijke pracht van deze betoverende regio. Veel wandelplezier!

1.) South Downs Way: Krijg een Adembenemend Uitzicht

Beginpunt: Winchester
Eindpunt: Eastbourne
Afstand: Ongeveer 160 kilometer

De South Downs Way is een van de meest iconische langeafstandspaden in Engeland. Deze route voert je door glooiende heuvels, groene valleien en schilderachtige dorpjes. Begin in Winchester en eindig aan de indrukwekkende kust van Eastbourne. Onderweg word je beloond met adembenemende uitzichten, zoals die van de Seven Sisters kliffen.

2.) Jurassic Coast: Stap Terug in de Tijd langs de Kust van Dorset

Beginpunt: Exmouth
Eindpunt: Studland
Afstand: Ongeveer 150 kilometer

De Jurassic Coast, een UNESCO-werelderfgoed, biedt een wandelervaring door 185 miljoen jaar geschiedenis. Begin je reis in Exmouth en wandel langs kliffen die getuige zijn geweest van de tijdperken. Bewonder dramatische rotsformaties zoals Durdle Door en eindig je tocht op het idyllische Studland Strand.

3.) Isle of Wight Coastal Path: Ontdek het Eiland te Voet

Beginpunt: Ryde
Eindpunt: Yarmouth
Afstand: Ongeveer 105 kilometer

De Isle of Wight Coastal Path biedt een fascinerende reis rond dit charmante eiland. Begin in Ryde en volg de kustlijn naar Yarmouth. Je komt langs prachtige baaien, vuurtorens en schilderachtige dorpjes. De variatie in het landschap maakt deze route perfect voor zowel beginners als ervaren wandelaars.

4.) Dartmoor’s Tors and Tors: Mystiek Landschap van Devon

Beginpunt: Okehampton
Eindpunt: Ivybridge
Afstand: Ongeveer 75 kilometer

Dartmoor National Park staat bekend om zijn mysterieuze tors, granieten rotsformaties die uit het landschap oprijzen. Deze wandelroute neemt je mee door de ruige schoonheid van Dartmoor, met zijn uitgestrekte heidevelden, kronkelende rivieren en karakteristieke tors. Begin in Okehampton en eindig in het schilderachtige Ivybridge.

5.) Cotswold Way: Dwars door het Betoverende Cotswolds

Beginpunt: Chipping Campden
Eindpunt: Bath
Afstand: Ongeveer 164 kilometer

De Cotswold Way biedt een betoverende reis door de pittoreske Cotswold-heuvels. Begin in het charmante Chipping Campden en wandel naar het historische Bath. Onderweg kom je langs gouden honingkleurige dorpjes, glooiende heuvels en prachtige landhuizen. Dit is een wandelroute doordrenkt van geschiedenis en landelijke charme.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest