5x Trein en Havenstad in Europa

Regelmatig kiezen wij voor een vakantiebestemming aan de zee, een meer of rivier. Water fascineert mensen al miljoenen jaren en we hebben er dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Hieruit zijn complete havensteden ontstaan. Wil jij met de trein naar een leuke havenstad in Europa? Dan hebben wij 5 kanshebbers geselecteerd.

Met de trein naar een haven in Europa?

Ontdek de poorten van Europa en reis met de trein naar een havenstad in Europa. We hebben er verschillende geselecteerd in zowel Nederland, als in Duitsland, Frankrijk en België. De havens in Europa zijn niet alleen leuk om de boten, wateren en aanlegplaatsen. Het centrum en de stad hebben geprofiteerd van de ligging en dit zie je direct terug.

 

Hamburg: upcomming metropool van Duitsland

De upcoming bestemming van Europa en het metropool van Duitsland. Hamburg heeft eigenlijk alles. Maak een wandeling over de kades of een rondvaart door de haven. Er zijn tevens rondvaartboten die een tocht over rivier de Elbe aanbieden. Verder tref je in de stad honderden winkels, restaurants, bezienswaardigheden en activiteiten.

Naar verwachting zal Hamburg als toeristische bestemming in de komende jaren flink aan populariteit winnen. Wees één van de eerste en plan jouw trip vandaag nog!

Antwerpen: meest veelzijdige bestemming

Lekker dichtbij en een stad van wereldformaat. Antwerpen is mooi en een bezoekje is zo geregeld! Boek treintickets naar Antwerpen voor 9 euro vanaf Breda of 20 euro vanaf elk station in Nederland. De stad heeft veel te bieden, zoals typisch Belgische specialiteiten, lange winkelstraten en imposante bezienswaardigheden. Uiteraard moet je zeker even een bezoekje brengen aan de haven van Antwerpen. Ook hier kan je een rondvaart door de haven doen en maakt jouw bezoek aan Antwerpen onvergetelijk.

Rotterdam: grootste van Europa dichtbij huis

Voor een indrukwekkende havenstad hoef je het land helemaal niet uit! Heb je de grootste haven van Europa wel overwogen? Rotterdam vervoert jaarlijks bijna 500 miljoen ton aan goederen en is de grote (water)poort van Europa! Tijdens een rondvaart door de haven van Rotterdam beleef je hoe groot alles werkelijk is. Hier is geen voorstelling van te maken, als je dit nog nooit hebt gezien.

Koop een goedkoop treinkaartje en reis naar Rotterdam voor een dagje of weekendje. Maak een rondvaart door de haven en ga vervolgens lekker winkelen in het hippe stadshart.

Bremen: panoramapunt in Dom van Bremen

In het noorden van Duitsland vind je aan de monding van de Wezer en de Noordzee de prachtige havenstad Bremen. Hierdoor heeft de stad kunnen uitgroeien tot één van de grootste havens van Europa.

De stad kent een leuk stadshart met een schitterende kathedraal. Wanneer je de klokkentorens beklimt staat je een mooi uitzicht over de stad te wachten. Met talloze winkels en indrukwekkende bezienswaardigheden is Bremen absoluut de moeite waard!

Marseille: eeuwenoude haven Vieux Port

Een vakantiebestemming met een prachtige kustlijn. Bij aankomst zou je bijna vergeten dat het een havenstad is, maar een bezoek aan de haven (Vieux Port) is sowieso de moeite waard. Ontworpen door architect Fernand Pouillon is de haven van Marseille een lust voor het oog. Niet alleen tref je hier schitterende schepen, maar is de haven omringt door gezellige terrasjes en horecagelegenheden.

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

5 Mooiste Hikes in Duitsland

5 Mooiste Hikes in Duitsland

Ben je een liefhebber van wandelen? laat je dan verrassen door de 5 mooiste hikes in Duitsland. Daarvoor hoef je niet eens ver of lang te reizen. De mooiste Duitse wandelroutes bereik je namelijk eenvoudig met de auto of beter nog, met de trein. Dat is pas zorgeloos...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders