5x mountainbiken in Zwitserland

Mountainbiken in Zwitserland is sprookjesachtig en uitdagend tegelijk. Het land herbergt namelijk ontzettend veel spectaculaire mountainbike routes in de meest prachtige omgevingen. Zoals Zermatt of de Eiger bijvoorbeeld. Welk gebied je ook kiest, je wordt altijd omgeven door het schilderachtige decor van de indrukwekkende Zwitserse Alpen.

Wanneer je in Zwitserland wilt Mountainbiken, kies je natuurlijk voor de trein als vervoersmiddel. Goedkope treinkaartjes naar Zwitserland bestel je tot 180 dagen voor vertrek, waarbij je 2 tot 4 maanden vaak van het voordeligste tarief profiteert. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij diverse aanbieders. Denk aan NS International, TheTrainLine of natuurlijk Deutsche Bahn.

  1. Mountainbiken rondom de Eiger
  2. Mountainbiken in Zermatt
  3. Mountainbiken in Anniviers Zwitserland
  4. Mountainbiken rondom de Aletschgletsjer
  5. Mountainbiken in het Zwitserse Verbier

Als je wilt mountainbiken in Zwitserland, betekent dit natuurlijk klimmen en dalen. Maar, er zijn ook voldoende mooie routes voor beginnende mountainbikers. Daarnaast zijn alle grote plaatsen in Zwitserland makkelijk te bereiken met de trein. Een comfortabele manier van reizen, want jouw mountainbike en bagage neem je natuurlijk gewoon met je mee. Tijdens de treinreis naar Zwitserland kun jij je alvast inlezen in deze 5 mooiste mountainbike routes.

Mooiste Steden Zwitserland

Dit zijn de 5 mooiste mountainbike gebieden in Zwitserland

De geselecteerde gebieden zijn goed bereikbaar per trein en beschikken over misschien wel de mooiste mountainbike routes van Zwitserland. Bekijk het overzicht en ontdek jouw volgende (vakantie)bestemming.

1.) Mountainbiken rondom de Eiger

Mountainbiken in Zwitserland is natuurlijk niet compleet zonder de trails rondom de Eiger. Het gebied is ontzettend gevarieerd en geschikt voor zowel gevorderde als beginnende mountainbikers. Je fietst dichtbij imposante gletsjers, maar ook door groene valleien. Onderweg doe je tal van pittoreske dorpjes aan. De perfecte stop voor een lunch, maar dat kan natuurlijk ook bij de talloze bergmeren die je tijdens het mountainbiken tegenkomt.

In dit gebied liggen ook de mooiste singletracks van Zwitserland. Een goed startpunt voor de mooiste routes vind je in Grindelwald. Dat is dichtbij de 4.000 meter hoge Eiger. Hier maak je kennis met schitterende afdalingen. In sommige gebieden rondom de Eiger is een lift aanwezig. Dat is vooral een aanrader als je een liefhebber bent van downhill mountainbiken.

Tip! Ben je een liefhebber van hoogtes én bergen? Reis dan na het mountainbiken naar bergstation Männlichen. Hier kun je de kabelbaan naar boven nemen voor een adembenemend mooi uitzicht op de hoge toppen van de Jungfrau, Mönch en de Eiger.

2.) Mountainbiken in Zermatt

Dit heerlijke wintersportresort is niet voor niets één van de mooiste gebieden die Zwitserland rijk is. Naast skiën en wandelen, kun je ook perfect mountainbiken in Zermatt. Het uitzicht op de beroemde Matterhorn is adembenemend, maar dat geldt ook voor de talrijke trails en mountainbike routes in Zermatt. Daarnaast is het gebied ook makkelijk te bereiken per trein.

Aanraders voor ervaren mountainbikers zijn de Fluhalp Trail of de route nabij Zmutt Glacier. Ben je een beginnend fietser of wil je vooral ontspannen mountainbiken in Zwitserland? Kies dan voor de mooie en makkelijke route in Sunnegga. Deze route is licht glooiend maar door de goed begaanbare paden fijn te fietsen. Natuurlijk omgeven door ongerepte natuur.

3.) Mountainbiken in Anniviers Zwitserland

Anniviers is de grootste gemeente van Zwitserland omdat meerdere dorpen zijn samengevoegd. Het wordt ook wel Val d’Anniviers genoemd. Hier kun je ruim 200 kilometer aan mountainbikeroutes bedwingen. De paden zijn mooi aangelegd en onderhouden. Over de schoonheid van de ruige natuur valt niet te twisten. Ook niet over de afwisseling.

De routes wisselen zich namelijk in rap tempo af. Van snelle afdalingen in de bergen, tot groene open en vloeiende stukken door beboste gebieden. De singletracks zijn hier zelfs zo mooi dat dit parcours ook onderdeel uitmaakt van de Grand Raid mountainbike race. Op deze mountainbike routes in Zwitserland vind je ook voldoende kabelbanen. Handig!

Tip! Kun je geen genoeg krijgen van al dit natuurschoon en fietsplezier? Verleg dan je grenzen in het mountainbike park in Saint-Luc. De trail zit vol met spannende jumps, maar ook met enorme hoogteverschillen en spectaculaire afdalingen naar het dal.

4.) Mountainbiken rondom de Aletschgletsjer in Zwitserland

Eén van de mooiste mountainbike gebieden ligt dichtbij het Rhônedal in de Zwitserse Alpen.

Deze route manifesteert zich rondom de Aletschgletsjer in de Aletsch Arena. Dit gebied staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Naast mooie uitzichten, panorama’s en pittige klimmetjes, doe je ook tal van Zwitserse bergdorpjes en sprookjesachtige stadjes aan.

Zoals Bettmeralp en Fiescheralp bijvoorbeeld. Geweldige locaties om weer op te laden voor de volgende etappe van deze mountainbikeroute in Zwitserland. Wil je liever niet zoveel klimmen? In dit gebied zijn er ook tal van skiliften die je met de mountainbike naar boven brengen. Bijvoorbeeld naar het indrukwekkende Wallis plateau. Zeker de moeite waard.

Tip! Als je lekker wilt genieten van de authentieke Zwitserse keuken, dan doe je dat bij Restaurant Gläcktricka in Bettmeralp. Dit knusse restaurantje serveert gerechten die worden bereid met lokale en verse producten. De fondue van Zwitserse kazen is een aanrader!

5.) Mountainbiken in het Zwitserse Verbier

Als je gaat mountainbiken in Verbier, dan heb je altijd uitzicht op de Mont Blanc. In dit gebied vind je fietsroutes en singletracks voor elk niveau fietser. De omgeving is heel afwisselend. Je maakt steile klimmen langs imposante rotsen, maar fietst ook door glooiende groene heuvels, dennenbossen en schilderachtige dorpjes. Door het enorme netwerk aan liften, is de volgende trail nooit ver weg. Zoals de bekende Tour du Val de Bagnes of des Combins.

Tip! Ga je met de trein naar Zwitserland en verblijf je meerdere dagen in de buurt van Verbier om te mountainbiken? Breng dan tussendoor een bezoek aan Musee et Chiens du Saint-Bernard in Martigny. Dit museum is helemaal gewijd aan de Sint-Bernhard hond. Hier kun je zelf ervaren hoe belangrijk dit hondenras is geweest tijdens reddingsoperaties.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest