5 wandelroutes in Berlijn: historie, cultuur, architectuur en natuur

De bruisende hoofdstad van Duitsland is niet alleen bekend om zijn rijke geschiedenis en levendige cultuur, maar ook om zijn diverse en boeiende wandelmogelijkheden. Of je nu geïnteresseerd bent in historische bezienswaardigheden, moderne architectuur of groene parken, Berlijn heeft voor elke wandelaar iets te bieden. Ontdek 5 leuke wandelroutes in Berlijn en verken de stad te voet.

Berlijn Trein Stedentrip

Berlijn: losse treintickets of complete citytrip

Wil je met de trein naar Berlijn? Bestel dan goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Ook is het mogelijk om een treinreis in combinatie met een hotelovernachting te boeken, waarmee je de citytrip Berlijn in één keer hebt geregeld en je enkel nog de wandelroutes hoeft in te plannen.

Ontdek deze 5 leuke wandelroutes in Berlijn

Door Berlijn via wandelroutes te verkennen sta je echt even stil bij de bezienswaardigheden en vliegt het niet aan je voorbij, zoals dit op de fiets, per bus of metro wel gebeurd. Wandelen in Berlijn is goed te doen met wandelroutes van 4 tot 8 kilometer. Zo kan je er tijdens een Citytrip in Berlijn één of meerdere doen en kom je daadwerkelijk op de leukste plekjes van de stad! Hieronder zijn 5 leuke wandelroutes om de stad te verkennen.

1.) Historisch Berlijn: Oost en West Verenigd

  • Beginpunt: Brandenburger Tor
  • Eindpunt: Checkpoint Charlie
  • Lengte: Ongeveer 5 km
  • Highlights: Brandenburger Tor, Unter den Linden, Reichstag, Berlijnse Muur (East Side Gallery), Checkpoint Charlie

Deze route neemt je mee door de iconische bezienswaardigheden die de geschiedenis van Berlijn weerspiegelen. Begin bij de Brandenburger Tor, loop langs de beroemde Unter den Linden-boulevard en ontdek de indrukwekkende Reichstag. Vervolg je wandeling naar de Berlijnse Muur, waar delen van de muur nog steeds staan, zoals de East Side Gallery. Eindig je reis in Checkpoint Charlie en leer over de verdeelde geschiedenis van de stad.

2.) Moderne Architectuur: Potsdamer Platz en Meer

  • Beginpunt: Potsdamer Platz
  • Eindpunt: Reichstag
  • Lengte: Ongeveer 4 km
  • Highlights: Potsdamer Platz, Sony Center, Kollhoff-Toren, Tiergarten Park, Reichstag

Deze route draait om de moderne architectonische hoogstandjes van Berlijn. Start bij Potsdamer Platz, een gebied dat bekend staat om zijn futuristische gebouwen. Wandel langs de Sony Center-koepel en de Kollhoff-Toren. Vervolg je tocht naar het Helmut Jahn-designed Sony Center en loop door Tiergarten Park. Eindig bij de glazen koepel van de Reichstag voor een adembenemend uitzicht over de stad.

Berlijn Per Trein

3.) Groene Ontsnapping: Tiergarten en Charlottenburg

  • Beginpunt: Tiergarten Park
  • Eindpunt: Charlottenburg Paleis
  • Lengte: Ongeveer 7 km
  • Highlights: Tiergarten Park, Siegessäule, Charlottenburg Paleis, Charlottenburg Tuinen

Deze route neemt je mee naar groene oases in het hart van de stad. Begin je wandeling in Tiergarten Park, het grootste park van Berlijn. Wandel langs schilderachtige paden, meren en monumenten, waaronder de Siegessäule. Ga verder naar Charlottenburg en verken het prachtige paleis en de tuinen. Geniet van de rustige sfeer en laat de stadsdrukte achter je.

4.) Kunst en Creativiteit: Kreuzberg en Street Art

  • Beginpunt: Kreuzberg
  • Eindpunt: RAW-Gelände
  • Lengte: Ongeveer 6 km
  • Highlights: Kreuzberg, Oberbaumbrücke, East Side Gallery, RAW-Gelände

Deze route duikt in de creatieve kant van Berlijn. Begin in Kreuzberg, een trendy wijk vol met kunstgaleries, boetieks en cafés. Wandel langs de beroemde Oberbaumbrücke en ontdek de levendige straatkunstscene in de buurt van de East Side Gallery. Verken RAW-Gelände, een voormalig treindepot omgetoverd tot creatieve ruimte. Deze route laat je kennismaken met de bruisende kunstscene van de stad.

5.) Waterkant Avontuur: Spree-oevers en Molecule Man

  • Beginpunt: Spree-oevers
  • Eindpunt: Treptower Park
  • Lengte: Ongeveer 8 km
  • Highlights: Spree-oevers, Molecule Man, Treptower Park, Sovjet-oorlogsmonument

Deze route laat je kennismaken met de waterkant van Berlijn. Begin langs de oevers van de Spree en geniet van het uitzicht op de vele bruggen en gebouwen aan het water. Loop naar de bekende Molecule Man-sculptuur en geniet van de mix van natuur en stadsgezichten. Vervolg je wandeling naar Treptower Park, waar je het indrukwekkende Sovjet-oorlogsmonument kunt verkennen.

Ontdek en Verken Berlijn te voet

Berlijn biedt een schat aan wandelmogelijkheden die je meenemen door de geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van de stad. Elke route biedt een unieke kijk op wat Berlijn te bieden heeft. Dus trek je wandelschoenen aan en verken deze bruisende stad te voet!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest