5 Mooiste Wandelroutes in Duitsland

Duitsland zit vol prachtige natuurverschijnselen, die jij als enthousiast wandelaar absoluut gezien moet hebben. Plan jij binnenkort weer een actieve vakantie bij onze oosterburen, trek je de wandelschoenen aan en ga je genieten van al het moois? Dan ben jij ongetwijfeld benieuwd naar de mooiste wandelroutes van Duitsland.

Langeafstandsroutes zoals de Rheinsteig en Hochröhner zijn geschikt voor de fanatieke wandelaars onder ons. Ben jij op zoek naar een wandelroute voor zowel jong als oud? Dan zijn de Malerweg in Saksen en de Rothaarsteig in het Sauerland absoluut aanraders.

  1. Westweg in het Zwarte Woud
  2. Malerweg in Saksen
  3. Rothaarsteig in het Sauerland
  4. Hochröhner in het Rhön-gebergte
  5. Rheinsteig in het Rijndal

Wil jij meer weten over onze favoriete wandelroutes in Duitsland? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel grondig te lezen. Wij voorzien jou namelijk van onze persoonlijke top 5 met daarin de mooiste wandelroutes in Duitsland. Deze routes dien jij absoluut in overweging te nemen wanneer je gaat wandelen in het mooie Duitsland.

Mooie Bossen Duitsland Per Trein

Mooiste wandelroutes van Duitsland per trein – Onze top 5

Als enthousiaste wandelaars konden wij het niet laten om een artikel te schrijven over de prachtige wandelgebieden die Duitsland rijk is. Wij hebben een lijst samengesteld met daarin onze vijf favoriete wandelroutes in Duitsland. Hopelijk helpt deze lijst jou om ideeën op te doen voor je volgende wandelvakantie!

1.) De Westweg in het Zwarte Woud

Treinkaartje naar Donaueschingen

Het eerste pareltje op onze lijst is de bekende Westweg in het Zwarte Woud. Dit is de oudste langeafstandsroute van Duitsland. In totaal is deze route maar liefst 290 kilometer lang. Deze loopt van Pforzheim helemaal tot Basil, in Zwitserland. Dit traject bestaat al sinds 1900 en is dan ook bij veel wandelaars geliefd.

In het noorden van dit wandelgebied loop je vooral door donkere doch charmante dennenbossen, terwijl je in het zuiden vooral geniet van de unieke uitzichten over het Schwarzwald. Kortom; iedere wandelaar kan tevreden worden gesteld op deze fantastisch mooie wandelroute.

Is 290 kilometer net iets te lang voor jou? Geen paniek! De Westweg heeft diverse opstartpunten, waarmee deze lange route makkelijk kan worden opgedeeld in kortere wandelingen. Ook een één-daagse wandeltocht kan dus prima gemaakt worden in dit iconische wandelgebied.

Bekijk ook: treinkaartje naar regio Zwarte Woud

2.) De Malerweg in Saksen

Treinreizen naar Brilon

De Malerweg is een bekende wandelroute in deelstaat Saksen. Deze route is maar liefst 115 kilometer lang. In de 19e eeuw lieten schilders zich massaal inspireren door de prachtige landschappen die men op deze route tegenkomt. Het romantische landschap weet dan ook veel wandelfanaten te overtuigen om de Malerweg te betreden. Pas wanneer jij zelf enkele delen van deze route hebt gelopen, zul je begrijpen waar we het over hebben. Op deze wandelroute loop je langs indrukwekkende bergen en diepe ravijnen. Onderweg kun je genieten van ongekend mooie uitzichten.

Aangezien deze wandelroute fysiek niet erg zwaar is, kan deze gedeeltelijk ook prima met kinderen worden gelopen. Dit is dus thé place to be voor een actieve familievakantie in Duitsland.

Bekijk ook: treinkaartje naar Dresden

3.) De Rothaarsteig in het Sauerland

De derde wandelroute op onze lijst is de prachtige Rothaarsteig in het populaire Sauerland. Op de route is veel te beleven, en deze is geschikt voor zowel jong als oud. De wandelroute beschikt over diverse stations waar je informatie krijgt over alles wat er om je heen te zien, te ruiken en te voelen is. Ze noemen deze wandelroute niet voor niets de ‘weg der zintuigen’.

De Rothaarsteig is 154 kilometer lang en loopt dwars door het Rothaargebergte. De wandeling begint in Brilon en eindigt in Dillenburg. Hoge toppen van maar liefst 800 meter, kleurrijke velden, indrukwekkende bossen en sprookjesachtige rivieren; deze wandelroute is van alle markten thuis.

Bekijk ook: treinkaartje naar Sauerland

4.) De Hochröhner in het Rhön-gebergte

De Hochröhner is een wandelroute die absoluut niet mag ontbreken in onze lijst. Het is een wandelgebied dat maar liefst drie Duitse deelstaten doorkruist. Je wandelt door Hessen, Beieren en Thüringen. Van prachtige bosgebieden tot bijzonder verre uitzichten. Aan dit laatste heeft de wandelroute bovendien zijn bijnaam te danken: ‘Land van de vrije vergezichten’.

Deze wandelroute is maar liefst 120 kilometer lang, en grotendeels geschikt voor gevorderde wandelaars. Het hoogtepunt van deze tocht is de inmiddels uitgedoofde vulkaan Milseburg. Wij weten zeker dat jij hier je ogen uit zult kijken!

Bekijk ook: treinkaartje naar Nurnberg

5.) De Rheinsteig in het Rijndal

De laatste bijzondere wandelroute is de Rheinsteig in het Rijndal. Dit is een langeafstandsroute van maar liefst 320 kilometer lang, die redelijk dicht bij de Nederlandse grens begint. Jij hoeft dus geen dagen in de auto of in de trein te zitten om dit wandelgebied te bereiken.

Deze unieke wandelroute is pas 15 jaar oud, maar toch al een zeer geliefd wandelgebied. De Rheinsteig bevat een mix van wijngaarden, bossen, spectaculaire uitzichten en zelfs kastelen. We kunnen dus absoluut spreken van een onmisbare wandelroute op de bucketlist van iedere wandelaar.
.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders