5 mooiste stranden van Denemarken

Denk je dat Denemarken geen bestemming is voor zon, zee en strand? Dan heb je het mis. De mooiste Noord Europese stranden vind je namelijk in dit land. Denemarken staat bekend om zijn ongerepte en beeldschone natuur, maar ook om zijn prachtige stranden met wit zand. En het leuke is dat de kust altijd dichtbij is als je in Denemarken verblijft.


Wanneer je duurzaam en comfortabel per trein naar Denemarken wilt reizen, zijn goedkope treinkaartjes eenvoudig online verkrijgbaar. De route verloopt via twee tussenstops, namelijk station Osnabruck en Hamburg. Vervolgens reis je in één keer door naar bestemmingen in Denemarken. Boek treinkaartjes naar Denemarken 2 tot 4 maanden voor vertrek.

  1. Zuidstrand in Hvide Sande
  2. Palmestranden in Frederikshavn
  3. Tisvildeleje Strand in Tisvilde
  4. Dueodde Strand in Bornholm
  5. Cold Hawaï Strand in Klitmøller

Nog een groot voordeel is dat het land makkelijk en vrij snel te bereiken in met de trein. Binnen slechts enkele uren reistijd sta je met je voeten in de zee of het strand. Wil je de Deense schoonheid wel eens van dichtbij bekijken? Of ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden die Denemarken rijk is? Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

Strand Bestemmingen Denemarken

De leukste en mooiste stranden in Denemarken

Het prachtige Denemarken kent tal van mooie stranden. Het zorgt veelvuldig voor fotogenieke en schilderachtige vakantiekiekjes. Ook opzoek naar inspiratie voor de volgende citytrip of vakantiespot? Ontdek deze mooie stranden in Denemarken en plan jouw vakantie, zodat de voorpret kan beginnen.

Mooiste Stranden Denemarken

1.)    Zuidstrand in Hvide Sande

Ben je een liefhebber van zwemmen? Dan is het Zuidstrand in Hvide Sande hét strand voor jou. Ook voor families met kindjes is dit the place to be. De kust is voorzien van een lang strand met zacht en wit zand. Op het Zuidstrand in Denemarken heb je altijd een aangename wind. Ook tijdens de warme dagen is het hier dus goed toeven.

Na het zwemmen of zonnebaden kun je barnsteen zoeken met de kinderen. Dit wordt ook wel het Deense goud genoemd. Ben je hongerig geworden? Geniet dan in de naastgelegen haven van Hvide Sande van de lekkerste verse vis gerechten. Dit is echt een aanrader!

2.)    Palmestranden in Frederikshavn

Palmen in Denemarken? Ja zeker! Je vindt ze wuivend in de wind op het Palmestrand in Frederikshavn. In het winterseizoen worden ze naar een warmere plek verhuisd. Het uitgestrekte strand is door zijn langzame afloopt in zee heel geschikt voor gezinnen met kinderen. Naast zwemmen en zonnebaden, leent het Palmestrand zich ook perfect voor een lekkere barbecue of een potje beachvolleybal in het witte zand. Wil je tussendoor shoppen of wat lekkers eten? Dan vind je het centrum van Frederikshavn op loopafstand.

3.)    Tisvildeleje Strand in Tisvilde

Tisvilde is een oud vissersdorpje maar herbergt ook één van de mooiste stranden van Denemarken. Het Tisvildeleje Strand heeft kristalhelder water en zand dat uitnodigt om lekker op te gaan liggen. Op het strand van Tisvilde vind je ook gekleurde strandhuisjes die het geheel een vrolijke uitstraling geven. Hier krijg je dus de echte summer vibes te pakken.

Heb je na het zwemmen zin in een sportieve wandeling? Dan kan dit in het aangrenzende Tisvilde Fence bos. Ben je hongerig geworden van al dit moois? Kopenhagen ligt op slechts een half uur rijden. Maar, je kunt ook het pittoreske Tisvilde bezoeken. Aan gezellige terrassen en goede restaurants en bistro’s heb je hier zeker geen gebrek.

4.)    Dueodde Strand in Bornholm

In Bornholm vind je het Dueodde Strand. Een bijzonder strand dat zich bij de top 3 van mooiste Europese stranden mag voegen. Het water is hier helder en afwisselend diep en ondiep door de vele zandbanken. Dat maakt dit strand in Denemarken ook geschikt voor families met kleine kindjes. Ook sportief kun je hier uit de voeten. De plek is ideaal om te suppen en te snorkelen, maar je kunt ook de hoogste vuurtoren van Europa beklimmen in Bornholm. Geniet van een mooi uitzicht over het strand én over het ongerepte eiland.

Combineer een bezoek aan Dueodde Strand in Denemarken met een trip naar Snogebæk. Dit is een oud dorpje dat leeft van de visserij. Struin door de smalle straatjes en doe je zeker te goed aan een lekkere maaltijd in één van de vele gezellige eettentjes in het plaatsje.

5.)    Cold Hawaï Strand in Klitmøller

Het Cold Hawaï Strand ligt tussen Agger en Hanstholm in Klitmøller. Het is dé hotspot voor surfliefhebbers. Daaraan dankt dit strand in Denemarken tevens zijn naam. Hier kun je surfen onder vrijwel dezelfde omstandigheden als in Hawaï. Je hebt hier golven én wind. Het strand is natuurlijk ook heel geschikt om lekker te genieten van de zon en het heldere water. Zeg je surfen, dan zeg je Klitmøller. Dat zie je ook terug in het centrum van het stadje en op de boulevard. Hier vind je restaurants in Hawaiiaanse stijl én tal van surfscholen.

Leuke Deense Stranden

Lekker met de trein naar de mooiste stranden van Denemarken

Met de trein naar Denemarken? Ja natuurlijk! Dat is niet alleen makkelijk en snel, maar ook nog eens heel voordelig. Vaak kun je in de plaats zelf of dichtbij de mooiste strandlocaties uitstappen. Er is altijd wel een treinstation in de buurt. Door op deze manier te reizen kun je jouw energie volledig gebruiken om te kunnen genieten van de 5 mooiste Deense stranden.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest