5 mooiste steden in Frankrijk

Frankrijk kent prachtige steden. Maar wat zijn eigenlijk de mooiste? Welk bestemmingen in La douce France mag je écht niet missen? Op deze pagina vertellen we jou meer over de 5 mooiste steden in Frankrijk, waarbij we beoordelen op basis van diverse factoren; bezienswaardigheden, omgeving, cultuur en activiteiten.

  1. Nice: Côte d’Azur en de Promenade des Anglais
  2. Monaco: zoals de Fransen het hebben bedoeld
  3. Parijs: cultuur, winkelen en bezienswaardigheden
  4. Orléans: musea, bezienswaardigheden en heerlijk eten
  5. Straatsburg: hoogstandjes en verbazingwekkende mooie plekjes

Deze 5 steden bieden het mooiste van Frankrijk

Hier kun je genieten van azuurblauw water en mooie stranden, maar natuurlijk ook van landschappen zoals je die alleen in Frankrijk vindt. Wil je wel genieten van een mooie vakantie maar heb je geen zin files op de Autoroute du Soleil? Ga dan met de trein!

1.) Nice: Côte d’Azur en de Promenade des Anglais

Trein Nice

Met stip op nummer één in deze lijst staat Nice. Een geweldige Franse stad aan de welbekende Côte d’Azur. Hier kun je niet alleen flaneren over de Promenade des Anglais, maar ook genieten van kunst en cultuur. Zeker als je een liefhebber bent van barok.

Een bezienswaardigheid die je ook zeker niet mag missen is het Matisse museum en Villa Ephrussi de Rothschild van de gelijknamige barones. Het is even een klim naar Cap Ferrat, maar de aanblik van de villa maakt dit zeker waar. Verse producten kopen doe je op de markt bij Cours Saleya. Nice is dan ook bij uitstek dé place to be voor een stedentrip.

Nice is prachtig, maar ook vrij prijzig. Dat merk je vooral als je een drankje drinkt op één van de bekende terrassen, maar ook als je jouw auto wilt parkeren. Wil je jouw geld liever besteden aan iets anders? Bezoek Nice dan met de trein. Dat is niet alleen voordeliger, maar ook nog eens lekker ontspannen. Je stapt uit op Station Nice-Ville midden in de stad.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Nice

2.) Monaco: zoals de Fransen het hebben bedoeld

Monaco Per Trein

Monaco bezoek je natuurlijk niet alleen voor de mooie omgeving, maar ook een klein beetje voor de jetset. De kans is groot dat je hier een beroemdheid voorbij ziet komen terwijl je op het terras zit. Deze stad in Frankrijk kent natuurlijk ook cultuurhistorie. Kijk maar eens naar de imposante rots die hoog boven de zee uittorent en het oude Monaco draagt.

Breng zeker een bezoek aan Monaco Ville. De sfeer is hier precies zoals de Fransen het hebben bedoeld. Extravagant, maar altijd sfeervol en stylish. Snuif de zoete geur van rozen op in Princess Grace Rose Garden of beproef je geluk in het Monte Carlo Casino.

Wil je niets van deze stad in Frankrijk missen? Boek dan het treintje dat je langs alle mooie plekjes van de stad rijdt. Trouwens, Monaco is ook vanuit Nederland eenvoudig te bereiken met de trein. Je stapt uit op Station Monaco Monte Carlo. Dit is eigenlijk al een beleving.

3. Parijs: cultuur, winkelen en bezienswaardigheden

Parijs Per Trein

Ook Parijs verdiend een plek in deze top 5 met de mooiste steden in Frankrijk. Hier kun je alle wereldberoemde bezienswaardigheden uit films en tijdschriften in het echt bewonderen. Zoals de Moulin Rouge en natuurlijk de Eiffeltoren in het 7e arrondissement.

Wist je dat dit bouwwerk hét symbool is van de City of Lights? Dat terwijl de Fransen het tijdens de bouw maar een lelijk object van staal vonden. In Parijs breng je ook een bezoek aan het Louvre en Centre Pompidou. Ook kathedraal de Notre Dame is een must-see.

Ben je benieuwd naar het ondergrondse gangenstelsel van Parijs? Loop dan onder de stad door en breng een bezoek aan Les Catacombes. Een beetje luguber is het wel. Het stelsel werd in de 18e eeuw namelijk gebruikt voor het opbergen van lichamen en dat zie je terug.

De wanden van de tunnels zijn namelijk opgebouwd uit menselijke botresten en schedels. Dat zijn botten van in totaal maar liefst 6.000.000 Fransen. De weg naar Parijs is gelukkig een stukje minder schokkend. Vanuit Nederland rij je in circa 5 uurtjes naar de lichtstad. Ga je liever ontspannen met de trein of de Thalys? Dat stap je uit op treinstation Gare du Nord.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Parijs

4. Orléans: musea, bezienswaardigheden en heerlijk eten

Ook Orleans is één van de 5 mooiste steden van Frankrijk. Ook in deze stad kom je een aantal bekende bezienswaardigheden tegen. Zoals het standbeeld van Jeanne d’Arc op de Place du Martroi en het indrukwekkende glas-in-lood van kathedraal Sainte Croix.

Ben je een liefhebber van musea? Ook dan kom je in Orleans aan je trekken. Bezoek het archeologische museum of laat je inspireren in het museum van de schone kunsten, Musée des Beaux Arts. Deze Franse stad staat ook bekend om zijn gastronomische verwennerij.

Op elke hoek van de straat vind je hier wel een bijzondere bistro of eettentje. Wil je een weekend of langer vertoeven in Orleans? Reis dan bij voorkeur met de trein. Als je met de hogesnelheidstrein naar de Franse stad reist, dan stap je uit op Station Les Aubrais Orleans.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Orleans

5. Straatsburg: hoogstandjes en verbazingwekkende mooie plekjes

Mooie Steden Frankrijk Straatsburg

Straatsburg bruist van de hoogstandjes en verbazingwekkende mooie plekjes. Zodra je de stad binnenloopt, waan jij je direct in een sprookjesachtige omgeving. Dit voel én proef je zeker in Petite France. Een klein buurtschap waar de tijd lijkt stil te staan. Een bezoek aan deze buurt is heel goed te combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt.

Zoals het museum voor de moderne kunst in Straatsburg of de Ponts Couverts met zijn indrukwekkende torens. Maak er zeker een wandeling en houd in gedachten dat de torens vroeger dienst deden als gevangenis. Ben je een liefhebber van gotiek? Bezichtig dan zeker de kathedraal in de stad. Laat je onderweg ook zeker inspireren door de mooie street art.

De mooiste steden van Frankrijk kun je het bezoeken met de trein. Zo ook Straatsburg. Let bij het uitstappen op Gare de Strasbourg-Ville ook op de schoonheid van het treinstation.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest