5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

Wie van een prachtige natuur houdt moet ooit in zijn of haar leven eens in Oostenrijk zijn geweest. Dit is natuurlijk hét land met de uitgestrekte grasvelden, de grazende koeien én de vele meren die in de bergen verscholen liggen. Het probleem met die verborgen meren is alleen wel dat lang niet iedereen ze kan vinden. Hier brengen wij vandaag gelukkig verandering in. In dit artikel laten wij je namelijk zien wat de top 5 mooiste bergmeren in Oostenrijk zijn die je zeker zou moeten bezoeken tijdens een trip naar dit bijzondere land!

  1. Achensee: dé trekpleister van Oostenrijk
  2. Neusiedler See: bijzonder, uitgestrekt én ondiep
  3. Mondsee: meer voor de watersporters
  4. Hallstatt: voor de authentieke Oostenrijkse sfeer
  5. Zellersee: klein maar fijn

1.) Achensee: dé trekpleister van Oostenrijk

Achensee Per Trein

Dit is een meer wat vast wel bekend in de oren klinkt. Het meer wordt ook wel “de oceaan van Tirol” genoemd en is met recht één van de mooiste bergmeren van Oostenrijk. Dit meer is al meer dan 20.000 jaar oud, niet zo gek dus dat er zoveel toeristen zijn die hier eens een kijkje willen nemen. Het meer staat met name bekend om het smaragdgroene oppervlak en het kristalhelder water. Als het lekker weer is kan je hier een heerlijk frisse duik nemen, al is het ook prachtig om er gewoon te wandelen of te fietsen. Voor de sportievelingen onder ons: het is hier ook mogelijk om te surfen of te zijlen.

2.) Neusiedler See: bijzonder, uitgestrekt én ondiep

Neusiedler See Per Trein

De Neusiedler See is heel bijzonder. Dit meer is qua oppervlakte een van de grootste bergmeren van heel Oostenrijk, maar het meer zelf is maar 1 meter diep. Dit maakt het een ideale bestemming voor alle mensen met kinderen die in het water willen spelen. Het landschap wordt met name gekenmerkt door uitgestrekte weiden en rietvelden, hierdoor krijgt het een echt Oostenrijkse uitstraling mee. Voor de mensen die van wijn houden zijn er een aantal heerlijke wijnproeverijen te vinden in de omgeving.

3.) Mondsee: meer voor de watersporters

Mondsee Per Trein

De Mondsee is een meer wat je in de buurt van Salzburg kunt vinden. Wij raden dit meer aan voor alle mensen die houden van watersport. Op dit meer kan je namelijk niet alleen varen, maar je kunt hier ook nog eens terecht als je wilt windsurfen of duiken. Daarnaast is het mogelijk om een bootje te huren om zelf de omgeving te ontdekking. Rondom het meer vind je talloze Oostenrijkse restaurants waar je onder het genot van een heerlijke Riesling even helemaal tot rust kunt komen.

4.) Hallstatt: voor de authentieke Oostenrijkse sfeer

Treinkaartjes Voor Trein Hallstatt

Hallstatt is een van de meest bezochte en misschien wel het mooiste bergmeer van Oostenrijk. Dit komt niet alleen door het feit dat het gewoon een prachtig meer is om te zien, maar ook doordat het meer op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Dit meer is omringd met enkele van de oudste dorpen van Oostenrijk, hierdoor krijgt het meer een authentieke uitstraling met zich mee. De geplaveide straten, 16e-eeuwse houten huizen en andere bijzondere gebouwen dragen dan ook echt bij aan de charme van het meer. Wil je de Oostenrijkse cultuur en mensen leren kennen dan is dit dé plek om te bezoeken.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Hallstatt

5.) Zellersee: klein maar fijn

Zellersee Per Trein

Ondanks het feit dat dit meer maar vier kilometer lang is en ook niet super diep is raden wij je toch aan om hier eens een kijkje te nemen. Dit komt met name door het feit dat het water met de 18 graden heerlijk is om in te zwemmen. Het meer werd zo’n 10.000 jaar geleden gevormd tegen het einde van de laatste ijstijd en wordt nog steeds gevoed door diverse bergstroompjes, hierdoor is het water nog altijd kraakhelder.

Mooiste bergmeren in Oostenrijk bewonderen?

Zelf een bezoekje brengen aan één van de mooiste bergmeren in Oostenrijk maakt het ook voor jou mogelijk om echt helemaal een te worden met de natuur. Ben je al vaker in Oostenrijk geweest en wil je wel eens wat nieuws zien? Neem dan eens een kijkje bij het vorige artikel wat we voor je hebben geschreven over de mooiste bergmeren in Zwitserland.

In dat artikel laten wij je namelijk alles zien over de mooiste bergmeren die er in Zwitserland te vinden zijn. Of kijk eens bij de talloze andere artikelen hier op de site. Wij zijn niet voor niets dé site voor iedereen die op de hoogte wilt blijven van de mooiste vakantiebestemmingen in heel Europa!

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Lui op het strand liggen is niet voor iedereen weggelegd. Een actieve wandel- of fietsvakantie is dan een prima alternatief. De 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk zijn dan misschien het overwegen waard, want deze schitterende plekken moet je eigenlijk gewoon gezien...

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

Er gaat niets boven heerlijk wandelen op vakantie. Een wandelvakantie nog altijd dé manier om je hoofd leeg te maken en om echt even goed op te laden voor je weer aan het werk moet. Om pas echt tot rust te komen is het geen verkeerd idee om eens een bezoekje te...

5 mooiste bergmeren in Zwitserland

5 mooiste bergmeren in Zwitserland

Zwitserland, hét land van de ongerepte natuur en de prachtige bergmeren. Het is een land waarin je keer op keer je ogen uitkijkt. Nu is het alleen wel zo dat de echt mooie plekjes nog wel eens verborgen kunnen liggen, al helemaal als je op zoek bent naar een niet al...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders