5 mooiste bergmeren in Zwitserland

Zwitserland, hét land van de ongerepte natuur en de prachtige bergmeren. Het is een land waarin je keer op keer je ogen uitkijkt. Nu is het alleen wel zo dat de echt mooie plekjes nog wel eens verborgen kunnen liggen, al helemaal als je op zoek bent naar een niet al te standaard bergmeer. Gelukkig zijn wij er om je zo goed mogelijk op weg te helpen. In dit artikel laten wij je daarom meer zien over de top 5 mooiste bergmeren in Zwitserland. Bij één van deze meren kan ook jij prachtige foto’s maken!


  1. Riffelsee: bekendste bergmeer van het land
  2. Bodenmeer: het bekende drielandenpunt
  3. Het meer van Genève: pracht en praal
  4. Luganomeer: Zwitsers meer met Italiaanse wortels
  5. Het meer van Brienz – rustig en authentiek

1.) Riffelsee: bekendste bergmeer van het land

Riffelsee Per Trein

Dit is natuurlijk hét meer wat naast de bekende berg Matterhorn ligt. Dit meer weet toeristen van over de hele wereld te trekken en is misschien wel het mooiste bergmeer van Zwitserland. De Riffelsee is werkelijk waar adembenemend om in persoon te zien. Dankzij het nabijgelegen skigebied in het dorp Zermatt is de Riffelsee ook verrassend gemakkelijk te bereiken. Je kunt de trein pakken vanuit Gornergrat Bahn. Vanuit hier is het maar 10 minuten lopen naar het meer zelf. Weet wel dat je niet de enige bent die een bezoekje brengt aan deze locatie. Dit is nu echt een van de bekendste trekpleisters van Zwitserland.

2.) Bodenmeer: het bekende drielandenpunt

Bodensee Per Trein

Het Bodenmeer (ook wel Bodensee) grenst aan Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Dit zou al een reden moeten zijn om een bezoekje te brengen. Het is op dit moment het twee na grootste meer van Midden-Europa. Je kunt er makkelijk met de auto komen, al raden wij je zeker aan om een fiets te huren om zo de omgeving te verkennen. Dit voegt namelijk toch net even wat meer charme toe aan je trip naar dit bekende meer.

3.) Het meer van Genève: pracht en praal

Geneve Meer Trein

Het meer van Genève is het grootste meer van Zwitserland en is een “must” om te zien. Dit meer ligt aan de noordkant van de Alpen en heeft de vorm van een halve maan. Hoewel het meer met name de vakantieplek is voor de rijken is het toch leuk om te zien. Kijk naar de jachten die rustig op het water dobberen of huur een bootje om er zelf op uit te gaan. Rondom het meer zijn meer dan genoeg restaurants te vinden waar je kunt dineren terwijl je zit hoe de zon prachtig ondergaat.

Lees ook: treinkaartjes voor trein naar Geneve

4.) Luganomeer: Zwitsers meer met Italiaanse wortels

Lugano Meer Trein

Het Luganomeer ligt op de grens tussen Zwitserland en Italië ligt. Dit meer ligt midden in de bergen en over waar je kijkt is natuur te vinden. Mocht je tijdens je vakantie ook nog even een bezoekje aan Italië willen brengen dan kan dit, er zijn namelijk meer dan genoeg campings te vinden in de omgeving. Neem ook zeker even een kijkje bij de prachtige Renaissance kerk in Morcote als je er toch bent.

5.) Het meer van Brienz: rustig en authentiek

Brienzersee Per Trein

Ben je op zoek naar een bergmeer wat niet overspoeld is met toeristen? In dat geval raden wij je aan om te kiezen voor het meer van Brienz (ook wel Brienzersee). Dit meer staat bekend om het spectaculaire turkoois-blauwe water. Het meer wordt omringd door hoge bergen en kan het best per boot worden bezocht, al kan je er ook prima wandelen als je dat leuker vindt. Dit is één van de mooiste bergmeren van Zwitserland, waar je nog echt de authentieke Zwitserse cultuur kunt proeven.

Heerlijk zwemmen: mooiste bergmeren van Zwitserland

We hopen dat je dankzij de bovenstaande selectie een beter beeld hebt over de mogelijkheden voor jouw trip naar het prachtige Zwitserland. Met deze lijst van mooiste bergmeren in Zwitserland heb je nog voldoende bestemmingen over voor jouw bucket-list.

Houdt er rekening mee dat deze schilderachtige bergmeren schitterend zijn om te bewonderen, maar mocht je geen koud water vrees hebben dan krijg je hier wel. Nog meer leren over mooie plekken in Zwitserland en andere landen in Europa? Neem dan zeker even een kijkje bij de andere artikelen hier op de site, er valt namelijk nog veel meer te ontdekken!

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders