Opzoek naar een leuk dagje weg in België? Bekijk de 5 leukste pretparken in België. Stuk voor stuk bereikbaar met de trein, waarmee je bent verzekerd van een comfortabel, duurzaam en voordelig dagje uit. Met de dagelijks 33 treinverbindingen over de grens is er altijd wel een verbinding voor jou. Kaartjes zijn vanaf Amsterdam al verkrijgbaar vanaf 20 euro en vanaf Breda vanaf 9 euro.

Bobbejaanland: voor het hele gezin!

Een dagje je grenzen verleggen? Met 40 adembenemende attracties zal jou hart zeker sneller kloppen. Bobbejaanland in Lichtaart beschikt over diverse wildwaterbanen, achtbanen en misselijkmakende draaimolens. Echt iets voor jou? Zoek dan direct treintickets naar Herentals. Vanaf station Herentals pak je buslijn 215 en wordt je voor de ingang van het park afgezet.

Bruparck Brussel: Mini-Europe, Kinepolis en Oceade

Ga je binnenkort een dagje naar Brussel en nog opzoek naar een leuke activiteit? Dan is Bruparck Brussel gelegen aan de voet van het Atomium zeker een optie. Bezoek hier Mini-Europe; Madurodam van Europa en zwemparadijs Oceade. Zo maak je van jouw stedentrip een actief en leuk uitje die je niet snel meer zal vergeten!

Bruparck in Brussel is goed bereikbaar met de trein. Binnen 1.50 uur per Thalys of 2.52 uur per IC Brussel reis je naar station Brussel-Zuid. Hier stap je over op metrolijn 6 en stap je uit op station Koning Boudewijn. BruParck Brussel is vervolgens op loopafstand bereikbaar. Met de trein naar Brussel-Zuid reis je vanaf 25 euro op doordeweekse reisdagen en vanaf 33 euro voor reisdagen op vrijdag, zaterdag of zondag. Te boeken tot 7 dagen voor vertrek.

Plopsaland Indoor, Coo en de Panne

De parken van Plopsa zijn populair en leuk voor jong en oud. Bekend van tv-programma’s als Piet Piraat, Kabouter Plop en Samson & Gert. In België vind je drie verschillende parken, namelijk Plopsaland de Panne, Plopsa Coo en Plopsa Indoor te Hasselt

Voor de zomerperiode raden wij Plopsaland de Panne aan. De panne is een kustplaats in België en is daarmee uitstekend te combineren met een hapje eten langs de kust, waarna je weer richting huis kunt. Is het wat slechter weer? Kijk dan eens naar Plopsa Indoor, want een groot gedeelte van de attracties zijn binnen.

ZOO Antwerpen: 5000 dieren

Ga je een weekendje of dagje naar Antwerpen? In de dierentuin van Antwerpen zitten 5000 verschillende dieren op jou te wachten! ZOO Antwerpen is een begrip en de bereikbaarheid kan bijna niet beter. Aan de westzijde van Antwerpen Centraal vind je de ingang van ZOO Antwerpen.

Een treinkaartje naar Antwerpen is al verkrijgbaar vanaf 20 euro per IC Brussel. Reis je per Thalys? Dan ben je er iets sneller met een reistijd van slechts 1.12 uur. Kaartjes zijn tot 7 dagen voor vertrek voordelig verkrijgbaar voor de InterCity Brussel. Nog geen plannen voor volgende week? Kijk dan snel even naar de beschikbare tickets!

Technopolis Mechelen: technologie komt tot leven

Technopolis in Mechelen is een kindvriendelijke museum. en wordt ook wel gezien als het Nemo Sciencemuseum van het zuiden. Je vindt hier projecten m.b.t. wetenschap, scheikunde en technologie, waarbij kinderen van alles mogen aanraken en dingen kunnen doen. Dagelijks geopend van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Vanuit Nederland reizen er dagelijks tal van treinen richting Mechelen. Met een reistijd van ongeveer 1.58 uur en een ticketprijs van 25 euro ben je er zo! Je hoeft vervolgens alleen nog maar een busticket voor de busrit vanaf station Mechelen naar Technopolis te betalen. Deze rit duurt ongeveer 5 minuten en wordt afgelegd door buslijn 283 of 682.