5 leuke kustplaatsen met de trein


Opzoek naar een leuke bestemming? Bekijk deze 5 kustplaatsen die goed bereikbaar zijn met de trein! Niet alleen leuk in de zomer, want ook in andere seizoenen zullen deze bestemmingen jou zeker verbazen. Maak een wandeling, bezoek het stadshart of bezoek bezienswaardigheden in de omgeving. Deze 5 leuke kustplaatsen in België, Duitsland en Engeland zijn bereikbaar per trein. Dit is niet alleen een zeer duurzame en comfortabele manier van reizen, maar is tevens voordelig en snel. Daarbij bespaar je natuurlijk op kosten voor brandstof en parkeren.

Download complete reisgids voor de Belgische kust: HIER

Kent: Verrassend mooi!

Echt even weg? Dan moet je zeker even kijken naar wat de omgeving van Kent te bieden heeft. Prachtige witte rotsen langs de kust, mooie badplaatsen, kastelen, kathedralen en bierbrouwerijen. Kent wordt ook wel gezien als de achtertuin van Engeland. Zo staan er verschillende bouwwerken en monumenten op de UNESCO Werelderfgoedmonumenten, zoals de kathedraal van Canterbury, St Augustine’s Abbey and St Martins church. De omgeving is al langer bekend onder Nederlanders, maar met de verbeterde verbinding per Eurostar kan het niet lang meer duren tot Kent in het rijtje van populaire bestemmingen plaatsneemt. Een leuke kustplaats bezoeken? Graafschap Kent is een uitstekende bestemming voor een weekendje weg. Zo vind je hier badplaatsen als Folkestone, Margate en Dover.

Ook met de trein naar Kent? Dagelijks vertrekken er drie treinen van Eurostar naar station Ashford, waarna je overstapt op de trein naar Kent. Voor de prijs en reistijd hoef je het niet te laten, want in ongeveer 4.30 uur en voor 59 euro reis je naar Kent.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Berenike Lucia (@thirst_for_life) op

Knokke-Heist: Flaneren in België

In deze Belgische badplaats wordt een dagje strand naar een heel nieuw level gebracht. Zo vind je in Knokke-Heist een gezellige en compacte stad met een wereldse allure. Knokke-Heist wordt ook wel gezien als de meest exclusieve en luxe badplaats, waarbij flaneren, genieten en heerlijk dineren centraal staat. Met hippe kledingtenten in het gezellige centrum en luxe strandtenten is Knokke-Heist in België een topper als het gaat om nabijgelegen kustplaatsen.

Ongeremd genieten? Reis dan met de trein naar Knokke-Heist. Zo reis je al voor 37 euro per Thalys naar Brussel-Zuid, waar je overstapt op de trein naar Knokke. Het strand is vervolgens op loopafstand. De treinreis van Amsterdam naar Knokke duurt 3.39 uur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Carole.Le roy (@caroleroyy) op

Norden: serene rust

Een minder bekende plaats met twee nabijgelegen waddeneilanden is Norden in Duitsland. Dagelijks vertrekt er meermaals een pond naar het schiereiland Juist en Norderney met prachtige uitgestrekte stranden. Ideaal als je even helemaal tot rust wilt komen, want op dit 17 kilometer lange witte zand strand zal niemand je storen. De stranden worden ook wel gezien als kuuroord door de pollenarme en zuurstofrijke lucht.

Deze badplaats is uitstekend bereikbaar met de trein. Zo reis je met een reistijd van 5.03 uur en een prijs van 30 euro met de trein van Amsterdam naar Norden. Allereerst vertrek je per InterCity Berlijn naar Rheine, waarna je overstapt op de trein naar Norden voor het laatste gedeelte van de reis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door вєηנαмιη 🙃🙂 (@bs_294_) op

Blankenberge: Sfeer en gezelligheid

De meest bekende badplaats van België is waarschijnlijk Blankenberge. Niet voor niets, want deze bestemming aan de Belgische kust heeft veel te bieden. Dagelijks zijn er gratis wandelingen door de stad en worden verschillende evenementen georganiseerd. Denk aan muziekfestivals, rommelmarkten, mini-concerten en vuurwerkshows. Met een leuk stadscentrum en een fijn, lang en breed zandstrand is Blankenberge de thuishaven voor veel Belgische en Nederlandse zonaanbidders. De pier van Blankenberge doet erg denken aan Scheveningen.

Blankenberge met de trein bezoeken? Vanaf Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Breda vertrekt de InterCity Brussel naar Brussel. Vanuit Brussel-Zuid stap je over op de trein naar Blankenberge voor het laatste deel van de reis. Kaartjes vanaf Amsterdam CS zijn verkrijgbaar vanaf 29 per enkele reis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Paul (@mirabilepictures) op

Rostock: Unieke bestemming

Een bestemming die niet mag ontbreken is natuurlijk Rostock in Duitsland. Pastelkleurige huisjes, een uitgestrekte kustlijn van 80 kilometer en een prachtig centrum. Rostock is daarnaast de grootste stad van deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren met ruim 200 000 inwoners. Hoewel de huizen in de stad oud lijken is niets wat het lijkt. Zo is het grootste aandeel van de huizen recentelijk gebouwd. Juist deze combinatie van oude en nieuwe gebouwen maakt Rostock een unieke bestemming.

Met een reistijd van 7.50 uur reis je met de trein van Amsterdam naar Rostock. Vanuit Amsterdam CS vertrek je per InterCity Berlijn naar Osnabruck, waarne je overstapt op de trein naar Hamburg. Vanuit Hamburg Hbf stap je over op de trein naar Rostock. Een treinkaartje voor deze reis is verkrijgbaar vanaf 40 euro per enkele reis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door вєηנαмιη 🙃🙂 (@bs_294_) op

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te...

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdamse ondernemers, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS, hebben de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te introduceren voor het probleem van wegwerpbekers. Vanaf 18 maart wordt een proef gelanceerd waarbij reizigers op station Rotterdam...

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Ontdek wereldstad Londen! Deze bruisende bestemming met iconische bezienswaardigheden is populair, vanwege zijn lange winkelstraten, warenhuizen, cultuur van magie en ontdek de bruisende energie, de iconische bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis van Londen,...

Pin It on Pinterest