5 leuke kustplaatsen met de trein


Opzoek naar een leuke bestemming? Bekijk deze 5 kustplaatsen die goed bereikbaar zijn met de trein! Niet alleen leuk in de zomer, want ook in andere seizoenen zullen deze bestemmingen jou zeker verbazen. Maak een wandeling, bezoek het stadshart of bezoek bezienswaardigheden in de omgeving. Deze 5 leuke kustplaatsen in België, Duitsland en Engeland zijn bereikbaar per trein. Dit is niet alleen een zeer duurzame en comfortabele manier van reizen, maar is tevens voordelig en snel. Daarbij bespaar je natuurlijk op kosten voor brandstof en parkeren.

Download complete reisgids voor de Belgische kust: HIER

Kent: Verrassend mooi!

Echt even weg? Dan moet je zeker even kijken naar wat de omgeving van Kent te bieden heeft. Prachtige witte rotsen langs de kust, mooie badplaatsen, kastelen, kathedralen en bierbrouwerijen. Kent wordt ook wel gezien als de achtertuin van Engeland. Zo staan er verschillende bouwwerken en monumenten op de UNESCO Werelderfgoedmonumenten, zoals de kathedraal van Canterbury, St Augustine’s Abbey and St Martins church. De omgeving is al langer bekend onder Nederlanders, maar met de verbeterde verbinding per Eurostar kan het niet lang meer duren tot Kent in het rijtje van populaire bestemmingen plaatsneemt. Een leuke kustplaats bezoeken? Graafschap Kent is een uitstekende bestemming voor een weekendje weg. Zo vind je hier badplaatsen als Folkestone, Margate en Dover.

Ook met de trein naar Kent? Dagelijks vertrekken er drie treinen van Eurostar naar station Ashford, waarna je overstapt op de trein naar Kent. Voor de prijs en reistijd hoef je het niet te laten, want in ongeveer 4.30 uur en voor 59 euro reis je naar Kent.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Berenike Lucia (@thirst_for_life) op

Knokke-Heist: Flaneren in België

In deze Belgische badplaats wordt een dagje strand naar een heel nieuw level gebracht. Zo vind je in Knokke-Heist een gezellige en compacte stad met een wereldse allure. Knokke-Heist wordt ook wel gezien als de meest exclusieve en luxe badplaats, waarbij flaneren, genieten en heerlijk dineren centraal staat. Met hippe kledingtenten in het gezellige centrum en luxe strandtenten is Knokke-Heist in België een topper als het gaat om nabijgelegen kustplaatsen.

Ongeremd genieten? Reis dan met de trein naar Knokke-Heist. Zo reis je al voor 37 euro per Thalys naar Brussel-Zuid, waar je overstapt op de trein naar Knokke. Het strand is vervolgens op loopafstand. De treinreis van Amsterdam naar Knokke duurt 3.39 uur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Carole.Le roy (@caroleroyy) op

Norden: serene rust

Een minder bekende plaats met twee nabijgelegen waddeneilanden is Norden in Duitsland. Dagelijks vertrekt er meermaals een pond naar het schiereiland Juist en Norderney met prachtige uitgestrekte stranden. Ideaal als je even helemaal tot rust wilt komen, want op dit 17 kilometer lange witte zand strand zal niemand je storen. De stranden worden ook wel gezien als kuuroord door de pollenarme en zuurstofrijke lucht.

Deze badplaats is uitstekend bereikbaar met de trein. Zo reis je met een reistijd van 5.03 uur en een prijs van 30 euro met de trein van Amsterdam naar Norden. Allereerst vertrek je per InterCity Berlijn naar Rheine, waarna je overstapt op de trein naar Norden voor het laatste gedeelte van de reis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram