5 Grote steden in Duitsland

Er even tussenuit? Bezoek één van deze 5 grote steden in Duitsland. Ontdek de mooiste plekjes en leukste bezienswaardigheden. Deze steden in Duitsland zijn veelzijdig, hip en modern. Bezoek deze inspirerende omgeving en maak een rondvaart, ga winkelen of bezoek een panoramapunt in de stad voor een prachtig uitzicht. Wij hebben de mooie plekjes alvast voor jou uitgezocht. Bekijk deze 5 grote steden in Duitsland.

Natuurlijk reis je per trein naar Duitsland. Zoek internationale treintickets en ontdek hoe voordelig duurzaam reizen eigenlijk kan zijn. Daarbij valt de reistijd vaak mee en begint jouw uitstapje zodra de trein vertrekt!

Berlijn: Bezienswaardigheden en Cultuur

Deze stad heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Er is eigenlijk geen andere hippe en moderne stad ter wereld met zo’n rijke historie. Je kan het zo gek niet bedenken of Berlijn heeft het! Hippe wijken vol met koffietentjes, hippe lunchrooms en underground feestjes. De hippe wijken worden afgewisseld met historische bezienswaardigheden als de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de Berlijnse muur en het Holocaustmonument. Alles in één keer bekijken? Bezoek dan het panoramapunt op 207 meter hoogte in de Fernsehturm.

Zowel op straat als in musea en boetiekjes tref je kunst. Berlijn is artistiek en dat merk je! Op willekeurige plaatsen tref je graffiti-tekeningen, street-art en kunstenaars. Stappen in Berlijn? Het uitgaansgebied in Berlijn vind je rond de Alexanderplatz en het Friedrichshain-Kreuzberg. Ook kan je de beroemde technoclub Berghain vinden bij de Wriezener Bahnhof.

Natuurlijk reis je met de trein naar Berlijn. Dagelijks vertrekken er 5 treinen van InterCity Berlijn richting Duitsland. Met een reistijd van 6.20 uur kom je aan in hartje centrum met een rechtstreekse verbinding vanaf Amsterdam en een aantal andere opstapplaatsen in Nederland. Treinkaartjes naar Berlijn koop je vanaf 39 euro (2e klas) en 60 euro (1e klas).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door visitBerlin (@visit_berlin) op

Hamburg: Upcoming metropool van Duitsland

Eigenlijk komt alles samen in Hamburg. De havenstad van Duitsland is hip, modern en levendig. Het stadscentrum van de stad wordt door rivier de Alster in twee wijken verdeeld; de Altstadt en Neustadt. In de Altstadt (oude stad) vind je indrukwekkende bezienswaardigheden als het Rathaus (stadhuis) en de gotische Sint Petri Hauptkirche. In de Neustadt (nieuwe stad) vind je hippe winkelstraten en grote warenhuizen, zoals het Alsterhaus.

Je moet ook zeker even een kijkje nemen in de haven van Hamburg. Bewonder in wijk Hafencity de haven, moderne architectuur en een prachtige wandelkade. Om de dag af te sluiten is een rondvaart door de haven van Hamburg een aanrader! Tevens kan je hier heerlijk eten in één van de hippe eettentjes bol met biologische hapjes en heerlijke drankjes.

Reis met één overstap en een reistijd van 5.12 uur met de trein naar Hamburg. Allereerst reis je per ICE International naar Duisburg, waarna je overstapt op de rechtstreekse trein naar Hamburg Hbf. Treinkaartjes boek je vanaf 40 euro (2e klas) en 60 euro (1e klas).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hamburg, Germany 🇩🇪 (@visit.hamburg) op

München: het ideale weekendje weg!

Naast Hamburg is ook München ontzettend populair onder toeristen. De stad is veelzijdig met grote evenementen als het Oktoberfest, de marathon en kerstmarkten. Daarbij tref je prachtige bezienswaardigheden uit zowel de 10e als 13e eeuw. Belangrijke bezienswaardigheden in München zijn het stadhuis, Preysing Palais en natuurlijk de bijna 100 meter hoge Frauenkirche (kerk). Gek van voetbal? Vergeet dan zeker niet even een kijkje te nemen bij het stadion van Bayern München.

Mooi aan München is de ligging. Zo kan je wandelen of ontspannen op een strandje bij Schwabing langs rivier de Isar, maar ligt de stad tevens aan de voet van de Alpen. Hier kan je een prachtige dagwandeling maken en ben je echt even helemaal weg! Bijkomen kan natuurlijk bij één van de gezellige terrasjes of hippe restaurants.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jaaky (@jcantagalli) op

Keulen: Romantisch weekendje weg

Een kort weekendje weg naar een grote stad in Duitsland? Dan is Keulen de bestemming voor jou! Het stadscentrum is compact, waarmee alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar zijn. Daarbij heb je leuke winkelstraten, terrasjes en wordt de stad regelmatig versierd voor evenementen. Denk aan de kerstmarkten in het najaar of festivals in de zomerperiode.

Leuk om te doen is een rondvaart over de Rijn, een liefdes-slotje ophangen aan de beroemde Spoorbrug van Keulen of het beklimmen van de Dom van Keulen. Bovenin de Dom van Keulen geniet je van een waanzinnig uitzicht over de stad. Zeker de moeite waard!

Eigenlijk is er geen ander vervoersmiddel die de trein naar Keulen verslaat op reistijd, duurzaamheid, comfort en prijs. De ICE International brengt je naar Keulen met een reistijd van 2.38 uur vanaf Amsterdam CS. Het is tevens mogelijk om op te stappen op station Utrecht en Arnhem. Treinkaartjes naar Keulen boek je online vanaf 20 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @my_own_dream88 op

Düsseldorf: Wandelen, Bier en Bezienswaardigheden

Lekker genieten, winkelen en wandelen? Ga dan een weekendje naar Düsseldorf! Maak een wandeling door de Altstadt of loop de bekende ‘shoptocht’ door Düsseldorf. De stad heeft eindeloze winkelstraten, waarmee de bestemming erg populair is onder Nederlanders. Neem bij een bezoek aan Düsseldorf zeker even een kijkje in de zuidelijke wijk Carlstadt en de Shadowstrase.

Verder is Düsseldorf natuurlijk bekend om haar kerstmarkten in het najaar. De hele stad wordt omgetoverd in een waar kerstparadijs, waarmee Düsseldorf tot één van de grootste kerstmarkten van Europa behoord. Klaar met de drukte? Ga dan even relaxen langs de oever van de Rijn en wandel naar de Medienhafen voor een heerlijk hapje en drankje in een leuk café.

Ook voor de reis naar Düsseldorf is de trein onverslaanbaar. Je reist met de ICE International van Amsterdam naar Düsseldorf Hbf met een reistijd van slechts 2.11 uur. Treinkaartjes naar Düsseldorf boek je in enkele stappen online. Verkrijgbaar voor een prijs van 20 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Official Seite ⚓ (@dusseldorf.city) op

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Kortrijk in België

Trein naar Kortrijk in België

☑️ Trein naar Kortrijk v.a. € 31,50 ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Kortrijk 02:46 uur ☑️ 1 overstap op Antwerpen Centraal ☑️ Treintickets: Deutsche Bahn ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com 29,- Zoek tickets Weekendje weg of een dagje naar een leuke bestemming in het...

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Gelegen in het hart van België is West-Vlaanderen een populaire regio voor veel Nederlanders. De diversiteit aan landschappen, natuur en mooie bestemmingen maakt West-Vlaanderen aantrekkelijk voor een dagtrip, weekendje weg of complete vakantie. Natuurlijk verken je...

Pin It on Pinterest